Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 024
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Декември си получих парите обратно за две поръчки, поради липсваща наличност. След като ми беше одобрено връщането на сумата нямаше нищо повече като уведомление. След няколко дни си постъпиха в сметката ми парите.

# 211
  • София
Здравейте,
искам да поръчам за пръв път от сайта, но не съм много сигурна, кой ще е най-добрият вариант.
Искам ето това - https://www.aliexpress.com/item/1005001488672349.html?spm=a2g0o. … 1eIHp0J8&mp=1
Има ли риск да отиде на митница, ако го пратя от склада в Полша до адрес на посредник в Германия? Доставката до БГ е над 4 долара и затова заглеждам такава до Германия, докъдето е безплатна и след това посредник, но ако има риск да попадне на митница ще я пусна поръчката до тук.

# 212
  • София
Aila според мен не си струва упражнението за спестени 2.80 лв. На посредник ще платиш 3.50-4.00 и ще чакаш доста време докато дойде курс в бг. Ако го поръчаш до бг ти е 6.80 доставка от 3-7 дни. И в двата случая за тази цена не би трябвало да ходи изобщо на митница идвайки от Полша.

Аз искам да попитам по-запознатите тук за моята поръчка. След чакане за шипване от 11-25.01 все пак уж стоката пътува към мен. Поръчах я с ДЧЛ -Полша заради валиден тракинг номер, другият избор беше ДПД без номер за проследяване, само че номерът на продавача е непроследяем и леко ме притеснява това, освен това един надпис също,ще се опитам да приложа снимка

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:31 от Snoopi

# 213
  • София
Може да се обадите на последника в Германия и да питате ще я освободят ли, ако отиде на митница и дали ще струва нещо, освен 20% ДДС.
Мисля, че такива доставки от евроскладове все още се разминават с нашата митница, но това е мое мнение. Чета, че хората си получават роботите без проблем, направо с куриер.
Миналата година така получих моя робот от Полша - с ТНТ.

# 214
  • Пеликания
Пише, че ще я получиш със Спиди. https://parcelsapp.com/en/tracking/13499301576330
Следи тук https://www.speedy.bg/bg/track-shipment?shipmentNumber=51028345487+

# 215
  • София
Може да се обадите на последника в Германия и да питате ще я освободят ли, ако отиде на митница и дали ще струва нещо, освен 20% ДДС.
Мисля, че такива доставки от евроскладове все още се разминават с нашата митница, но това е мое мнение. Чета, че хората си получават роботите без проблем, направо с куриер.
Миналата година така получих моя робот от Полша - с ТНТ.

Ако е от склад в Евросъюза няма проблем с доставката,няма ДДС и мито независимо от цената. След промените при поръчка извън ЕС ще има ДДС или мито в зависимост от цената.

Много благодаря! Очаквах да е Спиди в Бг,но не се сетих да проверя и там, ДПД доставят със Спиди тук,явно ме е пуснал с тях въпреки моето изискване да е DHL

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:48 от Snoopi

# 216
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile
Ще поръчам в този случай директно до тук и ще добавя още един артикул в този случай.

# 217
  • София
Само имайте едно наум - ако спратстока на митница, се гледа произхода на стоката, а не откъде е дошла.
Не ми се е случвало, но го има като разпоредба.

# 218
  • BG-DE
В Германия това нещо няма да минава митница нито ще се начислява 18%ДДС но все пак, и за мен, упражнението не си заслужава, по-добре директно в Бг.

# 219
Пратката ми е дошла. Колко дни може да стои в пощата?

# 220
  • Бургас
Пратката ми е дошла. Колко дни може да стои в пощата?
И аз днес получих съобщение за пратка. Пише, че може да се вземе от гише до 14 февруари.
Аз си я взех вече, много съм доволна - на 6 януари я изпратиха, за 20 дни от Китай, това си е рекорд Simple Smile

# 221
На мен тази седмица пак започнаха да ми носят. Днес едно нещо, което според номера за проследяване въобще не е доближило България. За  втори път ми се случва (миналата седмица също ми донесоха пратка, която не очаквах) - това е някаква новост.

А друго нещо, за което от преди 2 седмици имам съобщение, че е пристигнало в Лиеж, не ми е доставено. Предполагам, че е в някой чувал в пощата, ще си чакам.

# 222
  • София
В Германия това нещо няма да минава митница нито ще се начислява 18%ДДС но все пак, и за мен, упражнението не си заслужава, по-добре директно в Бг.
Пуснах я поръчката вече директно до тук, общо е към 65 лв, ако отиде в митница няма да се занимавам да я освобождавам, така че дано да не отива там.

# 223
Здравейте! Как търсите артикули от склад Полша? Има ли опция за сортиране? Поръчах си прахосмукачка ILife и дойде за 7 дни. Искам да се възползвам и за детски стоки, но нямам идея как да стане.

# 224
Много се извинявам, нямам възможност да чета назад, а трябва бързо да реагирам. Не виждам никъде в приложението след ъпдейта къде може да се отвори диспут и отброяването на времето, както беше преди.

Общи условия

Активация на акаунт