За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 113
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, как разбирате дали на бебето му е студено? (вкъщи имам предвид). Държим около 22 градуса +- и вечер го слагам да спи с боди с дълъг ръкав и пелена за повиване. Тази нощ се събуди час след кърмене и реших да го завия с одеалце и се зачудих дали пък не му е било студено (макар че така си спи от поне месец).

Аз се водя по тази схема. Ние сме с чувалче 1 тог на Angel baby.

# 601
У дома поддържаме 23градуса денонощно.
Нашата госпожица вече втора зима у дома е по клинче и боди.Вечер спи или така или с памучен ромпър.Не обича да спи завита.
Щом ръцете и нослето й са топли,значи й е идеална температурата.

# 602
Ние също сме с чувалче на Angel Baby.
В нас през деня е 23-24 градуса  а вечер 21-22.
Малкият спи в цяло ромпърче и 2.5тог чувалче.
Знам, че е добре бебетата да спят на 19-20 градуса, но ние държим по-висока.

# 603
  • София
Моята гледа от брат си,и спи по потник и гащи само.Около 20 градуса е някъде
Но вчера на -12 щом мина 9 км. На яма да се оплаквам.Grinning

# 604
Аз през деня не го слагам в чувалче. нямам идея колко градуса е в стаята. Ако му е студено, ще му е студен носа..примерно Simple Smile

# 605
  • Пловдив
Нямам идея каква е температурата вкъщи, когато се спи през нощта със сигурност не е жега. Често и през деня не паля камината. Стои с боди потник/тениска, нормално боди и долница. Спи с олекотена завивка, често или с голи кълки, или с голи ръце. Водя се единствено и само по гърдите. Ръцете, често са му ледени, защото не иска да са му под завивката.

# 606
Спим на 17-18 градуса вечер,с ромпър и олекотена завивка е тя.Но моята си е от родилното доста леки облечена и я изкарвам и на минус 9.Не се тревожа дали й е студено,щом спи спокойно ,значи е ок.

# 607
Какво е това “тог”?

# 608

Използва се за обозначаване дебелината на спалното чувалче.
1 тог са летните
2.5 тог са зимните

# 609
В къщи е 23-24 градуса навсякъде. През деня са по боди с дълъг ръкав и клинче, краката най-често да носи понеже постоянно си сънуват чорапите. Вечер спятпо ромпър, в 95% от времето отвити, изобщо вече не ставам през 10 минути да ги завивам. С чувалчета така и не свикнах.

# 610
Момичета, малко съм притеснена и ще мина директно на въпроса.
Малкият вече е на 7+ и днес за пръв път забелязах да прави по-специфично движение с ръчичките си. Свиваше пръстите в юмруче и ги отпускаше бързо, сякаш искаше да хване нещо. Движението напомня товя, когато се взима кръв и ви молят да помпате с юмрук.
Може би нямаше да ми направи впечатление, но в семейството имаме детенце от аутистичния спектър и знам, че подобни движения
могат да се класифицират като "stimming".
Вашите дечица правят ли подобни движения?

Иначе бебчо засега се развива нормално - усмихва се на нас и на непознати, търси внимание, опитва да общува с нас чрез гукане, гледа ни и следи с очи, разбира името си, започна да дава боц, а днес се пробваше да ми подава и играчки, когато протегнах ръка към него.
Но това движение с ръцете ме притесни сериозно. Sad

Рокет, моето дете така прави за ЧАО (на 1год и 2 месеца е). И често го прави дори без да има причина т.е без чао. Например като яде. Да не би малкия да го е видял от някъде за чао?

# 611
Здравейте мами, може ли мнение за ротавирусната ваксина ?

# 612
Здравейте мами, може ли мнение за ротавирусната ваксина ?
Ние я сложихме.Никаква реакция нямаше,но всъщност нашата девойка много добре понася всички ваксини.Нито става кисела,нито температура вдига...абсолютно нищо.

# 613
И ние я сложихме. При нас нямаше странични ефекти. Blush

# 614
И ние я сложихме

Общи условия

Активация на акаунт