NESCAFE DOLCE GUSTO - Тема 7

• 63 590
  • 831
  •   1
Отговори
# 300
Подариха ми много капсули на лаваца, а технихе кафемашини ми идват малко скъпички. Та за това попитах. Благодаря ви.

# 301
Капсулите Биалети съвместими ли са с долче густо?

# 302
  • София
Да, съвместими са с Долче густо. Поне тези, които аз съм купувала, ако няма и други.
Точно в техните млечни напитки имат обаче, някакъв сгъстяващ агент и ако се пият по-бавно, на дъното стават желирани и гадни. За чисто кафе нямам опит.

# 303
Да, съвместими са с Долче густо. Поне тези, които аз съм купувала, ако няма и други.
Точно в техните млечни напитки имат обаче, някакъв сгъстяващ агент и ако се пият по-бавно, на дъното стават желирани и гадни. За чисто кафе нямам опит.
Благодаря, отказа ме 🤪

# 304
А защо не ви допадна?
Може би защото я сравняваме с Мини ми, но
Скрит текст:
Дръжката на държача на капсулата е по-малка и съответно е неудобна за вадене, а държача доста се нагрява. Като отвориш капака отпред, за да махнеш капсулата, цялата глава на машината става в пара и конденз, а там е електрониката.
При функциите единствено може би температурата е по висока, съдейки по сгорещяването на държача за капсулата. Функцията за интензивно кафе е просто да ти направи кафето по-късо.
Отделно, докато сменяваш нещо по функциите, почва едно мигане за изчакване, сутринта откарах 5 минути пред машината за две кафета, чакайки това или онова. Заспала чакам си кафето да ме събуди, а 5 минути се занимавам с малки копченца.

# 305
  • София
Mini me, ми е прекалено ретро модел, но виж от genio май ме отказа.....
Сегашната в това отношение е супер удобна, само докосваш нужната дъжина.

# 306
  • Пловдив
Не съм чела назад, но...някой някъде спомена  за спиране от производство на капсулите?
Има ли такова нещо или е фейк?

# 307
Минито си е стар модел, споменах го само за уточнение. Иначе и на мен ми се иска нещо новичко, но засега ще караме с нея.
Мистик:
От 31 декември 2024 г. производителят на продуктите от пластмаси ще носи разширена отговорност. Въвежда се принципът „замърсителят плаща“. Производителите трябва да покрият разходите за събиране, почистване и управление на отпадъците от контейнери за храна и напитки, бутилки, чаши, пликове и обвивки, леки торбички за пазаруване, и тютюневи изделия с филтри. Обмисля се и забрана за капсулите за кафе, които съдържат пластмасова част, която трудно се отделя.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/bez-plastmasovi-slamki-i-chashi … ite-s-kafe-243402

Според мен производителите ще измислят нещо.

# 308
  • Пловдив
Мерси!

# 309
  • София
Дано се предвиди програма по рециклиране

# 310
Здравейте,

Появи се проблем с моето dolce gusto piccolo. При пускане на кафе днес, налягането падна и започна да тече по стената под капсулата. Имате ли представа какъв би бил проблемът? Все още е в гаранция, но четох, че не покрива твърда вода, котлен камък и тн. неща, които според мен биха били в основата на този проблем.

# 311
Да не би да е била някаква дефектна капсула, пробва ли с втора?

# 312
Да не би да е била някаква дефектна капсула, пробва ли с втора?

Пробвах сега - пак същото Sad

# 313
Пробвайте да пуснете вода без капсула, да се изтече по-голямо количество. Също така евентуално да сложите препарат за почистване на котлен камък(може и с оцет или лимонтузу).

# 314
  • до най-прекрасния мъж
Почисти иглата, която пробива капсулата, с приспособлението, което се намира под контейнера за вода. При мен бучеше без да пуска вода, оказа се заседнало парче фолио в иглата. Изчистих и работи като змей. Направо се виждах как я нося по ремонти и сме без кафенце 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт