💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 879
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
По отношение за спането - от самото начало баткото спеше в кошче до леглото. Вечер ставах да го кърмя (или ММ ставаше да ми го дава и взима когато бях много уморена) и пак си го оставяхме там. На около 4 месеца започна да се буди само 1-2 пъти вечер и тогава го преместихме в неговата стая. Стаята му ММ я направи още преди той да се роди. Направена е много красиво (като космос по тавана и до половината на стената и надолу като ферма) и е много уютна. В началото му оставяхме вратата отворена. Нашата спалня е срещу неговата. Когато бесше вече на 6-7 месеца започнахме да му затваряме вратата. Винаги когато си е в неговата стая сме го гледали на бебефона. Вижда се добре как диша и мърда. Преди стояхме с него в стаята докато заспи. Искаше да държи ръчичка на мен или баща му и заспиваше така. Сега когато е време за сън, след като го изкъпем го оставяме в кошарката и му претваряме врата и той си заспива сам. Това го прави от както е на 1.5г. Никога не сме го оставяли да плаче до изморяване за да заспи или нещо такова. Мисля, че това че си спеше в негово си креватче и после в неговата си стая, от малък, му помогна да си заспива самостоятелно. Но той е по принцип с много спокоен характер и темперамент. Ще видим бебка като се роди как ще е.
Фотосесия си направихме когато бях в 7ми месец. Беше последния хубав есеннен ден и се получи добре.
Гости няма да имаме доста време. След болницата искам да съм си със семейството и не искам да домакинствам на гости. Ще ме напрегне излишно и ще си го спестим. Ние нямаме голяма рода тук. Както предния път, ММ ще е с мен в болницата през цялото време и след изписването се прибираме тримата директно вкъщи. Баща ми и жена му ще дойдат на гости когато ги поканим. Свекърва ми живее в друга държава и трябва да лети до тук, та за сега няма да идва заради пандемията. Приятели няма да каним за известно време докато не влезем в ритъм и се чувстваме добре. Аз до последно ще съм на работа и тези седмица-две след раждането искам да са ми максимално спокойни без и контакта с други хора извън семейството да е минимален или напълно несъществуващ.
Scarlett, това е наистина страхотен жест и огромна помощ някой да се грижи да носи храна за да отмени майката. За мен лично има значение от кой ще е и колко добре познавам готварските/хигиенни навици на този човек.
Анна, как си? Всичко добре ли върви?
Skk007, честито! Бързо възстановяване и много да ви радва малкото юначе!

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 04:46 от Catalea

# 631
Вчера, на 15.01 в 01:45 се роди малкия ми голям мъж. Много бързо и тежко раждане имах, и благодаря от сърце на акушерките и доцента които го водиха!
Бебето си е при мен вече, мъничко е, но ще стане голям и силен 2760гр, 48 см в 37 г. С.
Честит да ви е малкият голям мъж💖💖💖.Да расте бързо и само да ви радва.Бързо въстановяване и на теб.😄
 PS:Аз все още съм в болницата оставиха за днес да решават дали ще си ходя или....Иначе успяха да ми нормализират кръвното чувствам се по-спокойна.
За тоновете доктора ме извика в болницата на запис  седмицата преди да вляза в девети месец.Пари не ми взеха но от познати в други градове към чувала,че си плащат.Дали щеше да има още тонове не знам защото на следващият преглед стана това с кръвното и така.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 06:48 от Анна Иванова 648392

# 632
  • East Coast
skk007 добре дошло на твоето бебче. Бързо възтановяване и когато можеш пиши по-подробно как е минало 💙💙💙

# 633
Skk007, честито! Да ти е живо и здраво бебчето! Бързо възстановяване!

# 634
  • Велико Търново
Благодаря, момичета! След първото секцио на баткото, това естествено раждане ми се видя като филм на ужасите! За щастие беше много бързо и сме добре! Постъпих в отделението с 8 см разкритие и течащи води, нямаха време дори клизма да ми направят, камо ли да се свиква и подготвя зала за секцио. Доцента дойде за 20 мин, в които ме държаха на тонове и започна същинското раждане. Супер бързо мина и благодарение на акушерките и лекаря сме добре и двамата! Няма да разказвам подробности, но сега цялото отделение ме гледа като принцеса, защото всички " техники за раждане са използвани при мен".
Всичко е наред когато финала е щастлив Simple Smile!

