Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 51 950
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
НефертитиЯ, следи редовно кръвното. Пий си аспирина и кажи на АГ-то ти редовно да те гледа на доплер! Видяли са рано нещата. Обаче ти давам като съвет на всеки преглед да напомняш за това, защото от личен опит често забравят АГ-тата, че има “проблем”, който трябва да се наблюдава

# 346
Не знам, но не успях да се свържа с телефона там. Затова си запазих в супердок за Вита 2

Аз бях за първата ФМ, лесно си запазих час. Паднах се при др Димитрова -младичка и готина. Дълго ме гледа, беше мила. НО за втората ФМ,която се нарича фетална ехокардиография и е най-важната за целия период ще се доверя отново на лекаря, който ми я направи и при първата бременност. Това е доц. Томова. Абсолютен професионалист с дългогодишен опит. Има достатъчно информация за нея в интернет.

Доц.Томова все още ли е на Красно село ? С първата ми бременност ходих в 30 г.с. при нея и бях много доволна .

# 347
Здравейте дами, включвам се за да се оплача... ако пък някоя от вас може да помогне със съвет още по-добре. Понеже имам таласемия, хелоглобина ми никога не е бил в норма и в моя случай това е съвсем нормално... Миналия месец беше 102, което е ок, но хематолога каза, че ако падне под 90 трябва да се влезе в болница за кръвопреливания (понеже при това състояние е противопоказно да се приема желязо). Днес си взех резултатите от последните изследвания и хемоглобина беше 91. Това си е на границата и леко се стреснах. Не ми се ходи в болница и много се надявам утре като отида на преглед да измисли нещо друго. Стискайте ми палци... Дори инжекции предпочитам пред болница с кръвопреливания. Някоя от вас има ли опит с подобно състояние?

# 348
  • Варна
SummerStorm, аз също съм с таласемия и нисък хемоглобин по принцип, но не е ставало въпрос до момента за кръвопреливане. Не мога да ти дам съвет, защото и аз не знам как се процедира, не съм се консултирала с хематолог, но все пак си мисля, че не ти е толкова нисък хемоглобина за да ти говори за кръвопреливане. Пиши какво ти е казал доктора и можеш да го попиташ дали с някакви храни има начин да повлияем на повишаването на хемоглобина, ясно е, че желязото не помага в нашия случай.

# 349
Здравейте, мамита 😊 Нова съм в групата, в началото на 13 г.с съм и утре ме очаква фетална морфология и биоскрининг. Много се вълнувам и се надявам за разбера пола на бебчето. Мисля също да си пусна и изследването за домашните любимци, тъй като имаме зайче.
Моите симптоми като гадене и прималяване отминаха, останаха само ужасните пъпки с които се боря, но гледам да не правя голямо драма от това. 🤷♀😁
Здравей
Аз също съм цялата в пъпки и не използвам нищо понеже не знам кое може и кое не. Имам козметика на Tiande която използвах преди това, но видях на някои места, че не може да се използва по време на бременност, а на други, че може и за всеки случай я спрях. Ти какво използваш за лице?

# 350
Аз бях цялата в пъпки до към 10 г. с.
След това постепенно изчезнаха и за сега имам само по бръдичката. Помага много лично на мен обикновен лимонов крем. Simple Smile

# 351
Добро утро !
От 3 дни изпитвам дискомфорт ниско в долу , в ляво, засилва се ако си свия краката към тялото. Усещам все едно нещо ме опъва , но не боли. Вие имате ли такива неразположения. В 12 седмица съм вече.

Не искам да ходя по болниците в това време и предвид тоя вирус , избягвам.

# 352
Добро утро! И аз тези дни имах дискомфорт в ляво, особено когато си свия крака (докато си обличам клина например)  или го вдигна нагоре, консултирах се с АГ-то си и той каза, че е най-вероятно е заради разтягане на маточните сухожилия. Мина ми за един ден.

На темата за акнето - и аз още от 6-7г.с пъпчасах доста. Имах/имам периоди, в които кожата ми става по-добре, но всеки ден ми излизат пъпки по брадичката. Приятелки ми казаха, че кремчето Акне аут уж помагало и не било противопоказно по време на бременност. Аз съм го ползвала преди, но сега не мисля, че ще ми подействам, все пак проблема идва от вътре - хормони.

# 353
Акне аут съдържа бензоилов пероксид и не се препоръчва при бременност.  Моят дерматолог каза, че въпреки това е локален и при нужда може да се използва веднъж седмично.

# 354
Момичета имам следното питане, тъй като ми се наложи да ползвам болнични и в момента ме водят, че 3 дни съм в болница, само че съм вкъщи. Но на регистратурата в болницата ми казаха че 3 дни не трябва да ходя на лекар и зъболекар, тъй като нали се водя в болница. Обаче днес имам час за фетална морфология, а немога да го отложа защото няма за кога ще изтърва седмиците, дали ще има проблем ако отида, то така или иначе си е на частно феталната морфология, дали те регистрират някъде

# 355
Здравейте мамчета 🎀 Някоя от вас имала ли е кървене в начална бременност? Както ви бях казала имях кръвоизлив преди 10 дни и всичко мина благополучно.  АГ ми каза че е нормално след като спре кървенето да получа кафяво зацапване което не трябва да ме притеснява понеже ще е стара кръв която не е изтекла. Е,аз чяках това зацапване няколко дни ,но нищо иии заизненада днес се появи,гадно е не е много,не е силно течение ,а само при избърсването има по ТХ . Нямам болки в корема,чувствам се добре, което ме успокоява,ноо все пак ще ми е от полза ако някоя от вас сподели ако е преминавала през нещо подобно.

# 356
Момичета имам следното питане, тъй като ми се наложи да ползвам болнични и в момента ме водят, че 3 дни съм в болница, само че съм вкъщи. Но на регистратурата в болницата ми казаха че 3 дни не трябва да ходя на лекар и зъболекар, тъй като нали се водя в болница. Обаче днес имам час за фетална морфология, а немога да го отложа защото няма за кога ще изтърва седмиците, дали ще има проблем ако отида, то така или иначе си е на частно феталната морфология, дали те регистрират някъде
Не мисля, че ще имаш проблем да си идеш за прегледа след като е в частен кабинет. Внимавай само ако например искаш някакви парички за възстановяване от застраховател (не знам дали го правиш но за всеки случай казвам).
Едит: Ели, точно това не ми се е случвало, но след като АГ те е предупредил, не мисля, че имаш повод за притеснение Simple Smile

# 357
Здравейте мамчета 🎀 Някоя от вас имала ли е кървене в начална бременност? Както ви бях казала имях кръвоизлив преди 10 дни и всичко мина благополучно.  АГ ми каза че е нормално след като спре кървенето да получа кафяво зацапване което не трябва да ме притеснява понеже ще е стара кръв която не е изтекла. Е,аз чяках това зацапване няколко дни ,но нищо иии заизненада днес се появи,гадно е не е много,не е силно течение ,а само при избърсването има по ТХ . Нямам болки в корема,чувствам се добре, което ме успокоява,ноо все пак ще ми е от полза ако някоя от вас сподели ако е преминавала през нещо подобно.
Eli, аз имах прокървяване в 6-та седмица, като кръвта беше кафеникава. При мен беше отлепяне на част от плодния сак.Пих утрогестан и но шпа, трябваше да си почивам повече, да лежа, да не нося тежко.След около седмица се случи отново пак такова зацапвате кафеникаво, но докторът ми беше казал, че не трябва да ме притеснява, защото е стара кръв и премина.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:23 от h0ney3

# 358
Здравейте пак момичета!
Относно зацапването: първо,не бъркайте: до 12та седмица няма плацента,за какво нейно отлепване говориме?Ембриона е прикачен към маточната лигавица чрез хорионни въси.
До 10-12 седмица кървене и зацапване се получават от продължаващото настъпване на ембриона в маточната лигавица, разгражда 'по пътя си' кръвоносни съдове и по този начин могат да се образуват хематоми(кръвонасядане) в маточната кухина. Понякога се отлепва целият плоден сак ,ако е голямо кръвонасядането,но това става по-често в по-ранните седмици(6,7,8). Понякога малки хематоми се виждат на ехографа ,без жената да има симптоми дори. До 16та седмица плода вече заема цялата маточна кухина ,запълва я,така че няма 'свободна' лигавица и всичките тези зацапвания спират.При нас с ин витрото ,има и много хормони,има лигавица ,която е 'свободна' не е ангажирана с бременността ,и понякога тази лигавица се опитва да се отлющи като при мензис. Това се случва и при нормални бременности ,и се нарича 'цветна бременност' когато около датата за мензис се получава подобно на менструално течение. Пак, опасността е да не увлече със себе си плодният сак.

Ели,аз изживях този ужас от 6та седмица.
Изкървяване с червена кръв.Веднага лягане на легло, кръвоспиращи инжекции (дадени ми от клиниката) спиране на аспирина за седмица ,така или иначе си бях на огромни дози прогестерон на инжекции +вагинални глобули. Първите 3 дни съм ставала само до тоалетна ,хранех се даже в леглото. Червената кръв спря след 3-4 часа(само една непълна превръзка беше). На 5ия ден след това се видя неголяма хематома под плодния сак,но не плътно до него, обявиха я 'незастрашаваща' бремеността,бебето си беше добре ,сърчицето си биеше. И после почна както аз го нарекох: кафявият ужас. До 11та седмица се цедеше проклетникът. През деня само на хартийката след пишкане , бледо бежово,дори не кафяво. А сутрин на превръзката кафеви нишки и като точки от изтичането на прогестероновите глобули. На УЗД ходех през седмица, хематомата все се виждаше ,и се смаляваше бавно. Всичко спря от раз , в 11тата седмица при мен , на феталната в 12та не се видя вече хематомата.
Много е гадно, държи те все на тръни , но не мисля че е страшно щом е само на хартийката, и скоро трябва да свърши.Все пак те изписаха наскоро с всичко ОК. Трябва да се 'изтече' хематомката.
С дъщеря ми преди 14 години бях с кафяво зацапване почти постоянно до 12та седмица.естествена бременност, тичах като кон, работех,не се спрях, а сега страааааах!!!
Успех на всички нас да доносиме здрави бебета.

# 359
Относно кафявото зацапване, аз имах на няколко пъти при физическа преумора, но предвид това, че си имала кръвоизлив то причината за твоето е друга. Ако е само тъмно кафяво може би не бих се притеснила,  но стане ли по-светло ще потърся лекар за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт