Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 836
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
beb4o_fb, веднага си пролича, че децата са във ваканция. Я как ти дойде музата за поезия Stuck Out Tongue Winking Eye

Моят на преразказа е изкарал 26т. от 35т.
Като за първо оценяване съм доволна, а и от школата казаха, че ПИ е по-труден от изпита за НВО.

# 256
  • София
vox, така е, дори дишам по-лесно Joy. Ще имам време да презаредя батериите и да яхна отново метлата на 4-ти януари Stuck Out Tongue Winking Eye

# 257
  • София
Не, не, не, не...... Тия сериозно ли?!!!!
Ще се окаже, че не нашият набор е изтеглил най-късата клечка, а много вероятно следващият Dizzy Face

# 258
Тия съвсем откачиха!

# 259
  • София
Не, не, не, не...... Тия сериозно ли?!!!!
Ще се окаже, че не нашият набор е изтеглил най-късата клечка, а много вероятно следващият Dizzy Face

Аре стига бе! Дори не са се сетили изрично да поискат ключа от дома и паролата за банкиране... а, така де, последното сами ще си вземат...

# 260
  • На морето!
beb4o_fb, моят син не пише никакви чернови и планове. Направил е преразказа за 20 минути като дори не е прочел веднъж за проверка. За съжаление ако школата и училище продължават да са онлайн, той няма да си оправи успеха, може и да се влоши.
Минавам на червено вино и "важното е да сме живи и здрави".

За новата идея- не вярвам изпитите да минат онлайн, а и нали от следващата година трябваше да са интегрални изпити? Все пак за следващия набор ще има нов министър, който може да не е толкова безразсъдно смел, а в момента само си чешат езиците за сметка на нашите нерви.

# 261
И аз се замислям, да изключим варианта преписване, но кой ще гарантира добрата интернет връзка по време на изпита? .Онзи ден , на ПИ в СМГ , нямахме нет 15 мин. Какво правим ако това стане по време на НВО. Отделно много деца нямат лични комп,  работят на таблет или телефон особено по малките населени места. Като цяло - малко невероятно ми се вижда , ама знае ли човек.

# 262
  • София
Добро утро. Дори и самата мисъл за НВО в домашни условия ме кара да настръхвам. Надявам се, че всичко написано е продиктувано от желанието на шепа хора да се опитват да се самоизтъкнат и да докажат, че мислят " иновативно"!
Rapariga, щом да 20 минути постига този резултат  - значи ще се справи синът ти , явно не му се е занимавало, то децата са вече изморени от всичко. Вярвам, че на същинския изпит ще се стегне Kissing Heart

# 263
това с онлайн НВО е най-голямата глупост, която можеха да измислят
вчера му дадох този тест на регалия, но нямам спомен откъде съм го свалила и не мога да намеря отговори
ако може някой да помогне Rolling Eyes
Скрит текст:

препоръчайте помагало с редакция на грешки, мисля да наблегна на този вид упражнения

# 264
Отговорите на теста. Би трябвало да ги има във файла, който си свалила.
Скрит текст:

# 265
              Това беше разиграно на класното по БЕЛ в понеделник /21.12/. Чета на 22-ри в темата ,че една майка се хвали как детето,което хич не е добро по БЕЛ има отлична оценка и даже самото то се чуди на резултата и тичам при нашето с въпрос "Ти имаш ли оценка на класното?" След това се възмущавам - как така мн.добър ,като Х има повече от тебе и тук вече съм сразена......Отговор - Първа направих теста и като го пуснах веднага излизат верните отговори и аз ги изпратих на останалите,които не бяха готови още.Така,че  заключен екран не помага.Отчитали как се пише и ...други глупости,а след изпращане на теста какво отчитат.То и телефони има ,и други лаптопи и компютри.
               Да при НВО има конкуренция,на класното - не! Ама и на НВО си имаме приятели,които искат да учат в едно и също у-ще и след това.... и защо да не си подскажат.Явно има начин след като са действали без да се замислят даже.На протестите ми и възмущението - как така подсказваш,а имаш по-малка оценка - ме погледна с изненада и ми обясни,че една оценка ...голяма работа,че не е 6.Thinking
              Толкова за дистанционния изпит.Оказа се,че децата са по-грамотни технически от тези ,дето им изготвят "защитената" среда и равнопоставеност на изпитите.

# 266
Благодаря Дидева
Нямам идея кога съм го печатала този тест, но явно съм се надценила като съм махнала отговорите, а сега не мога да го проверя Smile

# 267
  • Варна
Цитат
препоръчайте помагало с редакция на грешки, мисля да наблегна на този вид упражнения

# 268
  • София
Според мен текстове за отстраняване на грешки не учат на правопис, а влошават правописа - децата усвояват и чуждите грешки.
Достатъчно грешки им набиват в главите в упражненията в училище, няма давам допълнително.

# 269
Според мен текстове за отстраняване на грешки не учат на правопис, а влошават правописа - децата усвояват и чуждите грешки.
Достатъчно грешки им набиват в главите в упражненията в училище, няма давам допълнително.
Подкрепям с дев ръце мнението на Заслон!!! Това е невероятно изкуствена задача.

Общи условия

Активация на акаунт