# 635
Колко вземат за тонове ?
Записа на тонове не е ли включен в ЖК безплатно в 9 месец? Не се ли следи така бебето как се чувства в корема?

За съжаление тоновете не са включени в ЖК.. Ако лекарят ви ги пусне да си знаете, че е "подарък" 😀. На мен не ми взе пари за тези, които ми пусна, но ми каза, че ако искам да си ходя само за тонове се заплащат. Иначе да, така се следи състоянието на бебето, но при мен пулс, кръвно, води, плацента всичко е супер и ми каза, че бебето се чувства страхотно, а и аз й се доверявам напълно.

# 636
skk007 Честито! Да расте здрав и силен малкия юнак, а на теб пожелавам бързо възстановяване! Blue Heart

# 637
skk007 честито ❤️ да расте здрав, силен и щастлив новият човек 🥰
А на теб бързо възстановяване ❤️

# 638
skk007, честито ❤️ бъдете здрави и се възстановявай бързо 🌹
Ти сега пак ли трябваше да си секцио или си чакаше нормално раждане?

Не знаех, че тоновете не се включват в ЖК 😵
R.b92, да, всяка седмица стават. Бях на 12, сега на 19 пак ще ходя. На теб до сега колко пъти са ти правили запис и в кои седмици ?

# 639
  • Велико Търново
Трябваше да съм секцио, но бебето не даде тази възможност Simple Smile

# 640
Трябваше да съм секцио, но бебето не даде тази възможност Simple Smile

Браво! Сигурно е било голям стрес 🤗
Когато ти е удобно да споделиш би ли дала малко светлина как протече 🙄
Бързо ли стигна до тези 8см разкритие? Първо водите ли започнаха да изтичат? Какво усети за водите? Притеснявам се, че няма да си дочакам датата за планово секцио и искам да знам за кое да следя ,за да не се стигне до нормално раждане 🙄🌹

# 641
Честита радост на skk007 !
Малкият мъж е голям !

Точно тази седмица питах доктор по ФМ как се определя доносено ли е бебето и тя ми каза, че не е важно толкова тегло и ръст, а в коя г.с. е раждането, колкото по-късно е раждането, толкова по-доносено е бебчето.

Аз съм в частна болница и тоновете са включени в пакета на ЖК, всяка седмица в един и същи ден ходя от 34г.с. и ако върви по план ще ходя четири пъти.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:00 от -INA-73

# 642
skk007 поздравления и от мен! Важното е, че си се справила геройски! Пожелавам на малкия мъж да е жив и здрав и да споделяте заедно много радости!
Така както тука се разискваше, че само във Фейсбук групата има бебоци и... тя каква стана! Grinning

# 643
skk007 честито и нека малкия принц расте жив, здрав и безгрижен. Не е толкова малък, бързо ще навакса. Като ти остане време напиши подробности. И аз се притесних дали ще си дочакам секциото, както съм постоянно с някви менструалоподобни болки.
vdgvdg от едно известно време всеки път ми пуска акушерката кардиотокографа ама за десетина минути.

# 644
vdgvdg от едно известно време всеки път ми пуска акушерката кардиотокографа ама за десетина минути.

Аз питам, понеже в 31+3 ми направиха някакъв кратък запис. После ме извикаха чак в 36г.с на консултация и сега ще ми правят вече всяка седмица. И си мисля, че консултацията в 34г.с ми я пропуснаха. Защото чувам ,че в 8 месец ходят 2 пъти на ЖК.. пък мен нещо ме забравиха 🙄😀

Общи условия

Активация на акаунт