За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 982
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 6 622
Как се прави бял шоколадов ганаш?

# 586
# 587
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Как се прави бял шоколадов ганаш?

Виж тази торта за вариант за бяла глазура.

# 588
  • Мнения: 6 622
Благодаря!

# 589
  • Мнения: 6 713
Моля за изпитана рецепта за мъфини брауни.Вчера правих по някаква рецепта,но ми се получиха сухи.
Скрит текст:
Опитайте тези .

[/spoiler]

Пейч, един въпрос за тази рецепта - маслото се добавя към шоколада вече разстопено ли? Не се ли стапят едновременно на водната баня?

# 590
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 15 954
Лурдес, за да са крехки телешките пържоли първо самото телешо трябва да е добро, има значение как е третирано още в кланницата, и да е отлежало. Донякъде има значение и от коя част на животното е дошла пържолата. На второ място много зависи какво ти считаш за "крехко" Wink За хубаво телешко и готвено "по учебник", времето им за готвене в тиган е към 4мин от всяка страна, или по-малко. Ако се оставят по-нататък вече трябва да се готвят много дълго време за да се постигне онова, дето му се вика "топят се в устата", с малко течност. Във всички случаи може да се начукат с готварски чук предварително, това вече ги прави "крехки" и доста улеснява готвенето.

# 591
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Скрит текст:
Моля за изпитана рецепта за мъфини брауни.Вчера правих по някаква рецепта,но ми се получиха сухи.
Скрит текст:
Опитайте тези .

Пейч, един въпрос за тази рецепта - маслото се добавя към шоколада вече разстопено ли? Не се ли стапят едновременно на водната баня?
[/quote]
Маслото на стайна температура. Разтопеният шоколад е още горещ, като се свали от огъня. Ваднага, при постоянно бъркане прибави кравето масло. Разбиваш до еднородност. След това, на части омесените брашно и бакпулвер. После разбитите със захар жълтъци и накрая разбитите белтъци.

# 592
  • Мнения: 6 713
Благодаря ви! Hug

# 593
  • Мнения: 861
Момичета , може ли изпитана рецепта за крем супа от нахут

# 594
  • Sofia
  • Мнения: 21 605
Моята е с нахут и патладжан

Крем супа "Хумус с патладжан"

# 595
  • Мнения: 1 443
Моля за изпитана рецепта за хляб и тесто със 100% пълнозърнесто или типово брашно.И изобщо кое брашно е пълнозърнесто?
Налага се да спазвам диета,като трябва да изключа изцяло бялото брашно, а изобщо не съм наясно с другите видове.Anguished

В тази връзка,как да сгъстя готвено ядене без бяло брашно?

# 596
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Моля за изпитана рецепта за хляб и тесто със 100% пълнозърнесто или типово брашно.И изобщо кое брашно е пълнозърнесто?
Налага се да спазвам диета,като трябва да изключа изцяло бялото брашно, а изобщо не съм наясно с другите видове.Anguished

В тази връзка,как да сгъстя готвено ядене без бяло брашно?

Бялото брашно в рецептата можеш да го замениш с пълнозърнесто
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_23.html


Ястията можеш да сгъстяваш с картофено нишесте, ако това не пречи на диетата.

# 597
  • Мнения: 6 732
.................................

В тази връзка,как да сгъстя готвено ядене без бяло брашно?

С царевично или картофено нишесте.

# 598
  • Sofia
  • Мнения: 21 605
В тази връзка,как да сгъстя готвено ядене без бяло брашно?
Ако в ястието има например картофи или боб - намачкваш част от тях или част от зеленчуците.
А пълнозърнесто брашно от различните зърна (пшеница, ръж, лимец и т.н.) е това, за получаването на което е смляно цялото зърно - съотвено в хляба с такова брашно има фибри.

# 599
  • Мнения: 1 443
Благодаря на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт