Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако се притеснявам, че бивш колега може да стане мой ръководител в новата работа?
Как мога да се подготвя за интервю, ако знам, че интервюиращият може да бъде проблемен човек в професионалния ми живот?
Как мога да преценя дали да приема работа, ако интервюиращият е някой, с когото не бих искал да работя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако се притеснявам, че бивш колега може да стане мой ръководител в новата работа?
Важно е да поддържате професионално отношение по време на интервютата. Можете да попитате за структурата на екипа и кои ще бъдат вашите преки началници, без изрично да споменавате бившия си колега. Често компаниите споделят информация за йерархията и ролите в екипа, така че не се колебайте да питате, тъй като това е нормална практика.
-
Как мога да се подготвя за интервю, ако знам, че интервюиращият може да бъде проблемен човек в професионалния ми живот?
Ако имате информация, че интервюиращият може да е конфликтна личност, не се колебайте да поискате второ интервю с неутрален човек от HR отдела. Обяснете ситуацията си и изразете загрижеността си относно обективността на оценката. Съсредоточете се върху представянето си и отношението към кандидатстването, за да останете основен фокус в разговора.
-
Как мога да преценя дали да приема работа, ако интервюиращият е някой, с когото не бих искал да работя?
Ако разберете, че интервюиращият ви е бивш колега по време на интервюто, помислете дали предимствата на предложената работа надвишават риска от потенциални конфликти или неудобства при работа с него. Може да обмислите започването на работата и след това да потърсите нови възможности, след като придобиете опит в новата роля.
-
Как да подходя, ако не знам позицията на интервюиращия и искам да я спомена по време на интервюто?
-
Какви фактори трябва да имам предвид, когато решавам да избегна работа с определен мениджър?