Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 873
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
  • тук-там
Всички пози и кадри и ние ги постигаме с команда и наградка.
Страхотни снимки на Хибискус и невероятно красиви животни на тях! И ние сме по 2-3 часа в гората/планината - това ми дава сили да преживея тези пандемични времена. Днес е топло и есенно на Витоша (няма и вятър, за разлика от по-ниско):

# 451
Кришка супер новини от Леон. Бързо да се възстановява 🤗

При Вивата също е минала добре операцията и след час и нещо ще си я взема от клиниката.

# 452
Здравейте на всички.
Вчера си взехме кученце смеска между йорки и чихуахуа, жената която ни го продаде ни излъга явно за много неща.
Каза че кучето е на 5-6м,оказа се на 3,лаза че не му намерила паспорта, а ветеринар каза че няма и да го намери понеже няма такъв.
Нашата ситуация е следната има три хлапета, чинчила и сега куче.
Ноооо съм притеснена малко че не е било обезпаразитеноможе беше и бъхливо.
Разбира се веднага го заведох е на ветеринар обезпаразитихме външно и вътрешно, дадохме лекарства капки, всичко което каза доктора.
Все още неможе да го изкъпем.
Днес му сложиха за бълхи и доколкото разбрах мога да го изкъпя след два дни.
Някой имал ли е подобна ситуация. Просто за пръв път ще гледам куче и малко се спекох, че се довери, така на тази женица. Просто още от обявата го почувствах дори условията в които беше снимано не ми направиха впечетление.
Дори като каза че няма паспорт не се замислихме,неочаквах че е възможно някой да лъже тъка.
Притеснени ми е понеже е основно за децата най-малкото е на 2г.
И аз като луда им мия ръцете нон стоп щото не е обезпаразитеномпредполагам още.
Доктор каза да не се притеснявам, че не опасно за нас, и че най - вероятно им глисти тения и подобни.
Аз като чух това такива очи облещих 😱😱😱.
Просто ако може някой да сподели опит с подобна ситуация.
И ако може да кажете с какъв препарат да взема да чистя след него 
Beaphar Desinfections Spray - спрей за дезинфекция(аз взех този). Опитвам се да го проуча да одинпоне в тоалетната.
Взех кърпи мокри за кучета да го бърша като се изходи. И това просто се спекох, ако може малко подкрепа от хора който гледат кучета. 😬🤪🤪🤪

# 453
  • София
Тинтина, вашите истории са за книга. Оправят ми настроението. Много благодаря за което, че с тази карантина зяпам слънцето през прозореца.

# 454
  • Пловдив
denityty86, първо се успокой и се зарадвайте на кученцето. Heart

Щом сте обезпаразитили вътрешно наблюдавайте материала отзад - ако има глисти ще излязат след хапчето. За по сигурно се прави второ обезпаразитяване след две седмици. Ветът какво каза?
След това може да помислите за ваксини. Добре е да я питате жената дали има ваксини. Вероятно няма. Но те се слагат на здраво куче без вътрешни паразити. Така че към ваксини може да пристъпите след две седмици най-малко.
Не го извеждайте навън. Твърде много зарази дебнат, а кученцето е малко и може да хване  много по - лоши неща от бълхи и глисти.
В момента, в който го изчипкате - външното обезпаразитяване не работи вече. Но ако си седи вкъщи не е голяма драма. Важно е сега да се махнат наличните бълхи (ако има такива изобщо). По принцип се къпе, минават 3 дни и тогава се обезпаразитява.
Чисти си нормално вкъщи, белина за спокойствие. Но щом сте обезпаразитили - всичко ще е наред с децата.
Хората прибират болни улични кучета и след няколко месеца вече са страхотни домашни любимци.
Ще се справите.
А на госпожата, коята е продала кучето - да е жива и здрава. Не хаби нерви вече за нея.

# 455
Ветеринар му даде сироп за вътрешно обезпаразитяване, и утре вечер пак ще му дам аз, даде ми доза.
Каза че първо ще го обезпаразитихме и после другото, да е здравичко.
Аз не се ядосвам от това му състояние, а от факта че ме излъга ха можеше да е чесна и да си каже някак по спокойно щях да приема ситуацията😱😱😱🤪🤪🤪. То не е къпано до сега и си по намирисва. А какво ще е изпражнението ако има вътрешни паразити

# 456
Много благодаря за отговора и за подкрепата, аз по принцип не очаквах да се втрещя така.

# 457
  • Пловдив
Скрит текст:
нещо подобно.
Добре е да разгледаш обстойно материала - взимаш ръкавици и ровиш смело. Каквото и да има вътре - не е страшно. Малките кучета имат глисти, това не е трагедия. Не съм много наясно с обезпаразитяване на дребни породи. Но предпологам, че след като дадеш втората доза и след две седмици отново следва да се направи ново обезпаразитяване. Защото повече препарати не убиват ларви, а само зрели форми на празита. А те се развиват за около две семици.
Хората не са честни, трудно може да ги променим. Всеки решава сам за себе си.
Как кръстихте кученцето?

# 458
denityty станалото, станало. Не се хаби заради некоректни хора. Не си и първата излъгана от подобни обяви.
Ако има паразити в изпражненията ще има едни дълги бели ивици. Ще ги забележиш при всички случаи. А е възможно и да няма. Следи няколко дена какво ще изходи и така. За чистенето вече са ти казали и преди мен, стандартните си препарати, които ползваш. Веднъж седмично може да разтвориш и белина във вода и да избършеш пода ако позволява.

Тинтина първа ще се абонирам ако си направите блог с Елза. Страхотни разкази, които карат всеки четящ ги да се усмихне 🤗
На всички показани кучовци голеееми прегръдки от мен, че не мога сега поименно да ви изредя 🤗

# 459
Кръстихме я Чери.

# 460
# 461
Тежи 900гр. И док каза че е на 3м.
Въпрос аз сега ще я оставя три дни да подейства препарата и след това я къпя мисля че е задължително при нея. Инпосле може ли да сложа каишка против бълхи кърлежи.

# 462

Взехме легло ръкавичка дрешка

# 463
  • sofia
Сиви, много се радвам за Вива!!!
Бързо възстановяване!
Чери е много хубава! Леон има приятелче чорки/чихи-йорки/ и е много хубаво и весело кученце.
Мистър пропър има препарат за почистване, подходящ за хора с дом.любимци, аз купувам и Фрош.
Не се панирай и филмирай, всичко ще е наред!

# 464
И ако може съвети как да го преча да ходи на едно място, че направо незнам бърся пиш и обмислям да взема памперс за недоносени🤪🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт