Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 574
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
А балът как се изчислява? Две по 100 от изпитите. Шестица в дипломата 300т ли е?

Аз още не знам как да ползвам тези статистики за мой срам.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 22:24 от Дъждец

# 451
  • у дома
Не мога да кажа, с какви точки са приети децата, защото майките така ми казаха. Едното го приеха през 2019, другото дете 2020 година.
След като са казвали оценки,които не съществуват,а не точки това показва колко наясно са били.
Подозирам,че двойка е между 15 и 20т,но ще си остана само с подозрениюта.
дъждец, двете 6ци от балообразуващите предмети са100т общо по 50т на предмет/не винаги балообразуващите са бел и мат,може да са ИТ,физика ,география,в нашия град напр. биология за природни науки,та не е зле да се провери и това/ и зависи за кое училище питаш в разл балообпазуването е различно...

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 23:00 от svetlaem

# 452
За всяка паралелка е различно. Когато излезе одобреният държавен план-прием,  в него ще бъде посочено балообразуването за всяка паралелка. Най-популярните варианти са:
 2хНВО БЕЛ+2хНВО МАТ + два предмета от свидетелството
3хМАТ+1хБЕЛ+ два предмета от свидетелството
3хБЕЛ+1хМАТ + два предмета от свидетелството
Двата предмета от свидетелството много често са БЕЛ и МАТ, но не е задължително.

# 453
Дъждец, шестица в удостоверението е 50т.

Тук добре си живеете щом още не се терзаете с балове и балообразуване. Ние май бяхме по-големи паникьори Simple Smile.

# 454
  • София
Според мене се хванете да си проучите обстойно статистиката за прием по училища и бал през последните 2-3 години.
Съвършено прошнуровано е всичко в сайта на безценната ни Дидева. 😊
Да гледате все пак как се движите като започнат пробните изпити.
Въобще човек като е информиран, има идея как се движат нещата и може в крачка да напасва желания и възможности.

# 455
  • у дома
Дъждец, шестица в удостоверението е 50т.

Тук добре си живеете щом още не се терзаете с балове и балообразуване. Ние май бяхме по-големи паникьори Simple Smile.
Нали,а Слънчевата и Санака ни мислеха за праволинейни зубрачки-добре че беше шкафчето на мама Мони да им промени мнението.Много се изнинявам за спама,който повечето ,ако не сте следили миналогодишната седмокласна тема няма да разберете-ама то не е и нещо съществено...  Blush

Дописвам-явно има хора,които са ни следили.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 23:50 от svetlaem

# 456
Както във всяка седмокласна тема има хора, които от рано се паникьосват, има такива които още не им се мисли, има и други които са се успокоили и вече са дзен Simple Smile
Забравили сте, юни месец, че имаше въпроси за балообразуването, току преди изпитите Simple Smile

Аз точно януари 2020 година се сетих, че е време да се замисля как се случва НВО и разбира се, потърсих в бг мама. Дори си бях забравила паролата ( бях част от ноемврийчета 2007 няколко години, по време на бремеността и след раждането) и се наложи да си правя нова регистрация Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 22:54 от MollyBy

# 457
Много ви благодаря за добрите обяснения! Набързо успях да сметна.
 За НЕГ около две по 94т е минималният бал за миналата година.
За 73то две по 91т Dizzy Face
Аз толкова се притеснявам, че  няма да стигнем до някой от изпитите, че някак балът ми отива на заден план. Така или иначе ще пишем де що има паралелки.
Забравили сте, юни месец, че имаше въпроси за балообразуването, току преди изпитите Simple Smile
Значи е имало по-зле и от мен Satisfied

# 458
  • у дома
Дъждец,ти пък по-зле-много си си добре след като изобщо се интересуваш-аз имам спомени ама не помня коя година,защото имам и по-голямо дете-някой рано сутринта в деня на изпита питаше в колко часа трябва да са в училище...

# 459
  • София
MollyBy, а аз изкарах едно НВО без бг мама, защото бях забравила за форума и няколко дни след математиката се ядосвахме на елементарните грешки на сина и тогава той ми каза, да видя в бг мама, че и други като него са допуснали такива грешки. От тогава (почти 2 години) редовно следя 3 теми.
Относно това да й кажем, че нямаме финансова възможност да плащаме школата по математика, ще се получи точно така, както го е описала Дъждец. Ще решава няколко дни задачи, но в един момент ще й омръзне и ще трябва някой от нас да й стои до главата и да я кара. Има големи амбиции и се цели в топ 3 на гимназиите, но за съжаление мързела и приказките по телефона с приятелки е по - интересно и по - лесно, отколкото да си седне на четирибуквието и да се подготвя.

# 460
Моли, аз пък лятото на 2020 влезнах в темата за шестокласниците тогава и улучих момент, в който кипеше усилена подготовка кой на какво питие ще кара 7 клас. Хареса ми атмосферата и се записах, даже със снимка на членска карта Simple Smile Сега малко сме се спекли, обаче и нас ни чакат по-добри времена. Момичетата от осмокласната го потвърдиха.

# 461
Vox, така е! Аз се опитах и показах какво питие съм си подготвила за празниците, и ме порицахте, за ранния час Simple Smile Та вече не смея да си кажа...Simple Smile А съм изпълнителна, каквото препоръчахте, пробвах...и Тиквешко бело, и Бейлис, и какво ли не.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 23:39 от MollyBy

# 462
  • София
А аз дълго време мислих кой от шкафовете да окупирам, за да си направя такъв, като на мама Мони Joy После се чудих известно време дали да пиша в темата, но се радвам, че се престраших. Надявам се дружно да минем като фурии през НВО-тата Kissing Heart

# 463
  • София
Манджата на мама Мони я сърбахме 2 г. преди това (на същото място). Лятото преди 7клас приятелка учител по БЕЛ, го учи безплатно цял месец как се пише преразказ. Математиката поддържаше ниво благодарение на школа от 5клас, като 6клас не ми се споменава.
За съжаление амбицията за дадено училище - от 5клас знаеше къде и какво иска да учи, не помага. Посредственото "добро" училище + школа и резултатът от НВОто му стигаше на косъм да се закачи за 2 елитни гимназии (е той само тях искаше, но това е факт, и за 3та стигаше, но тя бе малко компромис за него). Та без школа "зубърът" щеше да покрие макс 55-60 т. (При мин. за елитна гимназия около ср. 72-75 т. тогава)
Та има голямо значение училището, показателни са резултатите на децата от СМГ по БЕЛ, като за това имат основно учителите им в училище, а школите са само за изглаждане.

Какво би се случило, ако нямахме възможност за школи? Нямаше да е в училището, в което е, заради НВОто, за другите изпити сам се подготвя, в т.ч. и взимаше сам материал. Нямаше да имам физически сили (че и психически) да покрият подготовка по 4 предмета за 7класник и 1 предмет за 4класник, дори да не работя.

# 464
Ама вие верно сте неориентирани. Майки от седмокласната и ще пият Бейлис!
Пие се само над 40 градуса, бейлиса е за децата.
Не стига, че искате да им решавате задачите, ами и от питие ги лишавате.
Хайде по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт