За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 850
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • БУРГАС
Здравейте,търся рецепта за локумена баклава с плънка,беше с амонячна сода...
Какво имаш предвид "с плънка"... да не е с тесто?!
Аз имам баница с локум, с тесто, но е пандишанено без набухвател и ако се увеличат орехите си става баш баклава с локум и с тесто.
[/quote]

Да,подобно на пандишпанено,но беше с амонячна сода,имах я записана на лист,но я загуби,не си спомням пропорциите.

# 151
  • София
Момичета искам да направя содена питка, но ми става лошо от вкуса и мириса на сода, може ли вместо сода да и сложа бакпулвер?

# 152
С газирана вода, дали няма да стане?

# 153
  • Sofia
Момичета искам да направя содена питка, но ми става лошо от вкуса и мириса на сода, може ли вместо сода да и сложа бакпулвер?
Може разбира се, нали и бакпулверът е сода... +лимонтузу, само сложи малко повече от него.

А само с газирана вода ако някой е опитвал..., че иначе сода и газ. вода вече обсъждахме.

# 154
Не съм, баба правеше с лимонада, нямам идея, дали едно време,в стъклените шишета, е била различна Simple Smile

# 155
Моля дайте рецепта за приготвяне на чернокоп. Правихме на скара, но не го харесахме. Как по-друг начин можем да го приготвим?

# 156
Проблем ли е, ако направя меренг за целувки , но го шприцовам и ги изпека примерно половим-1 час по-късно?
Мисля, че е проблем, да. То може би ти е късно вече....но белтъка ще спадне и ще се "оводни"

Чернокопа - пържен.

# 157
  • София
Проблем ли е, ако направя меренг за целувки , но го шприцовам и ги изпека примерно половим-1 час по-късно?
Проблем си е, ще спадне и ще се втечни.

# 158
Здравейте всички,

искам за Нова година да направя торта, която да е като тортите от едно време - блатове, маслен крем, шоколад отгоре и розичкииии Joy
Нямам опит в тортоправенето. Правила съм шоколадовата на Ирина Купенска и френска селска.
Моля за рецепти за блатовете, масления крем и ганаша. Както и за сиропирането на блатовете. Сякаш имам спомен, че не бяха сухи, а сочни.

# 159
  • София
Здравейте всички,

искам за Нова година да направя торта, която да е като тортите от едно време - блатове, маслен крем, шоколад отгоре и розичкииии Joy
Нямам опит в тортоправенето. Правила съм шоколадовата на Ирина Купенска и френска селска.
Моля за рецепти за блатовете, масления крем и ганаша. Както и за сиропирането на блатовете. Сякаш имам спомен, че не бяха сухи, а сочни.
Тук има 59 торти, дано да си подбереш нещо
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8

# 160
Правили ли сте раки? За колко време да ги накисна преди пълненето?
 Ще правя гювеч с раки, сърмички и свински пържолки. Някаква тънкост в реденето- кое на кой пласт да сложа? А, може ли да смеся булгур с ориз(и мляно месце Simple Smile ) за пълненето на раките и сърмичките?

# 161
  • Варна
Моля дайте рецепта за приготвяне на чернокоп. Правихме на скара, но не го харесахме. Как по-друг начин можем да го приготвим?
На фурна. Осолете го леко и подправете. Вариант е във доматен сос или смес от зехтин(олио) и изцедени лимони. Сосът трябва леко да го покрие. Подправки на вкус- дафинов лист, бахар, девесил, смлян кориандър.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 14:38 от Viviana91

# 162
  • Русе
Скрит текст:
Правили ли сте раки? За колко време да ги накисна преди пълненето?
 Ще правя гювеч с раки, сърмички и свински пържолки. Някаква тънкост в реденето- кое на кой пласт да сложа? А, може ли да смеся булгур с ориз(и мляно месце Simple Smile ) за пълненето на раките и сърмичките?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6251.html

Месото го накълцай на дребно и го запържи леко предварително. След това го смеси с ориза и булгура.

# 163

Знаете ли защо на едните френски макарони отдолу стана като дупка и се лепеше? Много странно, все едно нямат дъно...това е първия опит
После ще правя и втори опит..някой ако може да даде съвет

# 164
Привет.
Ще приготвям свинско контра филе на фурна с гъби и топено сирене.Трябва ли да се запечати на тигана за да не стане сухо във фурната?

Общи условия

Активация на акаунт