За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 610
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И защо да не е?
Има го упоменато в наредбата за експертиза.

# 556
Кортикостероиди? Надявам се да не се наложи.
Далече сме още от детски градини и ясли, той е на 2 месеца

# 557
Горе долу до кога ядат на 3 часа и съответно имаме нощни хранения? Защото след всяко хранене почват колики и докато се успокои пак идва време да яде.. И дефакто цяла нощ не спи.
На нас педиатърът ни каза след 1 месец да махнем нощното хранене. Не съм и опитвала. Той сега е на два месеца и две седмици и отдавна не яде на три часа. Миналата нощ яде два пъти в 23 и в 5, но тази нощ яде в 9.30 и после в 5.  Не съм го насилвала на нищо, сам си ги регулира
Здравей те!
Ние също сме на 2 месеца и 2 седмици
Имаме от известно време едно нощно хранене.Има моменти когато ме буди във  05.00 часа има момент като днес ме събуди във 07.17 часа.
До поискване го кърмя.
Вечер спи спокойно. Първия месец качи 900 грама втория месец 1.600 кг.
Бебо е роден 3290 кг 52 см.
Изписа ни сме 3250 кг.
Педиатърката едва ли  не се скара че трябвало 1 кг да качи .Нека бъдат здрави всички бебенца.

# 558
А на хранене в 5ч. Нощно хранене ли казвате?

# 559
  • Германия
Да, трудно се намерит понякога, аз имах късмет с моята. Надявам се поне педиатър сте си намерили, че то и това не е лесно

Така е права сте, ааааа и вие сте в Германия ами значи знаете какво е положението . Не съм но смятам да посещавам болницата л, в която родих докато успея да намеря добър педиатър

Побързайте, новородени обикновено винаги взимат, длъжни са, но на по-голямо дете може и да откажат с оправданието че нямат капацитет. Все пак следващите 3-4 месеца имате доста консултации и ваксини, по-добре да са си при педиатъра на бебето. Успех!

# 560
  • София
Дух (:, най-вероятно е хемангиом.

Моята дъщеря се роди с два. Единият беше в областта на сърцето и ѝ правиха ехография на вътрешни органи. Нямаше проблем, хемангиомът изчезна за няколко месеца.
Другият е по-скоро козметичен и повърхностен, на бедрото. Остана. Променя цвета си при промяна на температурата (познавам кога ѝ е студено).

Във форума може да пишете на д-р Оги

# 561
Танче, моят син го изписаха 2550, втория месец качи 1.400 и нашият лекар ми се скара че е качил толкова и каза другия месец само 500 да качи.
Благодаря на всички за отговорите

# 562
Танче, моят син го изписаха 2550, втория месец качи 1.400 и нашият лекар ми се скара че е качил толкова и каза другия месец само 500 да качи.
Благодаря на всички за отговорите
Нас ни изписаха 2100, първия месец качи 1400, после май 800, после по 500.
Няма такова нещо, че детето ти е качило много. Тези дечица имат да наваксват, до годинката вече са с теглото на деца, родени над 3кг.
Гледай си детенцето да е добре, не всичко влиза в норми и графики. (Детето на приятелка е 16кг на 2 годинки, на теория трябва да е много затлъстяло,ма не-родиъелите са по 2 метра високи, детето също е високо)

# 563
А на хранене в 5ч. Нощно хранене ли казвате?

Той ме буди различно .
Но все още имаме нощно хранене.
Бебо ме събуди във 05.00 часа сутринта.
Пак казвам буди ме по различно време  на денонощието.
Храня го до поискване когато бебо пожелае.
3240 кг го изписаха Ноември месец
На 8 Януари бяхме 5750 кг.
Има рефлукс първа степен доктора ни изписаха хип анти рефлукс 60 мл
Плюс кърма 60 мл .
Сега се старая да е само на кърма....

# 564
Аз бих си кърмила детето с колкото и силен рефлукс да има - в случая по изправена позиция. Той се израства постепенно. Иначе за буденията - минимум 3 на вечер -  1г6м. Чакам още 8 зъба да поникнат. Няма такова нещо като трябва да спи цяла нощ. Детето ако е готово - ще спи. Ако не - ще се буди. За мен е нормално да се събужда - било то заради зъби, натрупали се емоции от деня, глад, кошмар и т.н.
И на мен ми прилича на хемангиом това петно.

# 565
  • Пловдив
Аз пък не разбирам родители, които заради хемангиом ще искат ТЕЛК. Та това е здраво дете, а всички онези с наистина диагнози, където така или иначе нямат помощ от държавата...

# 566
Ако пуснеш на търсачка в Гугъл излизат доста смущаващи снимки на дечица с хемангиоми. Не всички такива образования са доброкачествени и не всички са толкова малки, предполагам наредбата засяга по сериозни случаи, за които действително си има основание. Да не съдим предварително за морала на даден родител без да знаем какво му е до главата

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 03:56 от Дух (:

# 567
  • София
И аз се разрових и четох някакви разпоредби, но не разбирам. Навремето нищо не ми казаха.
Единствено ѝ направиха ехография най-вероятно да се проследи от къде и дали се захранва хемангиома.

За теглото... синът ми го изписаха 2400 гр. Първият месец качи 1,5кг. Моята кърма започна да намалява и в 4ти месец качи едва 300 гр. И минахме на АМ. И беше бузан Simple Smile

# 568
Моя го изписаха 2800. Беше кокали и висяща кожа . Обаче сега..на 6 месеца минава 7те кг. Бая се бях изплашила като го видях гол у дома като се прибрахме ( преди това беше все повит и не го бях виждала)

# 569
  • Бургас
Моята я изписаха 2530 и 48 см. На 7 месеца и половина беше 8700 и 70 см - пълно кюфте. 😄 Първите 4 месеца качваше между 1100-1300 гр и после изведнъж забави. Скоро ще направи 9 месеца и сигурно 9 килограма ще ги е минала вече.
Нощно хранене има, понякога се буди и няколко пъти на вечер. Обратно на всички схеми - през първите месеци беше бебе еднорог - спеше по цяла нощ, само в кошарата си, мечта. Като стана на 7 месеца и сякаш някой ѝ върна заводските настройки - започна да се буди всяка вечер по не знам си колко пъти, не иска в кошарата, още щом я преместя и се събужда. Е, вече месец и половина е при нас на леглото.

Общи условия

Активация на акаунт