С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 223
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София
bunova, дано по-бързо да мине болестта.

Мойто сутринта станало самО в 6.15 ч. Astonished Аз става в 6.20 ч. и чувам, че си мие зъбите. Чудо на чудесата е, след като цял първи срок припълзяваше от леглото до стола пред компютъра два дни в седмицата към 10.30 ч. за школа по английски, а в останалите дни - не по-рано от 12.00 ч. Аз му казвам: "Да ти полее ли мама малко водичка за късмет на първия учебен ден?" Stuck Out Tongue Winking Eye Не ми се зарадва на хумореската.

Не се включих, като споделяхте за профилите , но ... след като уж обмисляше нещата и така до 13.02. вечерта, нави си на пръста човекът и си избра История и География. Той ще си ги учи, поне няма да ми дудне, че нещо му трудно или безполезно, или скучно, или ... , защото аз съм го накарала.

# 676
  • София
Пу, как не се сетих и аз да лисна една чаша вода на изпроводяк! Joy

Сега чета в темата на АК, че от Колежа уведомили родителите, че вместо файнъла по математика тази година, ще вземат "оценката" от НВО. Та се сетих, че тези дни девойката ми разправяше, че и тяхната госпожа по математика, казала, че резултатът от НВО ще се вземе предвид при формиране на годишната оценка. Питам: "Как, бе, мама, ще го вземе предвид, като е с точки и няма скала за преобразуването им в оценка?" Обеща да пита госпожата. Нямам търпение да чуя отговора. Laughing

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 17:13 от sanaka

# 677
  • София
Ха честит първи чуебен ден и от мен. Снощи се прибирам и наборът ми завира телефона в лицето. Какво трябва да видя - съобщение от директорката да отидели за втори блок, защото нямало да имат химия. Викам - ми така, де, да не е ударно от първия ден. Той ме гледа тъпо и обяснява - ама химията е втори блок. Ако отида за него, ще съм изпуснал БЕЛ. Няма разместване на часовете в школо, директорката забранила отговорите в съобщението и сега нищо не било ясно. Що да не е, за мен си е ясно - викат ви в 9. Щял да отиде за 7:30, да не се окаже, че си имат първи блок БЕЛ. И щял да си вземе и нещата по химия, да не се окаже, че директорката е искала да напише, че няма да имат БЕЛ, а да отидат за химията. 5 минути не мога да осъзная какво ми приказва - директор му казва да отиде на училище в 9:15, той щял да отиде в 7:30, за по-сигурно. Rolling Eyes Викам - най-добре тръгвай още сега и си вземи всички учебници, че може да се окаже, че и други предмети имаш Close От къде се взе тоз учебен ентусиазъм, вече няма какво да поливам - ще вземе да стане изпълнителен и ученолюбив Joy
Бунова, бързо оздравяване!

# 678
  • София
Честит присъствен учебен ден! 😀 Гледам, че тийнът е доволен. Днес си говорихме пак за ПП. За мое учудване, избралите ИТ били малко.🙄 Мислех, че ще са доста. Преподавателят по този предмет е казал, че в програмата, ще учат и Информатика. Има още малко време за размисъл, преди "резето да хлопне".
Bunova, бързо оздравяване!Ивермектинът е добро лекарство, но за по- добър ефект, трябва да се вземе още при първите симптоми.

# 679
  • София
И у нас доволен младеж, усмихнат, разговорлив, пълен с впечатления.
Върна се предишното ми дете! Two Hearts
Днес са правили контролно по график по биология, петминутка по химия и изпитване по математика.
По биология бил по-спокоен отколкото на ДО, защото може да се връща назад, да поправя, да мисли. По химия Ушагелов ги посрещнал с бързо препитване на уравнения. Бил объркал нещо, но не е притеснен. По математика няма изненади. Blush
Господинът по физика им разказал за учителската стачка ( той все още е бил ученик Joy), как тогава се мислели за големи късметлии, защото имали неочаквана ваканция 3 месеца. Сега осъзнал, че наистина са били големи късметлии, защото продължила само 3 месеца.
Питах каква е била атмосферата, настроението. Все едно се връщали от война. По филмите гледал, как живите се връщат и всички се прегръщат и целуват. Joy
Имат карантиниран съученик. Включен е в час синхронно, може да взима участие, може да задава въпроси, както и на него се задават въпроси. Камерата е насочена към подиума с бюрото и дъската.

Бунова, бързо и леко да минава!

# 680
  • София
Питах каква е била атмосферата, настроението. Все едно се връщали от война. По филмите гледал, как живите се връщат и всички се прегръщат и целуват.
😂😂😂 И смеейки се, да напомним, че училището има не само образователна функция. Удоволствие е, когато виждаш доволни тийнове, на път към училище.😀 Дано ентусиазмът им, да не е "от ден до пладне"!

# 681
  • София
ТМ, умора ще се натрупа, недоспиване (за тези, които са първа смяна) също, но мисля, че децата ни вече няма да погледнат на училището по начинът, по който го правеха преди. Пораснаха бързо.
Днес е патронният празник на гимназията, пуснали са празничен клип, в който 12-класници разказват ... Децата са го гледали в голямото междучасие и после се вълнували, как вече една година са с ограничен достъп до училището, а им остават само още 2... Чудели се, дали най-накрая от есента ще могат да ходят на училище. Smirk

# 682
  • София
Слънчева, честит празник на НПМГ!

# 683
  • София
...но мисля, че децата ни вече няма да погледнат на училището по начинът, по който го правеха преди. Пораснаха бързо.
Да, много точно казано. Дори дразнещите съученици (всеки има такива) им залипсваха - създават пълнота, цвят в идеалистичния свят на домашния уют и (виртуални) срещи само с избрани.  Може пък така да станат по-толерантни едни към други - глобално погледнато, де, децата на тукпишещите не вярвам да проявяват открита ненавист или агресия към когото и да било, култивирали са тези нагони отдавна.
Честит празник на НПМГ-ейци Kissing Heart

# 684
  • София
Какво искат децата - филмче, по детски направено от зайчетата, но казва толкова много 💕:
https://www.facebook.com/100022273621967/posts/907416540010792/

# 685
  • София
Колко сладко! И колко е тъжна причината, която е вдъхновила заснемането му!

# 686
  • София
Bunova, дано леко се размине и да няма последствия.

# 687
Бързо оздравяване и възстановяване на болните.
Дъщерята от събота е в карантина.Има болна съученичка.Другия понеделник се връщат присъствено.Класната им писа ,че няма възможност за бързо тестове от МОН преди да се завърнат.

# 688
  • София
Нещо се напрегнАх тази седмица. Интересувам се кога разбирате за оценка от устно изпитване. И аз като баба ми, по мое време ,след като ни изпитаха, ти казваха. Зле 2. Отлично 6. Дай бележника. И се пише оценка. Сега въртим едно кристално кълбо и тънем в очакване. Става въпрос за разказвателните предмети и  за устни изпитвания.

# 689
  • София
Веднага в Школо.
По математика се появяват по-късно понякога, но там се случва да се пише една оценка след няколко изпитвания на дъската. Но въпреки това, младежът знае на всяко едно представяне, каква междинна оценка има.

Общи условия

Активация на акаунт