Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 51 970
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, да ви питам някоя от вас знае ли колко струва на нощ самостоятелна стая в Мбал Надежда? В ценоразписа пише само 2200лв Раждане-допълнителни услуги, от което не ми става много ясно какво имат предвид. Ако някоя знае нещо по въпроса, ще ми бъде от полза. Simple Smile

# 331
Момичета, да ви питам някоя от вас знае ли колко струва на нощ самостоятелна стая в Мбал Надежда? В ценоразписа пише само 2200лв Раждане-допълнителни услуги, от което не ми става много ясно какво имат предвид. Ако някоя знае нещо по въпроса, ще ми бъде от полза. Simple Smile
Доколкото знам нощувките за самото раждане са включени там, в цената от 2200 лв. Или имаш предвид ако се наложи нощувки извън тях?
Може да питаш и в групата за болница Надежда Simple Smile

# 332
Момичета да споделя и тук ФМ в Марковс мина. Бях при Маркова. Като цяло съм доволна. Обясняваше какво гледа. Само пръсчетата на ръчичките каза, че не е бройла, но заключи за сега всичко е наред. Живот и здраве в 20 седмица пак. По измъчи се с пола, но каза 95 процента момиче.

# 333
Как сте, момичета? Hug Как се чувствате напоследък, имате ли някакви симптоми? Моите изчезнаха сякаш, чувствам се нормално, което не знам дали е добре или не, на преглед съм чак на 21-ви. Исках да попитам как се казваше фейсбук групата, която споделихте по-рано в групата. Нещо не мога да я открия пък ми се иска да се присъединя Confused

# 334
Здравейте, мамита 😊 Нова съм в групата, в началото на 13 г.с съм и утре ме очаква фетална морфология и биоскрининг. Много се вълнувам и се надявам за разбера пола на бебчето. Мисля също да си пусна и изследването за домашните любимци, тъй като имаме зайче.
Моите симптоми като гадене и прималяване отминаха, останаха само ужасните пъпки с които се боря, но гледам да не правя голямо драма от това. 🤷‍♀️😁

# 335
И аз нямам търпение , на 14ти съм на фетална морфология и ще давам кръв за БХС. Дано всичко е наред и да не се налага да правя пренатест излишно.

# 336
От началото на бременността се боря с киселини.Не отшумяват.Утре влизам в 15 г.с. С предната бременност ми се появиха на късен етап.Сбтази сигурно ще си ги имам до края и пак ще се роди с много коса Wink С предната и повръщах,с тази не. Всичко е различно. На моменти ми е отпаднало.Други симптоми нямам.

# 337
Бъдещи мами, колко ви е кръвната захар?

Днес си правих първите изследвания и е 5.27 Sad
Моята ендо предният път ми каза, че за бременните нормата е до 5.16.
Покрай празниците си позволих повече неща, но като цяло си ограничавам въглехидратите, пък и пия хормон за щитовидна и знам, че не трябва да се изключват напълно.

При вас как е положението?

# 338
Бъдещи мами, колко ви е кръвната захар?

Днес си правих първите изследвания и е 5.27 Sad
Моята ендо предният път ми каза, че за бременните нормата е до 5.16.
Покрай празниците си позволих повече неща, но като цяло си ограничавам въглехидратите, пък и пия хормон за щитовидна и знам, че не трябва да се изключват напълно.

При вас как е положението?
И мен ме очакват изследвания след 10тина дни..  ограничила съм въглехидрати максимално, но ми се яде :/ ендо доста ме наплаши, чудя се дали да не си купя глюкомер и да следя нещата..

# 339
  • Г. О.
   Здравейте. Как сте, момичета? Включвам се и аз в групичката ви. В 13 г.с. съм и днес бях на фетална морфология+БХС. Не се видя пола на детето. Важното е, че бебето е добре, има си всичко и е в норма. Притесних се, че ми каза, че имам намален кръвопоток към бебето. Пита ме за кръвното - преди бременността бях с много ниско 90/60,а сега е 100-110/60. Нищо друго не ми каза, въпреки че го питах. Чета, че е рисково състояние. Ще се консултирам с АГ в края на седмицата, но съм притеснена. Пише, че нищо не мога да направя и че не се знае от какво е причинено.
   Следващата фетална морфология мисля да я направя при най- добрите специалисти. Сега издирвам кои са те...като че ли най-хвалени са в Марковс. Някоя от вас била ли е там и лесно ли се запазват часове?

# 340
Аз бях за първата ФМ, лесно си запазих час. Паднах се при др Димитрова -младичка и готина. Дълго ме гледа, беше мила. НО за втората ФМ,която се нарича фетална ехокардиография и е най-важната за целия период ще се доверя отново на лекаря, който ми я направи и при първата бременност. Това е доц. Томова. Абсолютен професионалист с дългогодишен опит. Има достатъчно информация за нея в интернет.

Здравейте. Как сте, момичета? Включвам се и аз в групичката ви. В 13 г.с. съм и днес бях на фетална морфология+БХС. Не се видя пола на детето. Важното е, че бебето е добре, има си всичко и е в норма. Притесних се, че ми каза, че имам намален кръвопоток към бебето. Пита ме за кръвното - преди бременността бях с много ниско 90/60,а сега е 100-110/60. Нищо друго не ми каза, въпреки че го питах. Чета, че е рисково състояние. Ще се консултирам с АГ в края на седмицата, но съм притеснена. Пише, че нищо не мога да направя и че не се знае от какво е причинено.
   Следващата фетална морфология мисля да я направя при най- добрите специалисти. Сега издирвам кои са те...като че ли най-хвалени са в Марковс. Някоя от вас била ли е там и лесно ли се запазват часове?

# 341
НефертитиЯ, ниското кръвно ли четеш, че е проблем? Имаш напълно нормално кръвно за бременна. Ако е над 130 горна граница трябва да се следи много стриктно. Това е адски опасно, но ниското не е проблем...

# 342

На мен на ФМ ми казаха, че съм предразположена към високо кръвно, въпреки, че не пуша и нямам някой в семейството с този проблем. Днес кръвното ми беше 110/70, което ми казаха, че било нормално за бременна.
Та ще видим за напред. Rolling Eyes

# 343
  • Г. О.
   Не, момичета, не ме притеснява ниското кръвно, аз се чувствам чудесно с него, все пак цял живот съм така. Притесних се от думите му, че имам стеснени кр. съдове, които кръвоснабдяват плода. Затова и ме разпитва имам ли проблем с кръвното. Сега видях какво е написал на листа от изследването, който ще представя на следящия ме АГ- да приемам аспирин протект от 16 до 32г.с. Ще видя какво ще каже гинекологът след няколко дни.
   Благодаря Ви, много сте отзивчиви. Дано всички сме здрави, да имаме лека бременност и щастлив завършек:)

# 344
  • Варна
ФМ и фетална ехокардиография са две съвсем различни неща Simple Smile

Аз бях за първата ФМ, лесно си запазих час. Паднах се при др Димитрова -младичка и готина. Дълго ме гледа, беше мила. НО за втората ФМ,която се нарича фетална ехокардиография и е най-важната за целия период ще се доверя отново на лекаря, който ми я направи и при първата бременност. Това е доц. Томова. Абсолютен професионалист с дългогодишен опит. Има достатъчно информация за нея в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт