Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 57/

• 29 986
  • 753
  •   1
Отговори
# 120

Това е от Бившия на Ханде

Нямам никаква любов

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 23:40 от sani1212

# 121
Сега се върнах на фрага - бабата направо си хвърля ръкавицата на Еда с фразата: "Животът на Серкан Болат и семейството му са в твоите ръце". Като я знаем каква е инатлива Еда, Семиха ханъм да се стяга за здрава офанзива. Серкан така или иначе искаше да се отърве от съдружието, мисля, че и Еда ще иска същото, за да изгони баба си по-скоро. Само че кой знае колко още неща ще се случат междувременно Kissing Smiling Eyes

# 122
Здравейте, момичета,
Напоследък нямам време да пиша, но в последните дни успях ударно да ви изчета.
Благодаря на Диди и Galka за красивите коледни теми и на Алекси Аli за преводите.
Започвам с едно уточнение провокирано от един пост на Бърборанка в предишната тема относно оплакванията и негодуванията от сериала. Нека не забравяме какво означава думата форум и смисъла й още от древен Рим: събрание или средство, където могат да бъдат разменяни идеи и мнения относно определен въпрос. Мисля, че точно разнообразието на гледни точки, личният светоглед и светоусещане, които всяка една от нас носи, придават пъстрота и сила на темата. Смятам, че това което всички обичаме и ценим тук, е че можем да се изразяваме и да бъдем себе си. Загубим ли го, темата не би имала същата автентичност и неподправеност. Големият френски актьор и комик Coluche (Колюш) има една мисъл, която много обичам: “Pour critiquer les gens il faut les connaître, et pour les connaître, il faut les aimer.”” За да критикуваш хората, трябва да ги познаваш, а за да ги познаваш, трябва да ги обичаш.” И ако може да перифразирам, хората, които в момента критикуват сериала го познават и го обичат. След последния епизод имаше доста критични коментари в Туитър и то от хора, които обичат сериала като Andreaa, която прави едни от най-хубавите клипове:
Скрит текст:

“Надявам се, че линията с промяната на Серкан ще приключи. Еда трябва да бъде по-зряла! И бизнесът не е личния живот. Остави човека да провери проклетия проект. Той е влюбен, но не е сляп. Повече комуникация... диалог. Еда е роботът: той казва обичам те, тя не казва нищо. Сега може всички да ме мразите”.
Скрит текст:
“Може да ме мразите, че изразявам мнението си, но все пак ще го кажа вежливо. Изморих се да обяснявам, всичко което казвам. Сценарият... Нямах надежда и уви, е по-зле. Тъжна съм и се страхувам за нашия невероятен каст. Някои хора, включително и аз, предложиха решения и идеи, когато рейтингите паднаха”.
Скрит текст:
Относно миналия епизод, аз съм отново със смесени чувства. Еда с нейното вечно нямаш ли ми доверие е като изтъркана плоча. Първо не ми хареса погледът й, когато Енгин подложи на съмнение фирмата, която беше избрала.
Скрит текст:

Енгин е все пак партньор във фирмата и един от създадетелите й.
После пък предизвикателните й думи спрямо Серкан “ не ми ли се доверяваш? Аз мога да
разбера един обикновен доклад.”

Ами това за мен е най-малкото самонадеяно и непрофесионално поведение от човек, който има само няколко месеца професионален опит и смесва личното и професионалното. В бизнеса един от често срещаните принципи, наложен от международните стандарти за вътрешен контрол е този на четирите очи (four eyes principle) т.е., че всяко важно решение или транзакция трябва да бъдат прегледани/ валидирани от двама души. Това, че шефът и създател на фирмата иска да провери важни документи, не е мярка за доверие, а най-обикновено професионално правило. Добре, че поне Еда си беше научила урока и е проверила фирмата, но поведението й беше поне за мен поредния каприз. Както Серкан й каза веднъж, тя е много умна и талантлива, но и много ината.
В личен план, Серкан постоянно се разголва, вербализира и изрича любовта си, а Еда продължава хем да бяга, хем да го ревнува. В момента Серкан е този, който поне за мен е по-зрял и знае какво иска. Той на два пъти й каза, че я обича, каза й че я ревнува като луд, показа й, че й вярва и й се довери за документите. Както Серкан нямаше право да я ревнува, когато се раздели с нея, така и тя сега няма право да го ревнува при положение, че все се дърпа.

Следващия път ще пиша за сцената с пързалката, едно от нещата, които ми харесаха, че стана много дълго...
И за лека нощ, едно намигване за сравнението Серкан/картоф от епизод 22:

# 123
  • Бургас
В сферата на догатките и предположенията:
1/ Бабата е сгафила нещо и, за да я оставят на мира трябва да омъжи внучката си за сина на мардински бей/В тези краища вървят и кръвните вражди, все още/;

2/Семиха ханъм поставя условие на Еда, ако не искаш да се разгласи случая със пропадналата стена и да се срине името на Серкан, ще се омъжиш за Моя човек...

3/Женихът е Ефе, който има зъб на Серкан и иска Еда за отмъщение;

4/Сузи е изпратена от бабата да намери нахалница, за да раздели Еда и Серкан /Бабане 100% е знаела, че ще си търсят ПР-ка/;

5/Май забравихме, че Серкан имаше брат, за който не са разказали нищо. В началото имаше предположения, че може бабане-то да е отмъстила на Болатови, отнемайки им сина, помните ли?

6/.............Не съм се уморила!..... Мога и още....................... Simple Smile

# 124
  • Кърджали
Tonnybs, за брата е категорично ясно - разболял се, Айдан тогава била в чужбина и след като се прибрала, той починал. Затова и Айдан повече не излизаше навън. Доскоро. Там не оставиха съмнения. Не смятам че тази тема повече ще я закачат.
Ефе повече няма да се появи, актьора вече не е част от  екипа. Кандидат зетя ще е друг, ако го има.
Интересно ми е и друго. Айфер как ще реагира на мераците на бабата да омъжва Еда. Щото
1.Бабата вече се е месила веднъж при родина Еда, и резултата го знаем
2. Тя е отгледала Еда оставяйки я сама да взима решения. И сега някой да дойде и да почне да взима решенията...
3.Айфер може да не одобрява връзката между Серкан и Еда, защото донесе много разочарования за Еда, но тя се е примирила един вид (на пишман искането какво си мърмореше под носа, сега ако ѝ поискат ръката не може да кажа не съм съгласна, да кажа г добре, со не върви, разделени са...)... А и Айфер знае колкоЕда обича Серкан, но и колко Серкан обича Еда, изясни аха си го набързо без много думи след като Айфер разбра кой е спасил цветарницата ѝ.
Та, ако наистина Баба  Марин реши да води зет, предполагам офанзивата ще е от всички страни. Не вярвам Айфер да шлесне с ръце и да каже "А, майко, точно теб чаках да дойдеш да ги раздели, че аз не успях"

# 125
  • София
Друон, мисля, че не си разбрала правилно коментара ми. Разбира се, че уважавам мнението на всяка една от нас в темата. Много добре разбирам смисъла на “форума” и всичко, което описваш. Въпросът е, че ми липсва позитивният тон в темата. Едно е да коментираме героите и самото действие в сериала, да се дразним на дадена постъпка или ситуация (това, което ти си направила във втората половина на поста ти и което за мен е смисълът на темата ни, това разбирам аз под “различни гледни точки”, изразяване на мнение и за мен е напълно в реда на нещата). Друго е да се оплакваме от сценария и развитието на сюжета. Съжалявам, но не подкрепям и написаното от въпросната Andreaa. За да критикуваш даден проект, тоест нечия работа, трябва най-малкото да разбираш от нея. Да работиш в този бранш, да знаеш за какво става дума. Така отстрани е много лесно. Освен това не забравяй, че недоволни винаги ще има. Няма как да се угоди на всички (на един едно му харесва, на друг - друго). И не това е идеята. Точно това се опитах да обясня. Има си сценаристи, те си вършат работата (много добре, по мое мнение). Те, ако тръгнат да слушат всеки какъв акъл им дава за сюжета, нашият сериал Франкенщайн ще стане. 😅 Който иска, гледа. На когото не му харесва - спира да гледа. Излишно ми е просто да се оплакваме от нещо, което не можем да променим. Хем да гледаме, хем да се оплакваме, че не ни харесва. Наистина не го разбирам. Вместо да се наслаждаваме и коментираме в захлас. Нека спрем тази дискусия дотук, защото е безсмислено да я чоплим още. Simple Smile В миналата тема ясно изразих мнението си. Прочетох твоето. В крайна сметка всеки е свободен да пише, каквото му душа иска. Wink

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 00:50 от Бърборанка с розови очила

# 126
druon77 Hands Clap
Аз си мисля, че им липсват експерти, които да дават акъл на сценаристите в конкретната област на архитектурата. Тук биха могли да разиграят интересни сюжети и да изпъкне таланта на Еда. А и на Серкан. По тази причина залитат в битови интриги.
ПП Ефе не може да е кандидат женихът от Мардин. Актьорът си замина, пък и от него се очакваше нещо интересно в работата му. А той - един саботаж и с него се оля...
За бабаането аз не съзирам логика в изказването й, че от Еда зависи живота и кариерата на Болатови - Тя има 45% от акциите. Освен да се опитва да настройва към мъст, което обаче също е обречена мисия. Изглежда тя не е наясно, че Еда знае кой е виновникът за смъртта на родителите й. И не е от поколението, което отмъщава до десето коляно. Но доколкото основаната й цел е да се сдобри с внучката си, тук инатът на Еда би могъл да изиграе положителна роля.

# 127
  • София
И за лека нощ - нещо забавно от креативните фенове на сериала, по темата на деня:

😅😅😅

# 128
  • Бургас
МммДааааа, забравих, че разказаха за брата.... Соориии! Disappointed

За Ефе, жалко! Хубав беше! Simple Smile

# 129
  • София
И за лека нощ - нещо забавно от креативните фенове на сериала, по темата на деня:

😅😅😅

Е това вече ме разсмя от сърце. Много изобретателни са феновете. Който го е измислил Евалла!

Каква физиономия само е направил Мурат. Голямо мъчение е да гледа влюбените как се целуват     

# 130
  • Пришълец
Тъкмо изгледах 22-ра с превод и искрено се смях как мъжете от офиса се отбиха у Серкан в една вечер, но най-вече при появата на Ердем Joy Joy Joy Аз ли пропуснах нещо отначало, но така и не разбрах тази силна непоносимост на Серкан към него на какво се дължи, или просто щото е някакъв такъв недодялан и дразнещ...
Много глупаво това с фалшивия годеж при тях с Лейля, още по-глупав беше начина, по който го развалиха.
А Селина като си тръгва защо не я дадоха как се сбогува с Пъръл, бяха най-добри приятелки, останах леко озадачена Thinking

Впечатление прави това, че Балджа не беше сигурна за фамилното име на човека при когото е заявила желание да започне работа и то като PR специалист (нали издирват двете с шантавата ѝ приятелка мъж с инициали С.Б., веднага се подсигури да не би да греши фамилията на Серкан, получи се странно).Flushed
Селин тамън съобщи, че напуска и колко кандидатки за длъжността се навъдиха изведнъж, даже Балджа сякаш не очакваше да ѝ позвънят и извикат на интервю. Joy

Сцената с глината беше наистина чувствена Nature Fire

А притеснението, което показаха след въпроса на Балджа как е минало при тях ми се видя много естествено, вариантите бяха или да са твърде лаконични или както в случая да изпаднат в ненужни обяснения. Балджа предразполага към споделяне явно Joy

Шалчето на Серкан подобно на палтото на Еда Stuck Out Tongue Winking Eye

# 131
  • София
А след тази целувка...

Ханде и Керем с любопитство надничат...

Да видят реакцията на "бившия"

И започва да вижда RED, RED, RED...

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 01:34 от БлагаВест

# 132
  • In the light side of the Moon!
Ох, майко милаааа. Смях се с глас, едвам не се задавх с киселото зеле, след което едвам преглътнах, че ми отиде чак в носа 😂😂😂

Вижте сами, на какво попаднах в туитър, явно новината "Мурад не следва Ханде" е доста популярна днес, въпреки, че мен хич не ме интересува кой кого следва и кой в кого е влюбен и има ли ашк няма ли....ако има нещо ще разберем, когато ашкъмите го обявят официално...та.... на това нещо се смях от сърце 😂😂😂😂😂

https://twitter.com/nahhkurarsin/status/1341128905437159426

до колкото разбрах са вдишвали хелий за фън......

Кате, то битовите интриги въртят рейтинга за съжаление. 😂😂

Аз снощи догледах 23 еп.
Смях се с глас, когато Мело понесе Балджа под мишница и я изпрати да си върви.... на мястото дет взеха интервюто на Серкан и дет Балджа си счупи тока. 😂😂
После Мело дет тръгна да я седи малко се оляха със сценария и изпълнението , за мен беше излишно и нескопосано!

Ааа и тук се сетих нещо по повод Мело, някой беше писал преди, защо обличали Мело в къси поли. Аз лично намирам точно този стайлинг за ОК, с това може би искат да покажат, че всяка жена си носи нейата красота, че теглото не трябва да ни комплексира, а да ни дава самочувствие. Когато за първи пък кацнах в Щатите преди 18 год се изумих...смятайте, идвам от БГ, от малко консервативно градче, всички се познават, пълна с комплески, притеснителна и т.н. Момичета като Мело, с поли едва прикриващи дупетата им или пък с горнища показващи голите им кореми, отначало дори ми беше стряскащо 😳, но след това установих, че на мен ми действат добре на самочувствието. Много е хубаво да нямаш комплекси и да харесваш тялото си, такова каквото е. Браво на актрисата (не й помня името в момента) , че е успяла да преодолее тези комплекси и да не й дреме чуждото мнение!

Джерем и Фeрит - много сладки! искам да се осъществи любовта им.

Марги, ами то Ердем не е за понасяне да ти кажа 😂😂😂

и последно - най-често срещаната не потвърдена новина е, че жениха ще е тоз симпатяга

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 04:12 от MegiTeo

# 133
  • Пришълец
Меги, за Ердем съм съгласна Joy И допълвам, че с Мело си отиват Joy

Ауу, кой е тоз набеден и все още непотвърден бъдещ зет, не съм го виждала Scream Joy

# 134
О, ако е този сладкиш Серкай, няма да е лош, по-скоро ще види любовта между Еда и Серкан и ще им помага. Аз го давам на Фифи, той си е свикнал с кара девойки. Heart

Друон, пак много хубав коментар! Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт