Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 676
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • España
Привет!
Имам едни бонуси, които трябва да изгърмя евентуално за парфюм на L’artesan parfumeur. Изборът е леко ограничен за съжаление , та се чудя за този парфюм :  https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Bana-Banana-53798.html . Някой може ли да сподели мнение ?

# 631
Дива, аз май съм го пробвала преди време от мостра на среща с приятелка.
Не обичам и не ям банани, но началото на парфюма ми се стори удивително - реалистичен, свеж аромат на пресен банан.
Не се разви фалшиво, пластмасово или лепкаво, така мирише току - що обелен плод. Сякаш бързо се прибра близо до кожата, банана изчезна и аромата се промени, но пръсках много други неща и не го проследих внимателно.
Любопитна работа, нищо не ме подразни в него. Дано се включи някой с по - читаво описание. Flowers Banana

# 632
Дами, имам дерзание.
Преди 10-тина години взех от една потребителска на име Рони парфюм, който по спомен мирише на леко изгоряла ванилова захар. Нямам спомен на коя марка е или как се казва. Мислех си, че е на L'aboratorio Olfattivo или Profumum Roma, но не съм сигурна, гледайки ги онлайн. Продадох го, а нямам история на продажбите в ибей.
Ще съм благодарна, ако някой може да даде някакви насоки.

# 633
  • София

Дез мисля, и ти поръча и двата, много ще ми е любопитно да прочета усещанията ти за тях.

Утре ще ходя да си ги взема! (Rasasi Zebra и Qasamat Bareeq) Two Hearts Горя от нетърпение вече! Ще пиша подробно. Smiley
Значиииии, ММ каза че не може да носи Bareeq, който е доста тип Бакара. Казва, че му мирише на зъболекар и малко на болница, освен това с 2 фъс за тест беше изпълнил цялата стая, и цяла нощ го усещах. За неговия натюрел му идва too much Simple Smile. Замина при един приятел, който го обожава.

# 634
Много харесвам Бакара, но съм стисната, и го нямам. Текстурата му е невероятна, като кристал, отразяващ светлина.
Нито едно от уж копията според мен не се доближава до ягодите и смолите му.
През лятото на 2019 разлях проба в любимата чанта, и дълго му се радвах.
Дано Qasamat ме зарадва, мисля, че ще е идеален. Такъв късмет извадих с Аrmaf, че взех и Club de Nuit, неинтензивната версия. Вчера го носих за първи път.

SOTD: La Vie Est Belle Intensement- прекрасен в зимната, снежна приказка. Кремест ирис в базата, и захарен памук. И въпреки това не е инфантилен.

# 635
  • Пловдив
За много години, бъдете здрави❣
И аз много харесвам La Vie Est Belle Intensement💕

# 636
  • Габрово
Не съм вярвала ,че такива аромати от преди години като La Nuit Trésor и   La Vie Est Belle  чак сега ще ми харесат ?!
Преди години когато се коментираха се чудех какво намират в тях.За мен тогава те бяха безлични ,свързвах ги  с  аромати от сладкарница , а сега чак откривам красотата им...

# 637
  • София
Не съм вярвала ,че такива аромати от преди години като La Nuit Trésor и   La Vie Est Belle  чак сега ще ми харесат ?!
Преди години когато се коментираха се чудех какво намират в тях.За мен тогава те бяха безлични ,свързвах ги  с  аромати от сладкарница , а сега чак откривам красотата им...
Същото и при мен, само че ми миришеха тогава на гадно. Презахаросана бабичка! Чак не мога да повярвам, че сега ги харесвам!

# 638
Вчера получих  Naughty Fruity. Страхотна опаковка, много ме зарадва, но днес, когато се напръсках с него едвам го усещам, а очаквах да е доста присъствиен. Даже мъжът ми ме пита дали съм го пробвала, защото очаквал да го усети, когато го пробвам. Дали е заради времето, защото е доста студено и влажно днес или просто е слаб? Sad
Ще изчакам да го разнося и на по - топло, дано тогава да се представи по - добре.

