Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 53

• 56 324
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Бих искала да Ви попитам кога Ви беше първият преглед след конизацията?
След 3м

# 91
  • столицата
Бих искала да Ви попитам кога Ви беше първият преглед след конизацията?
След 3м
На мен ми казаха преглед след 2 м, но още не беше съвсем зараснало и не ми взеха цитонамазка. Явно е по-добре след 3м.

# 92
Момичета, защо така категорично отхвърляте третирането със Солкожин? На мен точно доктор от първа страница тук ми препоръча да ми я третира с него.

# 93
Здравейте, момичета. Имам въпрос относно първа цитонамазка след раждане. Някой знае ли кога е най-добре да се направи? Трябва ли да е дошъл менструалния цикъл? При мен вече минаха 5 месеца от ражднаето, миналия месец ми дойде и другата седмица имам час за преглед. Доста ме е страх, не ми е правена цитонамазка от миналия април, когато бях бременна (тогава 2Б група), а преди да забременея имах една 3А група, Цин 1 и лийп. Питам, защото моя приятелка която роди също преди 5-6 месеца, но още няма цикъл е с резултат 3Б и си говорихме, че е възможно да е заради невъзстановения цикъл и хормоните. Какво мислите?

# 94
Около 2 месеца след раждането бях аз на преглед с цитонамазка, не съм кърмила, цикъла ми е точен по часовник и от преди и след раждането. Но мисля, че до 6 месеца след раждането е разумен срок.

# 95
Около 2 месеца след раждането бях аз на преглед с цитонамазка, не съм кърмила, цикъла ми е точен по часовник и от преди и след раждането. Но мисля, че до 6 месеца след раждането е разумен срок.

Цикъла ви се е възстановил доста бързо. На мен ми е второ раждане и двата пъти по 5 месеца без цикъл. Не знам дали няма да повлияе този фактор. Все-пак нали най-доброто и акуратно време за вземане на намазка е 10-14 ден на МЦ.

# 96

Цикъла ви се е възстановил доста бързо. На мен ми е второ раждане и двата пъти по 5 месеца без цикъл. Не знам дали няма да повлияе този фактор. Все-пак нали най-доброто и акуратно време за вземане на намазка е 10-14 ден на МЦ.
Е, чак толкова акуратно няма нужда.Все пак се касае за контрола след раждане.
Аз пък никога не гледам 10-14 ден,а първия въможен час след цикъл.Иначе
човек може да не успее да се прегшеда с месеци Simple Smile

# 97
Здравейте,
Днес излязоха резултатите от цитонамазката -  IIC. Това добър резултат ли е?

# 98
Момичета, припомнете ми какво значеше метапластични клетки?

# 99
  • София
Доброкачествени промени, обикновено свързани с хормони или възраст, нормални са Simple Smile

# 100
Здравейте и от мен. Искам да питам за някакъв вариант за до излекуване на лезий причинени от HPV на МШ, освен Папилокеър, аз го ползвах 3 месеца и има  ефект от него, но не достатъчен. Имам един Летц, след него правих биопсия понеже на колпоскопа се видя атипичен участък - биопсията показа плосък папилом, без данни за дисплазия. Докторката ми предложи да разширим участъка на ЛЕТЦА, а на мен не ми се иска точно сега да се подлагам пак. Искам да пробвам с нещо друго. HPV сега ми е отрицателен. Споделете опит.
Бъдете здрави!

# 101
Здравейте и от мен. Искам да питам за някакъв вариант за до излекуване на лезий причинени от HPV на МШ, освен Папилокеър, аз го ползвах 3 месеца и има  ефект от него, но не достатъчен. Имам един Летц, след него правих биопсия понеже на колпоскопа се видя атипичен участък - биопсията показа плосък папилом, без данни за дисплазия. Докторката ми предложи да разширим участъка на ЛЕТЦА, а на мен не ми се иска точно сега да се подлагам пак. Искам да пробвам с нещо друго. HPV сега ми е отрицателен. Споделете опит.
Бъдете здрави!
След като е отрицателен и нямаш дисплазия, честито. Няма нужда да те режат още. Честно казано, аз вече се убедих, че до голяма степен гледат как да им дадеш повече пари.
Аз също съм много объркана, лекарите нищо не ти казват. Преди година имах 3А, hpv положителен, чист колпоскоп. Пих кориолус. След 6 месеца абсолютно същото, резултатите са от Геника, Лекарят искаше цервикално абразио, аз отказах, защото знам, че възстановяването е около месец, а и има голям риск при бъдеща бременост и затова направихме нова Цитонамазка, (и от канала), на стъкълце, която е, -1ва група, след един месец обаче исках да я повторим за всеки случай - 2ра група с леко възпаление- нищо особено. След това, лекарят ми каза, че няма какво да правим абразио, пак ме гледа на колпоскоп, и каза след 3 месеца да видим дали се е изчистил вирусът.  Сега си чакам резултатите пак. Как така разли1ни групи, в шах бях... Случвало ли ви се е?

# 102
Здравейте дами.

Дойде и моят ред да споделямсвоят опит и по-скоро объркване около цялата диагностика и лечение. Ето в детайли през какво минах до тук:
Декември 2019г. ПАП 2В
HPV 56
Лекарят каза,че вижда изменение с просто око и препоръчва колкоскопия и биопсия.
Колкоскопия с биопсия- LEUCOPLAKIA COLLI UTERI SINE DUSPLASIAM
Хистологични 3462PVCU Три прицелни биопсии от елтоцервикса, с фокално изразена пара- и хиперлератоза (левкоплакия) без епител а дисплазия.
Изписа ми изопринозин по едно на ден и Силалут вагинален крем( който използвах само две опаковки защото получих реакция сърбеж.

Март 2020 течно базирана цитонамазка ПАП2В искостепенна плоскоепителна лезия LSIL съдържаща HPV лека дисплазия CIN1
Искам да отбележа, че за тази година почти не съм водила полов контакт (разделих се с приятеля си защото не искаше да се изследва за HPV и не искаше да пие лекарства с мен) Голям стрес и паника у мен ме накараха да нямам желание за полов контакт.

Януари 2021 HPV  45, 66/68, 6, 40
Микробиологични изследване: плоски епителни клетки, лактобацили, единични левкоцити
Изписа ми 2х1 на гладно Биозин и японската гъба АСНН

Отидох на ВТОРО МНЕНИЕ
Микробиология: оскъдно лактобацили, умерено коки. Изследване от около готвя  при цитолог Коева: клетки на групи (нарядко) от плоски епител с морфологични белези ПАП 3А
Соред второто мнение резултатът от HPV може да е сгрешен. (Нещо което и аз си помислих, защото за една година не съм правила секс без презерватив и не мога да разбера от къде се появиха цели 4 типа)
Изписа ми Биозин за 2 месеца без прекъсване х2 на гладно

Изследванията са правени в Геника (почти всички работят с тях). Утре ще отида до Геника да проверят дали не са объркали резултата, макар че аз лично го занесох!

Нещо което ме озадачи е че за ПАП3А не са ми изписали нищо...
само Биозин и ACHH които са стимулиращи имунната система за HPV.
На 28г съм и не съм раждала.
Ходя на психолог защото изгубих всякакво желание за поов контакт...

Кажете дами, Биозина в продължение на 2 месеца без интервали, полезно ли е? Една приятелка го е пила 3 курса по 14 дни с 10дни пауза между всеки...

Ако ти да на трето мнение само ще ме объркат. Нямам брадавици и никакъв дисконфорт или симптоми.

# 103
Здравейте дами.

Дойде и моят ред да споделямсвоят опит и по-скоро объркване около цялата диагностика и лечение. Ето в детайли през какво минах до тук:
Декември 2019г. ПАП 2В
HPV 56
Лекарят каза,че вижда изменение с просто око и препоръчва колкоскопия и биопсия.
Колкоскопия с биопсия- LEUCOPLAKIA COLLI UTERI SINE DUSPLASIAM
Хистологични 3462PVCU Три прицелни биопсии от елтоцервикса, с фокално изразена пара- и хиперлератоза (левкоплакия) без епител а дисплазия.
Изписа ми изопринозин по едно на ден и Силалут вагинален крем( който използвах само две опаковки защото получих реакция сърбеж.

Март 2020 течно базирана цитонамазка ПАП2В искостепенна плоскоепителна лезия LSIL съдържаща HPV лека дисплазия CIN1
Искам да отбележа, че за тази година почти не съм водила полов контакт (разделих се с приятеля си защото не искаше да се изследва за HPV и не искаше да пие лекарства с мен) Голям стрес и паника у мен ме накараха да нямам желание за полов контакт.

Януари 2021 HPV  45, 66/68, 6, 40
Микробиологични изследване: плоски епителни клетки, лактобацили, единични левкоцити
Изписа ми 2х1 на гладно Биозин и японската гъба АСНН

Отидох на ВТОРО МНЕНИЕ
Микробиология: оскъдно лактобацили, умерено коки. Изследване от около готвя  при цитолог Коева: клетки на групи (нарядко) от плоски епител с морфологични белези ПАП 3А
Соред второто мнение резултатът от HPV може да е сгрешен. (Нещо което и аз си помислих, защото за една година не съм правила секс без презерватив и не мога да разбера от къде се появиха цели 4 типа)
Изписа ми Биозин за 2 месеца без прекъсване х2 на гладно

Изследванията са правени в Геника (почти всички работят с тях). Утре ще отида до Геника да проверят дали не са объркали резултата, макар че аз лично го занесох!

Нещо което ме озадачи е че за ПАП3А не са ми изписали нищо...
само Биозин и ACHH които са стимулиращи имунната система за HPV.
На 28г съм и не съм раждала.
Ходя на психолог защото изгубих всякакво желание за поов контакт...

Кажете дами, Биозина в продължение на 2 месеца без интервали, полезно ли е? Една приятелка го е пила 3 курса по 14 дни с 10дни пауза между всеки...

Ако ти да на трето мнение само ще ме объркат. Нямам брадавици и никакъв дисконфорт или симптоми.
Кой лекар ти изписа АСНН? На мен не ми го препоръчваха, едва ли не, не знаеха за него.  Колкото до Биозин, една моя приятелка бе бременна, пи биозин и магнезий през цялата бременост, но питай лекар дали да правиш интервали. Въпреки, че всеки ралзично ми казва на мен. Разбирам те, как се чувстваш. Аз също от една година не съм на себе си.

# 104
Бъдете здрави!
След като е отрицателен и нямаш дисплазия, честито. Няма нужда да те режат още. Честно казано, аз вече се убедих, че до голяма степен гледат как да им дадеш повече пари.
Аз също съм много объркана, лекарите нищо не ти казват. Преди година имах 3А, hpv положителен, чист колпоскоп. Пих кориолус. След 6 месеца абсолютно същото, резултатите са от Геника, Лекарят искаше цервикално абразио, аз отказах, защото знам, че възстановяването е около месец, а и има голям риск при бъдеща бременост и затова направихме нова Цитонамазка, (и от канала), на стъкълце, която е, -1ва група, след един месец обаче исках да я повторим за всеки случай - 2ра група с леко възпаление- нищо особено. След това, лекарят ми каза, че няма какво да правим абразио, пак ме гледа на колпоскоп, и каза след 3 месеца да видим дали се е изчистил вирусът.  Сега си чакам резултатите пак. Как така разли1ни групи, в шах бях... Случвало ли ви се е?

Аз съм по същия начин!!!
Доктора обясни,че тялото един вид не седи с една и съща сила на имунитета целогодишно, и моментите в които пада - показва по-лоша група ако точно в този момент се прави цито.
И аз имам 3а , чист колпоскоп, после 1 от течнобазирана....после пак 3а, и док каза да са гледам работата и да се видим след година.
Аз понеже съм паника и правя цито и колпоскоп на 3 месеца и станах досадна на всички

Общи условия

Активация на акаунт