Отговори
# 615
Здравейте Blush Аз съм 7+2г.с., вчера записах час при проф. Марков, ден след първият ми преглед при АГ. Имаше свободен час чак за 24.03, когато ще съм 13+1, а бебето върви 2 дни напред. Ако се измести и започне да върви напред с повече ми казаха, че може и да не стане. Ще запиша сигурно още един час на друго място за предната седмица, за да се подсигуря. Предната бременност бях при Цанкова, сигурно пак при нея.

Умората при мен е постоянна, но силното гадене вече мога да кажа със сигурност, че премина. Нямам апетит и нищо не ми е вкусно Animal Pig за сметка на това всичко ми се прияжда и после съм разочарована като го опитам Laughing

Мама2021 - казаха ми, че последният момент за ФМ е 13+6, ако бебето не върви напред Blush

# 616
Здравейте, във вторник имах някакво подобрение на симптомите и си казах, мина  ми 😅 да ама не, вчера ми беше толкова лошо - главоболие, силно гадене, всякакви храни ме отвращават (9+сед) , отпадналост, виене на свят
Вчера се премерих и съм свалила 1кг, а не знам откъде, нямах за сваляне преди да забременея...
с първата ми бременност от самото начало почнах да качвам скорострелно 😅

# 617
Аз моят първи скрининг и регистрация за ЖК ще ги правя в един ден - на 01.03. Тогава ще съм в 12 седмица и тогава трябва да стане. АГ ми каза, че и тогава ще пуснем изследванията каквито трябва.
Вчера ходих на преглед и съм в 9 г.с + 3 дни. Чух сърчицето Heart Eyes

# 618
Genomi, знам. За часа, който съм записала ще бъда 12+6, което е в границите на нормалното, дори и малко да върви напред бебчо, ще успея. Но за сега вървим с точност. /поне така беше миналата седмица, когато ходих за сърдечна дейност/.
Аз съм с по-дълъг МЦ и съответно по-късна овулация, затова въпреки че последният ми редовен МЦ е бил на 09.12.20г. Сега съм 8г.с. /7+5/.

Аз ли нещо не изчислявам правилно седмиците, калкулаторът ли, не знам.
Например 9+3 не се ли води 10г.с.

# 619
Женска консултация се записва в 12г.с по ЗК. На повечето места искат след БХС. Явно така всичко започва.
Hesperus, честито това е супер новина. Да сте много щастливи и малкото мъниче да изпълни докрай света ви.
Впрочем и аз очаквам някакви такива неща, макар че аз не искам брак, но моя иска заради детето.
И аз във вторник бях при др Нашар да го видя и беше леко на една страна с гръб, отчетливо се виждаше гръбнак, ръчички и крака. Сърцето само го оцвети в червено и синьо, тъй като беше с гръб и докторката каза явно няма да можем да го видим, но си бие. Виждаше се как се движи леко в края. На такива срамежливи им отива да са момчета, но ще видим.
Да ви кажа, нещо не ми хареса в Токуда. Някакво ми е некомфортно, докторката не ме впечатли, макар че старателно се опитваше да е ведра и да говори. Но аз си забравих и половината въпроси де.
Малко предистория. Хванах си овулацията при АГ съвсем случайно. Отидох на преглед с оплакване. Имаше 2 яйцеклетка. Тогава с изследване стана ясно, че имам Уреоплазма. И чаках цикъл да я лекувам. Та реших все пак 2 теста да направя ранни, да и да започна антибиотика по рано. Бяха отрицателни. Но нещо се забавих и си изчакай датата, но нямах надежди. И на 1ви ден закъснение, разбрах и много се притесних заради тези уреоплами. Не за първи път имам. Лекаря ме успокой, че са слаба ракия. А и ги имам от 1-2 месеца, ранна инфекция е. Че бях си правила май месец същото изследване и нямах. Та сега ще ми е филм, ще трябва да ги лекувам в някакъв етап. Но втората яйцеклетка седеше в тръбата неоплодена и нарастваше, която се видя на пледглед 5 дни след закъснението. Доктора ми каза, че можем и нея да оплодим, виждал е такива неща на второ бебе с 2 седмици разлика. И тогава не правихме секс Joy Но имам някакви болки в дясно и си мисля, какво ли става с тази айцеклетка. Как се пука без кръв. Не ги разбирам нещата. А на прегледа при Нашар, забравих са питам и гледахме само матката.
Иначе нямам гадене, вече ходя до тоалетна нормално. Но е някакво скапано, мързи си ме или и аз не знам. Хапвам си и си дебелея.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 10:09 от Петя Танева 604618

# 620
Момичета, и тук ще хо кажа.
9+3 си е 9 седмица, не 10!
Не избързвайте така. Всеки лекар ще ви го каже, че 7 си е 7, 8 си е 8 и така нататък...

# 621
Аз ФМ ще правя при доц. Чавеева. Часът ми е за 8.03, когато ще съм 11+6дни.

# 622
Здравейте ,
Какво мислите за Прена тест?
Някоя от вас ще прави ли?
Аз съм в 7г.с. + 4 и мисля следващата седмица да им звънна , за да ме ориентират как се процедира.

# 623
Дидсън аз изчислявам по този калкулатор, тъй като всичко останали налични на български ме изкарват много повече, поради невъзможността за въвеждане на дължина на МЦ.

https://www.calculator.net/pregnancy-calculator.html?ccalcmethod … mp;x=104&y=10

Като в момента ми изписва това:

Защото ако е така, както ти го описваш - излиза, че всъщност първата седмица ти се води нулева. Не знам и аз. Може да не съм правя не твърдя такова нещо. Просто питах за мнение.

# 624
На моя преглед ми казаха, че пренатеста не заменя скрининга 12та г.с. Според мен е излишен, ако няма рискове на БХ.

# 625
За момента не обмислям пренатален тест.
Ако, недай си Боже, някой показател от първия ми скрининг излезе със съмнения, тогава ще направя.

Колкото до МЦ - моят е доста по-къс от 28 дни (някъде между 21-23 Grinning ), та също ми е трудно да се ориентирам за термина, а вчера забравих да питам Док.

# 626
За момента не обмислям пренатален тест.
Ако, недай си Боже, някой показател от първия ми скрининг излезе със съмнения, тогава ще направя.

Колкото до МЦ - моят е доста по-къс от 28 дни (някъде между 21-23 Grinning ), та също ми е трудно да се ориентирам за термина, а вчера забравих да питам Док.

На снимките от ехографа не пише ли предполагаем, на моите пишеше 25.09. От там се ориетирах?

Иначе може да пробваш на този калкулатор, който изпратих, поне можеш да въвеждаш точни параметри

# 627
Mama2021, пробвах и с твоя калкулатор, по данните от ехографския преглед излиза към 13.09, а ориентировъчно по МЦ към 15.09.
Иначе първият път Док ми го сметна 21.09, но тогава не ме беше питал дали ми е на 28 дни МЦ.
Моят баща е на 26.09 и много исках да е тогава, но малко вероятно.
Абе когато тогава Grinning

# 628
Genomi, знам. За часа, който съм записала ще бъда 12+6, което е в границите на нормалното, дори и малко да върви напред бебчо, ще успея. Но за сега вървим с точност. /поне така беше миналата седмица, когато ходих за сърдечна дейност/.
Аз съм с по-дълъг МЦ и съответно по-късна овулация, затова въпреки че последният ми редовен МЦ е бил на 09.12.20г. Сега съм 8г.с. /7+5/.

Аз ли нещо не изчислявам правилно седмиците, калкулаторът ли, не знам.
Например 9+3 не се ли води 10г.с.

Много правилно си изчислявате даже. Според моите доктори 9с+3д е ДЕСЕТА седмица. Точно на 9+3 бях на преглед при лекаря, който ми води феталната морфология и той потвърди, че това е 10-та седмица. Различните калкулатори и приложения показват ралични седмици и затова е лесно да се заблуди човек. Питайте доктора си като отидете на преглед.
Например:
https://www.hipp.bg/bremennost/rkovodstvo/kalkulator-na-termina/
и
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

9с. и 3д. означава 9 изминали седмици и 3 дни от десетета седмица. Няма как да са изминали 9 пълни седмици и все още да се водите в 9-та седмица. Като се казва деста седмица се има предвид, че тече десетата семица от бременността, а не че е приключила. Така както 05.08.2000г. е Петият ден от Осмият месец на Двехилядната година.  И не, нулева седмица няма. Ето няколко линка с подробности.

https://www.namama.bg/article/broene-na-sedmcite-i-mesecite-prez-bremennostta/
https://9meseca.bg/categories/bremennost-po-sedmitzi
https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/1-sedmica-4
https://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task … 70&Itemid=131

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 12:24 от Sunrise*

# 629
Grinning Няма да споря и тук. Всеки един читав лекар си казва точна седмица + точен ден, не 7 сед.+1ден =8 седмица, ще стане 8 като направи кръг от 7 дни! Няма шанс нормален лекар да го каже. Това е като с годините. Юни ще правя 33, но не значи, че сега трябва да казвам, че съм на 33. На 32 съм си още!
Казвайте си точна седмиц+ точен ден. Така никой няма да се заблуди.
Но няма да споря и тук, както във ФБ, че се уморих много вече. Има книги, има и добри специалисти, ако държите да знаете истината - обърнете се към тях, не към нета.

Общи условия

Активация на акаунт