# 639
И във fragrantica го отчитат като нетраен.

# 640
Такъв е, не излъчва силно и е мек и приглушен. Иначе като трайност си е ок и ароматът е красив.

# 641
Слабичък доста ми е на мен, а очаквах да е малко по - тежък заради тютюна и синята слива. Трябва да престана да купувам насляпо Grinning
Редактирам се :Получих сет с мостри от Нотино и онзи ден пробвах Делина - разкошен. Още с първото пръскане ми хареса страшно много, а е и много траен върху мен, 8+ часа. Не излъчва силно, но това се компенсира от страхотния аромат. Също така много се радвам, че изобщо не усетих никакви рози в него. Определено ще го закупя, но се надявам да се появи на малко по - поносима цена някъде, че тази в Нотино хич не ми харесва Grinning

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 18:18 от cvetinkka

# 642
Аз много харесвам тютюна в Naughty Fruity, много фин, леко ферментирал и плодов, като за наргиле. Не е нахален и превземащ.

# 643
Слабичък доста ми е на мен, а очаквах да е малко по - тежък заради тютюна и синята слива. Трябва да престана да купувам насляпо Grinning
Редактирам се :Получих сет с мостри от Нотино и онзи ден пробвах Делина - разкошен. Още с първото пръскане ми хареса страшно много, а е и много траен върху мен, 8+ часа. Не излъчва силно, но това се компенсира от страхотния аромат. Също така много се радвам, че изобщо не усетих никакви рози в него. Определено ще го закупя, но се надявам да се появи на малко по - поносима цена някъде, че тази в Нотино хич не ми харесва Grinning
Не усети рози никакви в Делина?  Какво усети?
Този парфюм е основно рози, муск и личи.

# 644
Да,Барекът е унисекс,но на мен ми стои женствено,а на ММ секси мъжкарски,всичко е до кожа,трябва да се пробва...докато Зебрата pour elle за мен си е женски на 100%,сега я пръснах,еми силен,мощен букет от опитомени /доколкото една гореща жена може да се опитоми/ пачули,кедър,амбър....другите съставки са ми сложни да ги опиша,но аз като брюнетка на 40+,с лек  загар и непоправим мечтател,се препокривам с този аромат,нищо мъжко не усещам,а само влиянието му върху мъжа ми:)))

Да си жива и здрава, Calabria! Flowers Hibiscus  Огромни благодарности на теб, и на Jollie (Armaf Club de Nuit Intense). Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
И двата аромата са страхотни, мога само суперлативи да нижа по техен адрес.
И двата са много женствени върху мен, приликата на Bareeq с Бакара е удивителна, наистина. Смолите са по-малко, но какво ли помня и аз! Нямам възможност за паралелна проба, но ми е все тая, защото сам за себе си ароматът е прекрасен, и не търся заместител на BR540. Нищо болнично няма за щастие, ни йодна тинктура, ни бинтове. В началото на Qasamat Bareeq има някаква екзотична, арабска зеленийка, подправка като че ли, но е като от приказките на Шехерезада! Размазах се просто.
Sparkling Heart

Зебрата! Ах, Зебрата! Кой търсеше виолетки, но да не е Инсоленс, защото е бонбонест?
Прекрасна, студена (муск +дърво ли го прави този номер?) кедрова виолетка. Много е пипнато кедровото дърво тук. Когато има кедрово дърво в аромат, при мен почти винаги излизат подострени моливи. Не че миришат лошо, но...не искам да ухая на острилка. (Тебе гледам, Calvin Kline! А и други другари слагат стърготини, не е само той.)
Женствен, интересен аромат, и за офис перфектен ми се струва, но Qasamat Bareeq заглушава всичко в момента, и не мога да преценя сега. Ще се опознаваме тепърва.

И двата аромата се развиват при мен толкова дамски, че не ги виждам на мъж. Знам, че ще стоят различно на мъжка кожа обаче.
В чешкото Нотино се оплакваха, че Зебрата е изцяло мъжка. Абсурд. Който харесва Задиг This is Her, ароматите на Баленсиага, или Нарцисо, според мен ще хареса Зебрата много.

Разбрах и кой от By the Fireplace и Whispers in the Library ми е харесал тогава- вторият! С две ръце! (Нещо лошо се случи в деня в който щях да я взимам, и отказах поръчката, за да не я свързвам с тъжни неща).
Но Расаси ми харесаха повече. Two Hearts
Whispers in the Library може да чака до март, или март 2022. Satisfied Размина му се. Сега в студа се разви глухо, не се разстилаше така около мен, и половината му ноти не се появиха изобщо. За по-топло е.

Апропо, серията Касамат на Расаси има още 3! аромата. Мхм....ще се проучват. Sweat Smile
Щастливо продължавам с ароматната диета. Аз на вакханалия го обърнах, но карай да върви!

Общи условия

Активация на акаунт