Отговори
# 600
Наистина деца с малка разлика се гледат трудно в началото. Понеже имам няколко приятелки с близнаци, често сме си говорили, че е по- лесно отколкото с породени. Няма да забравя един не много къс период, в който малкия още спеше по два пъти на ден- от 10-12 и после 16- 18. Големия пък спеше един път от 13-15. Постоянно приспивах някой😂 Но пък и това минава и после наистина децата си стават компания, и си дават много повече, от това което сме им "взели". Въпреки, че често биха се скарали- всъщност не могат един без друг!

За кола маска- и аз ще продължавам да си ходя. Не бих си причинила друг тип епилация за толкова дълго.

Аз вече съм вкъщи. Лежа стриктно, че не искам повече в болница. Силно се надявам след 12г.с. нещата да се закрепят и да ми облекчат режима.

# 601
Минавам и аз да се похваля. Днес бях на преглед и вече се установи ембрион с пулс. Отговаря на 9та Г.С и терминът ми е на 11.09 😍 Вече мога да си отдъхна леко че всичко е наред и надявам силно да имам една девичка като мен ( женска) 😂

# 602
Здравейте, момичета! Аз утре съм на преглед за установяване на сърдечна дейност. Нямам търпение и на мен да ми олекне. Иначе имам гадене от самото начало, а от вчера и повръщам. Ще се отчета и утре! Хубав ден!

# 603
А в тази връзка, дали имат право да понижават в длъжност, когато разберат за бременността?

Няма как работодателят еднолично да промени длъжността, работното време или други точки по трудовия договор без Ваше съгласие. Всяка промяна се прави с допълнително споразумение, което Вие трябва да подпишете. Единствено може да Ви увеличи възнаграждението, като е длъжен само да Ви уведоми за това. Wink Даже напротив той е длъжен да Ви осигури по-благоприятни условия на труд: отмяна на нощните часове и т.н. Mama2021 е дала линк към една много хубава статия по въпроса.
 Ако работодателя все пак се опитва да Ви окаже натиск за някаква промяна, която не Ви устройва е важно да не подписвате нищо  и  може да се обърнрете към Инспекция по труда за съдействие.

# 604
Здравейте, бременна съм в 8г.с и вчера откриха че съм с двурога матка. Има ли някоя сред вас с подобна аномалия и бихте ли ме посъветвали за  доктор, който следи такива бременности?

# 605
Мисля, че няма значение в кой месец сте, стига да ви издадат амбулаторен лист. И официално да го дадете с входящ номер към канцелария(счетоводство; човешки ресурси). Аз казах още в 7 седмица, като излязах в болничен, защото не ми беше добре.

Иначе и ние чакаме детенце за първи път, планирано и искано, за нас беше важно да е искано, а не да е станало без да искаме, защото аз учих, сменяхме работи, жилище. Сега живота ни не е най-перфектния, не сме в собствено жилище (това си представяхме преди да чакаме бебе), не работим мечтаните ни неща, но някак си усетихме, че сега е момента за бебешока.  Със сигурност ще имаме трудности, но си мисля, че като дойде детенце, ще се мобилизираме, няма друг вариант. 💝
И при мен възниква въпроса кога се казва на работодателя и кога реално съм защитена от преждевременно съкращение. До колкото ми се върти в главата е кагато влезеш в 3тия месец, но не съм сигурна. И ако не се запиша по ЗК как се доказва пред работодателя. Трябва ли да съм записана по ЗК. Какви са законовите изисквания за съкращения по време на бременност. Аз обучава една девойка от вече година. Тя не иска да се учи. Ама й обяснявам, че няма да съм вечно там и вече да вземе да се по интересува и да отпусне капацитета. Как да й обясня, че след 2 месеца няма да ме има. Постоянно ми е на устата.

# 606
Момичета, аз не мисля, че има много работодатели, които да прекратят бременна. Ми то какъв разход сме им - едни здравни осигуровки. Най-малкото те не могат да ви махнат ей-така. Ако наистина някоя е заплашена от това моя съвет е да споменете веднага, че ще се консултирате с инспекция по труда 😀 повечето омекват там, защото веднага си представят проблемите които могат да им създадат едни здравни осигуровки на жена в майчинство.

