🐑 ''Фермата'' - тема 15 - След големия финал на Фермата 6 / Между два сезона 🐑

• 165 994
  • 2 919
  •   1
Отговори
# 120
  • при късмета
Фермер, благодаря за пореден път, за разгаданата мистерия!
Въпросите за кандидатстване ме убиват. Особено №7, с какво дразните другите. Май трябва да го сложат първи Joy

# 121
  • Варна/Амстердам
Аз не мога да повярвам, че Мирослав е една година по-малък от мен. 😅 Изглежда по-голям.

# 122
Ваня попитала тя ли е, та се сетих, че ме подразни това питане. Фалшивичко беше и не разбрах защо ѝ беше да го разиграва. Съдейки по малкото, което получаваме като зрители, остава да си правим изводи и от отделни реплики, погледи, че даже и по отсъствието на такива. Laughing Та в този дух си мисля, че Ваня е имала достатъчно време да осмисли факта, че е реален претендент за първото място и да не се прави на ощипана лисица при изнасянето на чека. Не обичам преиграването в каквото и да е отношение.
Според мен Ваня не е вярвала, че ще победи. Освен това съфермерите първи чуха/видяха, че тя побеждава и й скочиха отгоре. За това в суматохата тя се стъписа и не беше сигурна наистина ли е номер 1. Пък и нали е сладка шматка. Joy
Много обичам сладки шматки. И аз съм шматка, но не знам дали съм сладка. Laughing Хора, които си остават по детски непосредствени, лъчезарни и жизнерадостни са ми голяма ценност и богатство. И не знам защо Ваня не ми стана твърд фаворит още от ден първи, в който загледах шоуто. Нещо ми пречеше и през цялото време до самия финал. Нямам конкретен отговор, може би е на пъдсъзнателно ниво, чак толкова не съм се задълбочавала.
Да,де,но как изведнъж,след като взе чека и каза:"Гледайте ме в "120минути",ще ви покажа "Чоп банана"...

# 123
  • Тра-ла-ла
Мислих, че въпросите ще са по-интересни и изтръгващи на макс характеропатиите Joy

# 124
Дана  какъв  поглед е изпраскала............мръснишки...SmileSmileSmile  на сн  с Анго

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 15:38 от razor17

# 125
Браво на Ванчето !Дребничко ,жилаво момиче,но се бори мъжки,неподправена,е малко словоохотлива,но като не ние на главата,можем да го подминем това.

# 126
  • София
Уфф, толкова се критикува и плю този сезон и влизам сега в темата след като дремнах малко и аз и гледам е твърдо в топ 3 според анкетата?! :О
Значи за пореден път се убеждавам, че финалът на даден реалити формат е точно като краят на един филм или сериал, ако се хареса и е добър, то всичко лошо се забравя, ако ли не, тежко им горко. Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 15:49 от Diavolo

# 127
Здравейте. След като известно време изобщо спрях да гледам предаването, защото доста се разочаровах от участниците, снощи все пак реших да изгледам финала и останах..... очарована. След такъв слаб сезон, изобщо не съм очаквала толкова силен финал. Битките бяха страшно интересни, а това че са в снега и в студа ги направи още по-напрегнати. Това че бяха на запис позволи да се играят истинските многокомпонентни и трудни битки, които сме свикнали да гледаме по време на редовните дуели, а не скучните кратки битки, които се играят по принцип на финал заради това, че са на живо(напр. редене на кула, на пъзели и др.) За мен лично финалите досега са били доста скучни и с безсмислени битки. Друго, което ми хареса е, че нямаше мъжки и женски поток, а всички се състезаваха помежду си. Противно на мненията тук, мисля че биткитебяха добре подбрани за да могат да се играят добре и от мъже, и от жени. Разбира се, финалната игра беше УАУ, тримата бяха феноменални. Висене на греда ми е една от най-любимите битки изобщо, така че като зрител останах възхитена.

И да напомня, че това е предаване, в което участниците са наясно къде отиват и какво ги очаква - че евентуално ще живеят в полеви условия, че ще работят много, че ще участват в битки дори отвъд прага на възможностите си и т.н. Затова не мисля, че продукцията трябва да бъде обвинявана за развоя на последната битка - те правят предаване в прайм тайма, търсят висок рейтинг и такива хора, които са готови да жертват себе си, семействата си, достойнството си и т.н., само за да влязат в предаването. Та в този смисъл, всеки от тримата можеше да се пусне по-рано, никой не ги държеше насила на гредата, но не го направиха. 100 000 лв бяха достатъчна мотивация за тях...

Браво на Хепи Ванче. Тя изобщо не ми беше любим участник, длри точно обратното, но си заслужи победата след като мина през толкова дуели и показа страхотни умения.
                             Много хубав и точен коментар !Само ми се струва,че на края не стоте хиляди ги караха да висят на гредите.Като че ли доказаха точно този наш български инат да оцеляваме и да показваме на какво сме способни.Беше много емоционално,всички крещяха на всички ,,Давай,давай ,, и накрая Стоян  с гайдата и и хорото.......Беше уникално.

# 128
Дана  какъв  поглед е изпраскала............мръснишки...SmileSmileSmile  на сн  с Анго
Бас ловя, че има пикантна клюка при тях двамата Wink Joy
Ангел какво каза, че ще е прави във фермата? Нещо като магаре, но не помня Joy

# 129
  • London
Хубавият финал оправи вкуса от лошия сезон.
Да, именно заради това го поставям на 4 то място вместо на 5 или 6 то.... По интерес. Реално това беше най-хубавия финал, но само с финал не става.

Снощи гледах финала заедно с баба ми, тя беше твърдо за Борислав. Казах й, че целият интернет гърми с историята за принудителна просия в Швеция, как родителите му са такива и онакива, тя ми отговори "Той какво е виновен за това? Най-трудолюбив беше той, не спря да работи. Не е сплетничел и не е влизал в интриги и схеми, не е коментирал хората, не е злословил". Аз бях за Куку Ванче.

Мирослав се е скъсал от селфита снощи. Това ми беше фаворит от самото начало. Много съжалявам, че отпадна.

Петър показва глезени Wink

На Петър безработицата не му се отразява добре, почнал е да го докарва на изпаднал германец.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 15:58 от La Catrala

# 130
  • Sunshine state
Гласувах за Фермата 1 и 4 като най-добри. Колебаех се дали вместо 4 да е 3, ама заради Валерия и футболиста не гласувах. Много са ми досадни "любовните" нишки в подобен рпд предавания. Тази година щеше да ми хареса повече, ако не беше сагата Даяна - ДаЯнчо. 👌🏻

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 16:06 от Pupitka

# 131
Скрит текст:
За мен изминалия сезон ще се запомни с няколко неща:
- Феноменалната игра на Дая в игра за памет и запаметяването и подреждането на 25 символа със само едно гледане на картинката.
- Феноменалното представяне на Ваня,Надя и Боби в последната игра на финала и сезона - 180 минути висене на греда в студа е разкошно представяне и голяма демонстрация на воля за победа.
- Нелепото нововъдение "бутон" при алманаха. Заради този бутон, а не от незнание на отговорите, шоуто загуби бай Анго. Също така още няколко човека практически не получиха шанс да играят алманах.
- За мен добрата промяна на правилата,че първи дуелист не е необходимо да е ратай.
- Рекординия вот за Надя от 1%, най-нисък за играч от всички сезони до момента.

За сезон 7 ми се иска да го няма бутона на аламанаха. Първия дуелист да не е необходимо да е ратай. Победителя в дуела на арената освен номинация за Фермер да получава и имунитет от ратайство. Фермера да се определя с игра, а не с гласуване.

Bengun - ще си пусна и аз мнението, въпреки че ни се припокриват.
----------
След приключването на предишните сезони написах обширни коментари.  И сега ще го направя.

Дълго е, който не иска да чете - да скролва. Simple Smile

След Сезон 4 коментирах, че няма прозрачност при засичането от водещите с хронометрите и по-добре би било да има бутон за старт и финиш, натискан от участниците, както и електронно табло - за да няма съмнения за скрито-покрито и тикане на определени участници напред. През Сезон 5 и 6 такива бутони и таблА са факт.

След Сезон 5 коментирах, че току-що завърналите се от битка участници са уморени и контузени и имат минимален шанс да спечелят битка за фермер срещу здрави и отпочинали кандидати, което тази година беше премахнато.

Сезон 4  -  https://www.bg-mamma.com/?topic=1080275.msg37894795#msg37894795[/url]

Сезон 5 -  https://www.bg-mamma.com/?topic=1161563.msg39835820#msg39835820

Това, което ми хареса повече този сезон е, че:
- в началото дуелистите НЕ се избираха само измежду ратаите, а всеки беше потенциален такъв.
- има 4-ма финалисти, а не 2х2 разделени на мъже и жени и само 1 мъж и 1 жена да продължават до реалния финал.
- не се гласува от отпадналите фермери за хора, които да отиват директно на финал. Така скромни участници също ще имат шанс, а не само правещи групички и 'популярни'.
-  нямам против пазаруването на магазински продукти  - нека бъдат по техен избор, а не - каквото им донесат в кошницата. Така биха могли да си поръчват неща, от които реално имат нужда - да си правят разни вкусни неща.
Не смятам, че фермерите трябва да мизерстват и да умират от глад.
- наддаването за кутиите за отличените беше голямо шоу.

Не ми хареса, че :
- сложиха бутони и включиха спринт за Алманаха - преди беше по-справедливо.
- ел.тока в някои битки - това си е перверзия и откровен садизъм - мое мнение! И никога не се знае дали няма да доведе до някоя беля. Също - откъде да знаят зрители и участници, дали на нежелан участник не му се пуска повече и по-силен ток, за да бъде по-лесно елиминиран!
-  имаше хора, които бяха ратаи и дуелисти няколко седмици поред, което не би трябвало да се случва.
- и (като следствие от предната точка) въпреки всичките много спечелени битки - заради начина на гласуване не можаха да станат фермери за 1 седмица.
- се позволи подсказване за нареждането на думите - случая с Калоян на финала.
- финалните битки се играха вън в кучия студ, а не като преди на арената.
 Хайде, лабиринта отнема повече пространство и можеше да е отвън, но останалите битки можеха да бъдат на закрито, или поне на арената; Боби през цялото време беше без ръкавици - някой можеше да му подаде 1 чифт  да си сложи. Можеха и с по 1 шал да ги наметнат - аз не издържам на студ и сигурно щях да се пусна на 15-20 минута - бъбреци, бели дробове, яйчници... явно никой не мисли за евентуални здравословни проблеми в дългосрочен план.

Какво може да се промени за Сезон 7:
- маха се бутона на битката с Алманаха и няма спринт - връщат се дъските от миналите сезони и се дава равен шанс за всички.
- никакво подсказване на битките за логика - така и баба може
- маха се тока
- никакво гласуване за фермер - това способства за корупция/диктатура - както стана тази година - Групата на Шаро държаха властта през повече от половината сезон. Връща се правилото победителят да става автоматично фермер или поне да има Алманах за двамата претенденти, не и битки, защото победителят така или иначе е вече много уморен, а вероятно и контузен. Понякога, когато победителят ставаше директно фермер беше по-интересно, защото започваше едно мъстене...схеми...разместваха се пластовете и групите на власт повече.
- да не може един и същи участник да бъде 2 поредни седмици ратай и/или дуелист.
- да се показва по-подробно как се играят хорАта -  ние искаме да се научим, вероятно и много други хора. Защо да не се научим чрез Фермата! Това би било нещо добро за образованието на нацията.
- да сложат и кошери с пчели другата година и да покажат как се гледат, вади мед, прашец, клей...
- да има повече храна и работа в градината - да си произвеждат повечето храна сами.
- тази година не помня градиха ли чешма - защо да не покажат подробно принципа на изграждане на чешма - много хора могат да решат да изградят в планината някъде такива - да са в полза и удобство на другите хора.
- тази година не видяхме да садят дръвчета - би могло един ден задачата им да е да засадят 20-30 дръвчета - медоносни, примерно.
- При наддаването на кутиите с наградите -може да се включи и възможност за споделяне с 1 човек. Тогава може да има и по-голяма интрига - дали ще си дадат пържолите на някой друг, или ще си ги запазят само за тях си.
Ако аз правех сценария - щях да дам пържоли на единия, бутилка вино на другия, и торта на третия ... за да има интрига - дали ще ги споделят с някого, и ако да - с кого!?
Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 00:31 от Tahiti

# 132
Гласувах за Фермата 1 и 4 като най-добри. Колебаех се дали вместо 4 да е 3, ама заради Валерия и футболиста не гласувах. Много са ни досадни "любовните" нишки в подобен рпд предавания. Тази година щеше да ми хареса повече, ако не беше сагата Даяна - ДаЯнчо. 👌🏻

Между Ферма  3 и 4  съм твърдо за  3.

# 133
  • Sunshine state
На мен ми дойде в повече драмата на двамата, иначе с кеф бих гласувала, ама просто прекалиха.

# 134
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Aнкетата не е обективна и не виждам абсолютно никакъв смисъл от нея.
Гласуват хора,които са гледали по 2-3 сезона и следователно гласуват за тези сезони.Или изгледайте всички сезони,или не гласувайте.
За мен е обидно Ф6 да бъде в топ 3 при факт,че имаха храна на глава и само едни овце и кокошки за гледане.Оядоха си и мързелуваха последните седмици.
Фермата,истинския глад,мизерия и труд бяха в първите 1 и 2 сезона.Особено в сезон 1 - брутална мизерия и глад.Ядяха боб,леща и ябълки.

Общи условия

Активация на акаунт