Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 868
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Успешни операции на Вивита и футболиста Леон. Моля се да мине бързо, успешно и скоро да забравим, че е имало проблем. Hands Pray
ТеДиT0o0o, със сигурност
- трябва да посетите ветеринар според мен. За преглед, чипиране, насоки и т.н. Вътрешно, външно обезпаразитяване.
- Повод - не ролетен. В началото трябва да ограничите желанието на кучето да си ходи където иска. Следва да следва вас. Но това е трудно, процесът е дълъг с някои кучета. Около 1,2-1,5 м е оптимален. По дълъг понякога  виси и се цапа.
- Купичка за вода и храна (зависи от възрастта и размера на кученцето)
- Играчки - много зависи какво обича кучето, но няма да са излишни топка, въже за дърпане и нещо за гризане.
- хавлия - поне 2 бр - аз прежалих няколко наши
- храна - съвети когато дойде кучето (възраст, размери) Казват, че Роял Канин не е добра. Много хора около мен хранят с Пурина Проплан и са доволни (среден клас храна и се намира лесно), аз храня с Wolf of Wilderness, но пазарувам само онлайн в големи количества.
- легло - особено ако не пускате новия член върху дивани и легла
- някакъв подходящ шампоан
- прегледайте основни насоки за научаване и на поне няколко команди, които да си ги тренирате всеки ден - седни, легни, стани, погледни ме, стой, остави, пусни

За други глезотии сме тук винаги да споделяме опит. Моето има кафеено дърво, което му отклонява вниманието да гризе паркета. Харесва телешки уши, които му давам да си ги ръфа и хапва. И копита телешки гризе, но те насмърдяват.
Има кокали от пресована кожа, но не всечки ги харесват, защото кожата се обработва. Моят обича натурално смръдливи неща. Joy
 Питай спокойно ако пропускам нещо Hands V

# 421
  • sf
Стискаме палци и лапи за Вива и Леон!
Добре дошли на всички нови кучовци!
И гледайте сега какво се случва щом мръднах за малко от леглото си.
Скрит текст:

# 422
  • под тепетата
Maeve, нали си падам по северняците, веднага забелязах очите, ушите...Красавица! Спогаждат ли се с Ричард? Адмирации за постъпката ви!
Тедито, извинявай, че не изписвам докрай ника ти, но нещо ме смущава. Правилно ли съм разбрала, че майка ти не знае за кучето? Тя дали ще е съгласна да отделя поне 2 часа на ден за разходка и в хубаво ,и в лошо време? Финансите и грижите не са малко, независимо от размера. Това, което казваш за квартирата също е с много неизвестни. Моят съвет е да изчакате и през това време да разберете дали майка ти е склонна на такава сериозна постъпка. Може да осиновите куче, което не е бебе, но за сметка на това има вече изградени хигиенни навици. Първото го взехме така на 2г и за миг не съм съжалявала.
 Нарцишчева, на твоите , ако ги докопам, ще им изкарам въздуха от прегръдки Sparkling Heart
Nelika, не може ли да и сложиш една бележчица на каишката?
Тарти, сгащваш на място и любезно ухилена  подаваш пликче!

# 423
Мама знае,но не знае че ще е сега 🙂Рожденият и ден е на 10.01.Ще се справи с грижите за кученцето, винаги има някой у дома.Ние ще помагаме,било то финансово и физически. Тя работи на смени,има достатъчно време за обгрижване 🙂

# 424

Nelika, не може ли да и сложиш една бележчица на каишката?

Тя не дава да я доближим. Веднъж дори май не успя да си свърши нещата, понеже още щом се появи, Хари се задърпа към нея и тя се върна обратно.

Тедито, това с квартирата според мен е проблем. Трудно се намират хора, които биха пуснали малко, необучено куче в апартамента си.

# 425
  • София
Здравейте и Честита Коледа от нас! Здраве и весели моменти с любимчовците Simple Smile
Радват ме малчовците в темата и стискаме палци и лапи за Вива и Леон, и пострадавшите от беозтговорни стопани ... Мен ме е страх от момента, когато ще се напълнят парковете с кучета - моето е малко дръпнато, винаги е на повод и съм нащрек, но когато има кучовци без повод, ужас ... Същевременно, не искам да е без компания и така ми се иска да си намери приятелче.. Днес се хареса с едно малко 5 месечно бигълче, чак го близна, а то милото маха ли маха с опашка... Ама щом го подушат нашия по деликатните части, и се почва връткане, хехе ...

# 426
  • Варна
Стискам палци за Виви и Леончо, от сърце им желая да се възстановят бързо ❤

# 427
Нашият Макс се е разгонил. Шашнах се, като видях какво прави с одеалото си, а няма 7 месеца още. Сега ще ме е страх да го извеждам на разходка.

# 428
  • sofia
Обади се докторът! Операцията е минала успешно, сега се пробуждал. Simple Smile
Сиви, как е при вас?

# 429
Обади се докторът! Операцията е минала успешно, сега се пробуждал. Simple Smile
Сиви, как е при вас?
Супер,много се радвам Кришка. Браво на Леон!! Heart
Сиви,чакаме добри новини и за Вивата Hug

# 430
Кришка, много се радвам! Дано възстановяването да е бързо!
Чакаме новини за Вивата.Heart

# 431
  • о`майна лунна нощ е
Нашият Макс се е разгонил. Шашнах се, като видях какво прави с одеалото си, а няма 7 месеца още. Сега ще ме е страх да го извеждам на разходка.

Мъжките не се разгонват. Това си е естествена реакция на подрасващо куче. Клецането не е само за размножаване, а си е форма на доминантност. Швепса така висеше като бълха на козината на един кастриран добродушен огромен лабрадудъл по време на една от почивките. Като му омръзнеше това внимание, лабрадудълът се изтърсваше и Швепса отхвърчаваше на метър от него. След кастрацията не сме имали такива прояви. Но имай предвид, че и женските го правят.
Някои си клецат за норманив почти постоянно и всичко. Мебели, играчки, крака ....

Супер новини на Леон. Сега чакаме и включване от Сиви.

# 432
  • София
Проявите на доминантност трябва да се спират на момента. Мъжките кучета не се разгонват и не трябва да им се позволява такова поведение - нито към хора, нито към животни и предмети.

# 433
  • под тепетата
До тук добре, дишай Кришка Simple Smile Айде и от Вивата да прочетем добри новини!

# 434
Ясно. Не знаех, че е проява на доминантност. Как да процедирам с одеалото? Да го взимам, да му се карам, да го разсейвам?
Дишай, Кришка!

Общи условия

Активация на акаунт