# 607
Момичета, Аз днес се чуватвам изключително зле - отпаднала, вие ми се свят от рано сутринта,  гади ми се, имам и главоболие, не знам как ще работя, а работата ми е свързана и с доста шофиране.. изобщо как ще го избутам днес не знам. Дано всичко с бебето е наред... почнах да се притеснявам, толкова зле не съм се чувствала от както разбрах, че съм бременна. Четох, че пикът на симптомите е между 8-ма и 11-та седмица, надявам се да се дължи на това ...

# 608
  • Germany
Как се справяте с гадене? Мен сега 9+ седмици ме удари много силно. Изписахо ми антиметил но нещо пак го чувствам и много ме тормози. От сутрин почва та по цял ден и съм много отпаднала и аз...

# 609
Щом ти е толкова зле, не ходи на работа.
Няма смисъл да поставяш себе си и околните в риск.

# 610
Аз съм в средата на 10 г. с. И мисля, че става все по-зле с гаденето и яденето. А аз го чаках да отминава 😂😭
Записахте ли се за фетална морфология? За софийските мами ми е любопитно къде планираре Simple Smile Имам 2 седмици до моята и супер много се вълнувам да го огледат по-подробно.
За щастие тъкмо ще съм излязла от карантина, че щеше да е ужасно да ми съвпадне с прегледа.

# 611
За гаденето пия антиметил, смуча джинджифилови лукчета и пия глътки вода с лимон.
Иначе аз със ставането се давя в тоалетната. 90% ми е само едно давене, без да повръщам, но много ме заболява корем от него...
Иначе и айрян със сол ми помага много. И на запека и на световъртежа.

# 612
Аз съм в средата на 10 г. с. И мисля, че става все по-зле с гаденето и яденето. А аз го чаках да отминава 😂😭
Записахте ли се за фетална морфология? За софийските мами ми е любопитно къде планираре Simple Smile Имам 2 седмици до моята и супер много се вълнувам да го огледат по-подробно.
За щастие тъкмо ще съм излязла от карантина, че щеше да е ужасно да ми съвпадне с прегледа.

Аз съм в 8г.с. /7+5/. Моят преглед е доста далеч чак на 19.03. само тогава имаше час при лекарката, която искам - д-р Анна Богданова; Токуда. Но тъкмо ще съм 13та седмица, последния влак. А вие къде се записахте?

Относно ходенето на работа - няма как да не отида, тъй като все още не съм съобщила на прекия си ръководител.

Благодаря за съвета с айрана, ще го изпробвам. И аз смуча лукчета от време на време.

# 613
Здравейте и от мен! 🌸 Вече съм 7+4 г.с. Преди два дни ходих да чуем сърдечна дейност и всичко се развива наред, чух сърчицето и много се развълнувах и зарадвах! ❤ За биохимичен скрининг още в същия ден си записах час при проф. Марков за 18.03, когато ще съм 12+4 г.с., а по ехограф вървя с един ден назад. Някоя от вас ходила ли е при него, доста добри отзиви съм чувала.

Относно гаденето и умората, при мен са ежедневни и почти нищо не ми помага. Confused Почивам си, когато мога и хапвам по малко.

Въпреки гаденето и всички придружаващи симптоми, тази седмица ми се случи и нещо неочаквано и много вълнуващо - моят партньор, с когото сме заедно почти 5 години ми предложи брак! Heartpulse Няма такава емоция, още не мога да си намеря място от еуфория! Wear Ring Wear Ring Wear Ring

# 614
Hesperus честито! Бъдете много щастливи, а най-прекрасното нещо те първа предстои.

С теб вървим почти еднакво аз съм 7+5;
Следващ преглед мисля да запиша в 10-та седмица, за да видя дали всичко се развива по план. Ако е възможно и регистриране на ЖК тогава, би било най-добре.
Вчера звънях в Оскар клиник /бивш Св.Петка/, но от там ми казаха, че записват чак от 12-та седмица нататък. Мисля, че и на повечето места е така. Някой има ли информация по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт