Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
400 градуса за котлон не е ли малко?
Eurokera пишат всичко до 700 градуса.
Shott Ceran имат някаква технология Miradur, което явно е много здраво и устойчиво на драскане, но то е нещо като емайл, а надолу материалът изглежда е същия. Плотове с Miradur обаче не видях никъде.

FBID941453752576634, Електролуксът има сензор за месо и ваничка за вода. АЕГ вероятно също, обаче не я отбелязват като отделна функция. Според мен тия трите иди на място да ги видиш и избирай по външен вид.

# 271
  • Велики Преслав
Не, аз съм мерил с ивфрачервен термометър. Трудно минава 350. Това е топлина на разширение. 700 градуса няма как да се постигнат, при нармална работа.

# 272
А, не могат - забравиш някоя празна тенджурка и градуса готов.
Гледам, че могат да разтопят алуминий - това става около 600 градуса.

# 273
700 градуса е много сериозна температура. Стомана нагорещена до 500 градуса вече червенее, а на 700 градуса вече свети в чисто червено. Същото е с всеки материал, в това число и с плота. Та как си го представяте това, да е виждал някой нажежен до червено плот?

# 274
  • Велики Преслав
А, не могат - забравиш някоя празна тенджурка и градуса готов.
Гледам, че могат да разтопят алуминий - това става около 600 градуса.

Това котлон с нормално работеща инсталация не трябва да го прави.

# 275
  • гр. Варна
Класове не вярвам да има, по-скоро покрития.
На същото мнение съм относно стъклото.
Закалено стъкло с покритие с/у надраскване.
Shott Ceran имат някаква технология Miradur, което явно е много здраво и устойчиво на драскане, но то е нещо като емайл, а надолу материалът изглежда е същия. Плотове с Miradur обаче не видях никъде.
Скрит текст:
Сравнявайки минералите по таблицата на Моост за твърдостта на минералите, то предполагам, че в покритието е вложено Корунд (Al2O3).
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0_%D0 … D0%BE%D0%BE%D1%81

# 276
Технически погледнато да е покритие е по-добре, отколкото да е изцяло по-твърда керамика, защото изцяло твърдите материи са крехки.  Затова като се правят мечове вътре се слага мека стомана, а отвън твърда. Или на часовниците за екстремни дейности не слагат сапфиркристал - обяснението е, че е по-добре да ти се надраска часовникът в джунглата или под водата, отколкото да се счупи стъклото Simple Smile
Та и тук така - изцяло твърда керамика би била крехка (ако може да се направи на разумна цена), докато по-здрава сърцевина с твърдо покритие е възможно най-доброто решение. Но да се направи това покритие едва ли е лесно и според мен Мирадур си е точно друг клас стъклокерамика.

# 277
Има класове. Например Бош слагат 1 клас.
   Подсилен, трудно надраскваем, до 600 градуса максимал. 
   Аристон слагат обикновен до 400 градуса.
  Още много примери.

Какво мислиш за плотовете тека, че такъв си взех?(още не е монтиран)

# 278
  • Велики Преслав
О, много са добри. Те са специализирани в уреди за вграждане. Вярнам че са с хубаво стъкло.

# 279
  • гр. Варна
Но да се направи това покритие едва ли е лесно и според мен Мирадур си е точно друг клас стъклокерамика.
Описват го  като покритие.
Скрит текст:
https://www.schott.com/nextrema/english/news/press.html?NID=com5837

# 280
Здравей, не видях да е коментирано за фурната. И аз се интересувам от нея и което мога да кажа е, че е базов модел, с по-малък обем 57 л, иначе пише, че има телескопичен водач и каталитични панели.

# 281
  • Велики Преслав
Супер си е фурната. Литража да не те притеснява.

# 282
Да поръчвам смело тогава 😊

# 283
Индукционен плот Bosch 3 + 1 двойна зони с Miradur:
https://www.bosch-home.com/de/produktliste/zu-allen-accent-line- … raeten/PXV890DV5E
2650 евро
Другият е без лайсни 100 евро по-малко.

# 284
Индукционен плот Bosch 3 + 1 двойна зони с Miradur:
https://www.bosch-home.com/de/produktliste/zu-allen-accent-line- … raeten/PXV890DV5E
2650 евро
Другият е без лайсни 100 евро по-малко.

За тези пари си купих миялна, фурна и пералня, които си бяха доста скъпи. Какво прави този плот Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт