Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на бременността и как се променят с напредването на бременността, включително контракции?
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност, кога се извършват и какви са техните резултати?
Какво представлява пренаталният тест и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на бременността и как се променят с напредването на бременността, включително контракции?
Симптомите на бременността включват болезнени гърди, често уринниране през нощта, умора, гадене, подуване на корема и промени в теглото. Някои жени изпитват менструални спазми, които са нормални поради разширяването на матката. Симптомите могат да варират от жена на жена и дори от бременност до бременност. С напредването на бременността някои често срещани симптоми включват задъхвание, болки в гърба, проблеми със съня и по-чести промени в настроението. Контракциите по време на бременност могат да се усетят като прерязвания в корема и да доведат до усещането за твърд корем. Те могат да бъдат предизвикани от растящата матка и да доведат до усещането за твърд корем. За справяне с контракциите се препоръчва магнезий, както и лежане на лявата страна, често уринниране и пиене на вода за предотвратяване на дехидратацията.
-
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност, кога се извършват и какви са техните резултати?
По време на бременност се извършват различни прегледи и изследвания, като ранна фетална морфология (ФМ), биохимичен скрининг (БХС), генетични тестове, цитонмазка, микробиология, урина, глюкоза и други. Тези прегледи имат за цел да проверят здравето на бебето и да открият възможни проблеми. Винаги е добре да се консултирате с вашия лекар относно резултатите от тези прегледи и кои са най-подходящите за вас.
-
Какво представлява пренаталният тест и кога се извършва?
-
Какво представлява БХС и кога се провежда?
-
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
Имам и стара раничка на шийката на матката,така че малко прокървих при вземането на цитонамазката.Сега не знам трябва ли да се притеснявам за този полип? Докторката нищо не ми каза.В болницата ми взеха 12 лв. за биологичния материал,а в майчин дом за БХС нищо,което ми се струва много странно. Сега ще чакам резултатите на 31.12 или 04.01.