Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 864
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
А по БЕЛ докъде сте?
Толкова много произведения има, че не знам кога ще успеят да ги вземат и кога ще преговарят от 5ти и 6ти клас.

# 346
  • Варна
По БЕЛ са на втора глава на Немили-недраги. Но с уговорката, че учителката беше в болнични близо месец.
По МАТ са на сплави. Питах как е с транспортните задачи. Разбирал ги, но сам си призна, че не се е упражнявал достатъчно.

# 347
Ако изградят навика задачите от движение, работа и сплави винаги да ги решават с таблица, малка е вероятността да сбъркат
Става доста нагледно

# 348
И моят хубавец, каза, че са на сплави. По математика по-решава задачи/ходи и на уроци/, той от малък с математиката се справя много добре и по състезания ме влачеше, но по БЕЛ нещата се закучват.
Отделно, че седмокласния мързел го стигна и го хвана доста яко.

# 349
По математика за на задачи от работа Simple Smile Като гледам май поизостават от вашите Simple Smile По Литература тъкмо свършиха Немили-недраги.
Дъждец, аз за преговор от 5 и 6 клас не съм чувала в нашето училище. Миналата година едва приключиха с материала за 7 клас, какъв ти преговор. Simple Smile

# 350
  • София
svetli, в ТУЕС има компютърни мрежи профил. Не знам за други училища, аз по-скоро съм разглеждала възможностите за програмиране,
но и там в морето от предлагане, ми се струва малък изборът.

По Мат не са стигнали до сплави.

По Химия, вижте уча.се, Кан Академия. Задължително да се обръща внимание и на  картинките в учебника.

# 351
  • Варна
Desem, не сме в София Simple Smile
Иначе ще пробваме с уча.се. Досега не сме правили абонамент, май дойде времето.

# 352
При нас по математика са на задачи от движение, сплави след това ли са? Аз ако попитам ме гледа на кръв Simple Smile))

Не знам, дали сте го обсъждали, но какво мислите за идеята НВО-тата да се правят онлайн. Четох, че две столични училища ще пробват такива вид изпит - едното беше 119-то. Ако приемат тази идея...не знам, това много ме отчайва. Вече има родители, които обсъждат как ще "помагат" по време на изпита. Съответно всичките усилия на детето през годината отиват по дяволите....

# 353
  • София
Да, смеси и сплави са след това, нашите май са почнали и първия урок по геометрия.
По БЕЛ започнаха Една българка.

Марти, къде бяхте на ледена пързалка - не бяха ли забранени за деца до 18 г., така поне ми казаха от Славия?

# 354
  • София
Не знам, дали сте го обсъждали, но какво мислите за идеята НВО-тата да се правят онлайн.
Обсъждахме го. Дано не се случи.
Втора дата не им се откъсна от сърцето, защото нямало децата да са равнопоставени. Щото с онлайн изпит много ще са равнопоставени Rage

По БЕЛ са на "Една българка", а по МАТ ще започват геометрията.

# 355
  • София
Да, смеси и сплави са след това, нашите май са почнали и първия урок по геометрия.
По БЕЛ започнаха Една българка.

Марти, къде бяхте на ледена пързалка - не бяха ли забранени за деца до 18 г., така поне ми казаха от Славия?

Моя приятелка вчера беше на стадион Юнак с дъщеря си - явно там може, не знам за други

# 356
  • България, София
Не знам, дали сте го обсъждали, но какво мислите за идеята НВО-тата да се правят онлайн.
Обсъждахме го. Дано не се случи.
Втора дата не им се откъсна от сърцето, защото нямало децата да са равнопоставени. Щото с онлайн изпит много ще са равнопоставени Rage

Не знам да почвам ли да се ядосвам от вероятността за такива варианти. Но пък от друга страна ще се окаже, че ДО е много успешно, защото резултатите току - виж бият всякакви рекорди.
Рано е още за питие Joy

По литература започнаха "Една българка", но не са приключили с още с разказа.

# 357
  • София

Не знам, дали сте го обсъждали, но какво мислите за идеята НВО-тата да се правят онлайн. Четох, че две столични училища ще пробват такива вид изпит - едното беше 119-то. Ако приемат тази идея...не знам, това много ме отчайва. Вече има родители, които обсъждат как ще "помагат" по време на изпита. Съответно всичките усилия на детето през годината отиват по дяволите....

Доколкото съм наясно, 119. 51. и 2. АЕ ще пробват системи за изпитване он- лайн, най- вече с цел предотвратяване на опциите за преписване по време на тестовете.

"Целта е изпитвания, контролни и класни, но също така и национални външни оценявания и матури - може би в бъдеще, да се провеждат изцяло в електронна среда, но в училище...
Как ще става самото електронно изпитване? Учениците ще бъдат в училище и ще използват хромбуци. Ще имат свои електронни профили, с които ще влизат в платформата. "При започване на изпита, всички приложения на компютъра ще се блокират - екранът на компютъра ще се "заключва" и ученикът ще може да използва само клавиатурата и мишката, без да има възможност да търси допълнителна информация..."
https://www.segabg.com/hot/category-education/4-uchilishta-shte- … tno-onlayn-izpiti

Ако трябва да съм откровенна, съм по- скоро негативно настроена към подобно начинание, поради възможностите за събиране и последващо използване на информация за децата и то от външен софтуер, но ... както е казал Конфуций "Проклятие е да живееш в интересни времена"

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:14 от molive

# 358
  • София
...ученикът ще може да използва само клавиатурата и мишката, без да има възможност да търси допълнителна информация..."
Трябва да се добави: "Но може да има телефон до себе си и роднините в съседната стая да му пращат готови отговори!" Close

# 359
  • Варна
Е как? Нали става дума за онлайн изпит в училище? Няма как да се подсказва повече, отколкото при обикновено "хартиено" изпитване. Аз поне така го разбирам прочетеното. Никъде не пише, че ще се провежда у дома...

Общи условия

Активация на акаунт