Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 001
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, сигурно е коментирано тук, но темата е огромна.

Къде мога да намеря информация за промяната в условията за пратки от Китай? Чух, че ЕС въвежда нови условия и се очаква промяна - обмитяване на всички стоки, дори тези под 30 лв.

# 181
  • Варна
Аз получих днес мейл от Габко, че спират доставки от Англия.

Както написах назад, днешните ми пратки дойдоха без да минават митница. Може би ще се окаже вярно, че от 1 юли ще минават там, дано...

# 182
Здравейте, сигурно е коментирано тук, но темата е огромна.

Къде мога да намеря информация за промяната в условията за пратки от Китай? Чух, че ЕС въвежда нови условия и се очаква промяна - обмитяване на всички стоки, дори тези под 30 лв.

Да, така е. От 1.1.2021 в UK влязоха в сила новите правила за пратки поръчани извън UK. Тоест, вече на всяка поръчка Aliexpress начислява и 20% такса ДДС. За ЕС го отложиха до 1.7.2021, но след тази дата би трябвало сайтове като Aliexpress да начисляват ДДС на всички покупки извън ЕС. И да, става въпрос за ВСИЧКИ покупки - няма вече под/над 30лв.

# 183
Е, то ако е само ДДС, без митническа такса, е добре. Пак ще е много по-евтино от същите стоки в България.

# 184
  • BG-DE
И като се има предвид, че ДДС-то в различните страни е различно поръчана за Германия стока ще излезе по-евтина от тази за България, а как ще стане, интересно, вкарването на това ДДС в бюджета на всяка европейска страна 🤔

# 185
  • София
Не е зле поне от обща култура да се прави разлика между ДДС и мито.
Също така специално за АЕ да се знае, че продовочът НЕ може да върне парите, защото не са у него. АЕ ги държи, докато потвърдите получаването на поръчката.

# 186
  • BG-DE
Много добре знам разликата между ДДС и мито но щом АЕ ще го начислява какво става после, остава си в Китай ли?

# 187
  • Бургас
Много добре знам разликата между ДДС и мито но щом АЕ ще го начислява какво става после, остава си в Китай ли?
отива в сметката на митниците в страната към която е шипинга, както е сега само за Великобритания с това пощите няма да може да взимат такси за 100 лв, защото ДДС е платено
само незнам как ще се оправят пощите защото вече в тях ще има доста обемисти пратки

# 188
  • BG-DE
Благодаря, ясно 🌹

# 189
  • София
Нямах предвид конкретно теб, извинявай, получило се е двусмислено.

# 190
Една от пратките ми вече е при мен, чакам още 5 Simple Smile
Скрит текст:
Електрически свещи с дистанционно, много ми харесват и ако не се счупят през следващите дни, ще поръчам още:

# 191
  • София
Като изтекат дните за товарене сумата ти се връща автоматично. Ако канселираш, мисля че продавачът също трябва да се съгласи и става по- сложно.
Ако се притесняваш, че ти остават малко дни, а искаш тази прахосмукачка, можеш да удължиш срока за товарене.

Благодаря, удължих ги, защото продавача писа,че нямало наличност и до няколко дни ще има. Нещо не ми харесва обаче, като отида на продукта да го поръчам пак пише,че има 49 налични. Какво се случва според вас?

# 192
  • София
Здравейте. Можете ли да помогнете с този номер: LT406873838NL ? При проследяването изписва :Undeliverable item, will be returned to sender. Каква може да е причината?

# 193
  • Далечният изток
Здравейте. Можете ли да помогнете с този номер: LT406873838NL ? При проследяването изписва :Undeliverable item, will be returned to sender. Каква може да е причината?

на 13.01. е изпратена пратката

# 194
  • София
Благодаря, в сайта на пощите всичко изглежда нормално. По-скоро ме притеснява, че последният статус в самата поръчка, а и на други сайтове за проследяване е :
2021-01-15 13:25

GMT+1

Delivery Failed

Delivery failed

Общи условия

Активация на акаунт