Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 868
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Аз не разбирам  какъв е смисъла да е онлайн, а  да ходиш в училище.
Или пак ще се усвояват едни пари

# 361
  • София
Olive, на Юнак ходим. До 12 години, обаче не допускат деца без придружител.
И двата пъти имаше деца на тяхната възраст сами.
Другите пързалки обаче май не работят, за Ариана и за Зоната със сигурност знам, че са затворени.

# 362
  • София
Аз не разбирам  какъв е смисъла да е онлайн, а  да ходиш в училище.

Предполагам, проверяване/оценяване ще се извършва от софтуер, за различни изпити нуждата от квестори отпада... Изобщо, "гмуркаме се" в Матрицата

# 363
Квестори пак ще има, както и проверяващи за втората част
Не е лошо като идея, но  се говореше за онлайн матури  от  вкъщи, заради пандемията

# 364
  • София
Аз не разбирам  какъв е смисъла да е онлайн, а  да ходиш в училище.

Смисълът е по-малко хартия и по-точно оценяване, може би. Принципно считам, че това не е толкова лоша идея, хубаво е да се развива и тази част от училището, въпреки че за мен цялото ни образование си плаче за една истинска реформа.

Иначе онлайн НВО у дома е лудост и вярвам, т.е надявам се, че това няма да се развие в реалност.

Иначе седмокласникът вкъщи си почива активно от 6 дена, решил е една малка част от домашното от школата, аз съм на работа в офиса другата седмица и не знам как ще стане с натиска за учене. Той иска заедно да решаваме задачите за движение, работа, сплави, а аз не мога да намеря време и за това.

# 365
  • Варна
Момичета, само да сме живи и здрави и да изпратим таз куца година. Дано следващата е по-добра за всички ни! Вярвам, че бъдещето ще е по-светло от миналото и че децата ни ще имат по-хубав живот от нашия! Нека оставим болестите и тревогите зад гърба и да посрещнем с оптимизъм новата година. Желая ви здраве, а на децата и късмет! :*
Скрит текст:
Може малко да ми е в повечко патоса, но последните дни преживяхме голям стрес покрай заметресението в Хърватска, поуспоких се чак като видях сестричката си по телевизията - невредима и спокойна. И си дадох сметка, че до преди това най-голямата ми грижа беше колко точки има щерката на ПИ, докато те са се притеснявали за живота си... Нелепо...

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 21:06 от Dive

# 366
  • На морето!
Dive, радвам се, че при сестра ти е добре, дано и близките ѝ и дома им са наред.

За онлайн изпити съм много скептична. Само вижте колко време им отне да направят електронна рецепта, а какво остава за изпит. Хубаво ще заключват екрани, мишки и пр., но каква е гаранцията, че пред компютъра ще стои детето, а не брат му, съседчето или друго дете от СМГ примерно?
Иначе при сина ми са онлайн ПИ като първата част се проверява автоматично. Ми имаше няколко незачетени отговора заради липса на тире, заради променен словоред или липса на интервал между 2 думи, отделени със запетайка. Разбира се това на НВО би се коригирало, но какъв е смисълът ако трябва и софтуер, и човек, и трето мнение да има? Изобщо до момента всяко улеснение е всъщност усложнение за децата.

# 367
  • София
Добро утро, момичета Nature Sunny. Това е последният  календарен ден от една много необичайна година, която ни подложи на много и различни изпитания; година, която постави пред нас много препятствия, част от които преодоляхме. Нека загърбим всичко лошо и посрещнем Новата година с усмивка на лицата и с радостни трепети в душата! Нека бъдем здрави, сплотени, практични и непоправимо оптимистични! Нека децата ни се справят по най-добрия начин с НВО-тата и попаднат в правилното за тях училище! Весело изкарване на празника Kissing Heart

# 368
  • София
Още когато се прокрадваше идеята за онлайн изпити моята девойка се въодушеви, защото щяла и на двата изпита да изкара по 100 точки, защото има кой да й помага. Тогава я "свалих на земята", като й казах, че като нея има сигурно хиляди деца и те също биха имали по 100 точки. Следователно как от всички ще изберат 150  - 200 ученика, които да влязат в СМГ например.
Според мен може да има онлайн изпити, но такива за прием в гимназии или университети си мисля, че все още не са измислили начин да не бъдат манипулирани.

Пожелавам на всички весело посрещане на Новата година и дано всичко което ни предложи тази необичайна година да си остане в нея. От утре нека всичко да е по - хубаво и по - добро.

# 369
Да се разпиша и аз в последния ден на годината.
Пожелавам на всички весело посрещане на новата година, дано е хиляди пъти по-добра от тази куца 2020г. Да е здрава най-вече и да се завърне нормалността.

# 370
Весело посрещане на новата година, момичета!
Нека 2021г. да е изпълнена с повече радости и осъществени желания! Силно се надявам и за децата ни да бъде по-добра и всяко дете да сбъдне мечтата си и да попадне в желаното училище!

# 371
  • София
Много хубави пожелания! Добавям и моето, с лична окраска: Децата да оформят свои желания и да си поставят цели!

# 372
  • София
Весело посрещане и от мен! Да изпратим годината с благодарност за уроците, които ни даде! Нека това, което тя ни е отне, бъде възстановено многократно в Новата година! Нека това, което сме постигнали в старата, бъде утроено в Новата година, особено за наборчетата!

ПП: Заповедта на министъра от днес удължава ОЕСР до 31.01.2021 г.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 16:51 от sise_to

# 373
  • София
Весело посрещане на Новата година!
Gift HeartChampagneChristmas TreeTadaWine Glass
Дано тя е по-мирна, спокойна и щастлива!
Децата да са здрави и успешни, и винаги във вашите домове да цари хармония, уют и много любов!

# 374
Поздрав и от мен за всички в темата Simple Smile

Посрещайки Новата година, да вдигнем тост за една по-добра 2021!!!
Пожелавам на финала всеки да е горд с постигнатите от детето му успехи.

Общи условия

Активация на акаунт