За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 620
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Мария,и при нас беше бебе еднорог до преди седмица,дано е период.Буди се,изправя се в кошарата и почва да мрънка,взимам я при нас почва да се върти,да дърпа пердето и след час заспива.Но винаги съм я взимала около 6-7,да може да поспим още малко и тя заспиваше щом я гушна.Ще видим как ще е нататък.Иначе нощно хранене си има по два пъти,но поне яде и заспива веднага.

# 571
  • Бургас
Дано е период наистина и скоро да мине. При нас се оказа постоянно. Дори махнахме решетката на кошарата и я залепихме за спалнята, за да се разширим, че явно заедно ще спим. По цяла нощ е навряна в мен.
Но растат, захитряват и знаят къде е по-хубаво. 😄

# 572
Бебе 🦄 за първи път чувам като израз. Много е сладко! Явно, като еднорози те, само сме чували за тях, но малцина са виждали. Чак не вярвам, че има кротки и малко ревящи бебета. Моето цяло нощ и днес е много нервно и плаче. Тези пусти колики, ще ни побъркат вече.
Снощи, попаднах на сайт на Д-р.Марио, където беше написано, че капките не се комбинират по между си. Някоя мама ще ми разясни ли точно какво значи-не се комбинират на един прием или изобщо?! Защото аз на едно хранене давам Абоколикен, на друго Лефакс а между тях, ако много плаче хомеопатичните Коликинд. Вие как процедирате-изкарвате с едни капки и после вземате други или като мен? Не знам как е най-правилно. На първата консултация, личната сякаш обясни, че може да се дават различни при различните хранения.

# 573
Само Лефакс съм давала,много капки ми се струва.
Пробвай топли компреси .

# 574
Ани знам какво е и моята е една ревла 😄😭
Еми да са здрави ❤️
Незнам какво е това кротко бебе да седне ..не спира ...ходи,става,кляка...ракета хаха от къде толкова енергия,а какъв глас има ...дигаме блока

Е все пак нищо не може да се сравни с гадните колики....аз процедирах така давах едни капки известно време само тях!Като не видя ефект ги сменям,не съм ги смесвала /редувала в един ден няколко вида

# 575
И аз пробвах само един вид - Абоколикен, за около 2 месеца. Нямаше особен ефект и реших въобще да не пробвам с друг вид. Исках да пробваме чая на Хипп, но моят мъж не откри и пробвахме с Бебезан. Все тя.... Grinning Възглавничка с костилки купихме, Олио за колики на Веледа.. Явно само прегръдки трябват Blush

# 576
Мими,нашето беше толкоз кротко,че чак се страхувах да се похваля.Сутрин ставам пия кафе,тя си гледа въртележката в леглото ,като взе да седи по корем я оставях на килима на активната ,там е изкарвала час и нагоре.Взима играчка,трета,пета,изучава ги,дъвче ги дълго,дълго .В момента в който пропълзя ,на 6 м ,стой че гледай.

# 577
Мими,нашето беше толкоз кротко,че чак се страхувах да се похваля.Сутрин ставам пия кафе,тя си гледа въртележката в леглото ,като взе да седи по корем я оставях на килима на активната ,там е изкарвала час и нагоре.Взима играчка,трета,пета,изучава ги,дъвче ги дълго,дълго .В момента в който пропълзя ,на 6 м ,стой че гледай.
Плашиш ме. И моят е кротък обаче баща му от сега казва, че ще е дивак и ще проходи рано, рано

# 578
Какво да ти кажа,Дух...На 7м.точно се изправи в кошарата,вре се все където не трябва.В момента дъвче покривката,абе доста живо дете.Заиграва се с нещо,но е за кратко,предпочита да пълзи .Не знам,някои остават тихи и кротки,ма каквото дойде.

# 579
Е все пак нищо не може да се сравни с гадните колики....
Може, може. Зъбите са по-зле. 😉

Моето на 7м е 6800 кг, 66 см и всеки път отнасям мрънкане от бабите, че наддава малко. Иначе има апетит, но е с много бърз метаболизъм, ака по 5-6 пъти на ден.

# 580
Моето не се спира, пълзи навсякъде, изправя се на всичко, бута, дърпа, играе с играчките и други предмети, бърбори нон-стоп и на висок глас вкючително. Помага с миялната, пералнята и други домакински задължения. Като седне да се храни се плеска, хрърля, разлива, маже по косата, но се наяжда обилно в целия хаос напълно самостоятелно. Не се спира нито за миг по цял ден е в движение. И все пак аз това го считам за чудесно дете, т.к. се занимава сама през повечето време. Не изисква на ръце да я нося, не хленчи да й обръщам внимание, заспива бързо и т.н. тъй че нека е шумна и подвижна..

А за съня... преди спеше, сега се буди понякога, давам цицата за 5 мин и така.. ще се кърмим до бала, ама здраве да е...

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 20:01 от tonid

# 581
Тони,много си права Не се бях замисляла ,че наистина каквото и да прави,го прави сама.

# 582
Все ме преследва като кокошка с пиленца хахах едно де, кафето не го пия сама хаха винаги мама и Мончии имам си компания

# 583
Момичета, малко съм притеснена и ще мина директно на въпроса.
Малкият вече е на 7+ и днес за пръв път забелязах да прави по-специфично движение с ръчичките си. Свиваше пръстите в юмруче и ги отпускаше бързо, сякаш искаше да хване нещо. Движението напомня товя, когато се взима кръв и ви молят да помпате с юмрук.
Може би нямаше да ми направи впечатление, но в семейството имаме детенце от аутистичния спектър и знам, че подобни движения
могат да се класифицират като "stimming".
Вашите дечица правят ли подобни движения?

Иначе бебчо засега се развива нормално - усмихва се на нас и на непознати, търси внимание, опитва да общува с нас чрез гукане, гледа ни и следи с очи, разбира името си, започна да дава боц, а днес се пробваше да ми подава и играчки, когато протегнах ръка към него.
Но това движение с ръцете ме притесни сериозно. Sad

# 584
Ох,Рокет, вярвам че е ненужно притеснение!Има един период, в който въртеше ръчички, после четох и др февруарчета,че правили така.Мисля,че не е нещо притеснително, само наблюдавай.🧡Преминават през много периоди и най-различни звуци и движения измислят.

Общи условия

Активация на акаунт