Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 110
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
По-добре си пусни изследвания и се консултирай и с хематолог...такива спираници в средата на бременността без основателна причина ми се виждат доста рискови...това да не е парацетамол, че да го почваш и спираш, когато ти скимне.

# 571
Точно и заради това не бързам да действам да го спирам или да започвам аспирина.. просто се чудех към кого да се обърна , който да е наясно как се действа ,но да Хематолог е чудесна идея - как не се сетих..явно стресът ми дойде в повече..благодаря , момичета ! 🍀

# 572
  • София
Аз не бих рискувала, моето АГ ми каза че ако не го бях почнала клексана в 6 г.с (имах становище от Паскалева при бременност да го почна 5-6 седмица) би ми го включила чак към 25, но щом веднъж съм го почнала не е хубаво да го спирам. Отделно при последните изследвания анти ХА ми излезе <0,1 и от 0,3 ми го увеличиха на 0,6. Иначе и на мен на ФМ ми казаха да си слагам парите в буркан и да купя после нещо на бебето, ама си го слагам и както се видя дори вдигнах дозата. Та както са казали и другите момичета без някакви конкретни изследвания не мисля че е разумно да се спира.

# 573
Аланче, аз задължително бих направила консултация с утвърден специалист, напр. проф. Паскалева или проф. Станева, има и други, + изследване на Анти Ха. Това е абс единственото изследване, което отразява действието на НМХ. И това - само и единствено заради колебанията ти. По принцип НМХ не се нуждае от проследяване с изследване, а 0,4 е най-ниската профилактична доза. Фактор V от друга страна е рискова мутация. Изобщо не мога да проумея как е възможно някой с лека ръка да препоръчва спирането му. А, и кървенето от носа най-вероятно няма нищо общо, а аспиринът (за разлика от НМХ) може да го засили Simple Smile 

# 574
Дами успявате ли да си намирате Фраксипарин 04, тези които го ползват и евентуално в кои аптеки ?

# 575
  • София
И на мен са ми казвали, че веднъж започнат НМХ не трябва да се спира защото прави бели.

Консултирай се с някой утвърден специалист, както казва easy rider. Нека ти пуснат изследвания, които да покажат каква доза ти е нужна. Ако се колебаеш, отиди на още един фетален, да видиш дали ще потвърди мнението на първия.

# 576
Аз влизам с въпрос към тези, от вас които са на еутирокс. Понеже всички лекари, даже у тук ми бяхте казали да бия инжекциите сутрин, а аспирина да пия вечер. Обаче аз се притеснявам, че сутрин пия еутирокс, нали той усилва действието на разреждащите как слагате инжекцията, колко часа след като сте изпили еутирокса?

# 577
Здравейте, момичета. За два дни с ММ обиколихме сигурно 10 аптеки и няма Фраксипарин 0.3, вкл и тези, които "уж" са в списъка на Агенцията по лекарствата. Може ли да ми дадете съвет откъде да си купя в София?

# 578
  • София
Аз влизам с въпрос към тези, от вас които са на еутирокс. Понеже всички лекари, даже у тук ми бяхте казали да бия инжекциите сутрин, а аспирина да пия вечер. Обаче аз се притеснявам, че сутрин пия еутирокс, нали той усилва действието на разреждащите как слагате инжекцията, колко часа след като сте изпили еутирокса?

Интересно, никой от следящите ме, нито ендокринолога ми са ми казали за подобна връзка. Аз лично си пия рано л-тироксина - към 6 сутринта, а инжекцията си поставям към 9. И с миналата ми бременност процедирах така и не съм имала проблеми. Ендокринолога ми съобразява лекарството само с приеманите през устата.

# 579
Уинтър, аз пия л-тироксина в 4 ч, а клексана слагам в 8ч., аспиринът ми е вечр в 20ч.

# 580
Здравейте, момичета. За два дни с ММ обиколихме сигурно 10 аптеки и няма Фраксипарин 0.3, вкл и тези, които "уж" са в списъка на Агенцията по лекарствата. Може ли да ми дадете съвет откъде да си купя в София?

Има група тромбофилия и бременност във Фейсбук. Аз оттам се снабдявах без проблем.

# 581
в групата посочена не се прави размяна на лекарства защото е  забранено вече. Пускам ви линк към телеграм канала където може да питате някой за нужния медикамент.
https:-spam302-/joinchat/g-mEy8rIt_wxZGU0

# 582
в групата посочена не се прави размяна на лекарства защото е  забранено вече. Пускам ви линк към телеграм канала където може да питате някой за нужния медикамент.
https:-spam302-/joinchat/g-mEy8rIt_wxZGU0

Не е вярно, най-редовно се търсят и продават медикаменти всеки ден. Прилагам скрийншот.

# 583
айде сега проверете името на групата посочена в скриншота!
Защото Тромбофилия и Бременност е съвсем различна група!

# 584
айде сега проверете името на групата посочена в скриншота!
Защото Тромбофилия и Бременност е съвсем различна група!

Е добре, бременност и тромбофилия е, наобратно съм ги написала, но така или иначе групата е активна и се продават лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт