Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 199
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
При мен пъпки нямаше, но по цялото тяло станах на полюски и сърбеж, който беше непоносим. Буквално щях да си сваля кожата от чесане.
Иглата на Клексана е по тъпа и мен също ме боли при биене и до 10тина минути след това.  Но предпочитам това пред уртикарията...

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 13:46 от Ponytail

# 676
И при мен пъпки не са ставали, но червени сърбящи петна си имаше. С Клексана нямам никакъв проблем .

# 677
Свържи си се с Апостолова и я питай и нея.

Утре ще я видя и питам. Благодаря ти!

# 678
Не виждам какъв е проблемът да се мине на 0,6; 0,4 е най-ниската възможна профилактична доза и много често, когато се направи изследване, се вижда, че не е достатъчна. Паскалева е дала това предписание, без да е видяла новите резултати. 0,6 изобщо не е висока доза, само за илюстрация аз последните месеци бях на 1,0 Simple Smile (с нискорискови мутации) Добрият кръвоток също не означава, че няма нужда от повишаване на дозата; тромбофилията може да засегне не само плода, но и майката.   

# 679
  • до най-прекрасния мъж
Писах по-назад в темата, но пак ще пиша. Като слагате инжекцията Клексан, гледайте скосената част на иглата да е нагоре, така влиза с острото първо и не боли. Известна лека болка има при навлизане на лекарството, но се преживява. При мен от Фраксипарина ми тръгваха капки кръв от мястото на убождане часове след поставянето на инжекцията. Иначе, други проблеми нямах. Но и аз го слагах 10 дни само и се върнах на Клексан. От него понякога ми стават бучки, но рядко.

# 680
Не виждам какъв е проблемът да се мине на 0,6; 0,4 е най-ниската възможна профилактична доза и много често, когато се направи изследване, се вижда, че не е достатъчна. Паскалева е дала това предписание, без да е видяла новите резултати. 0,6 изобщо не е висока доза, само за илюстрация аз последните месеци бях на 1,0 Simple Smile (с нискорискови мутации) Добрият кръвоток също не означава, че няма нужда от повишаване на дозата; тромбофилията може да засегне не само плода, но и майката.   

За вас може да не е проблем, но за мен да. Новата доза ми беше определена само по една стойност, която е същата от юли и видяна от Паскалева. Не е консултирана с наблюдаващия ме лекар.
При вас може и да е трябвала 1, но при мен не го налага.

# 681
Стана ми интересно ; Тоест Юли месец си пускала Анти Ха при Паскалева в нейната лаборатория и тя е била пак по ниска от това което трябва да е , и паскалева все пак е оставила дозата от 0.4 ?
Нали правилно те разбрах

За вас може да не е проблем, но за мен да. Новата доза ми беше определена само по една стойност, която е същата от юли и видяна от Паскалева. Не е консултирана с наблюдаващия ме лекар.

# 682
Стана ми интересно ; Тоест Юли месец си пускала Анти Ха при Паскалева в нейната лаборатория и тя е била пак по ниска от това което трябва да е , и паскалева все пак е оставила дозата от 0.4 ?
Нали правилно те разбрах

Да, точно така. Прецени, че с 0,4 и Акард 150 е добре. Написа ми до края да съм с 0,4.

# 683
Значи си я спазвай , че в другата тема се разяри цял скандал заради подобна ситуация, аз лично при Паскалева не съм била от от Юли и аз съм с ниско анти Ха но си седя с 0.4 и акард 75.
така или иначе дозата е профилактична Simple Smile

# 684
Момичета,

Имам въпрос, който е свързан с притеснението ми от вчера. Бях на преглед където се следя, но по някаква причина лекарката просто си ме претупа (може и да не е била в настроение). Досега винаги ми е обръщала внимание и затова и стоя при нея. Аз я попитах какво ще правим с аспирина, аз съм на Акард 150мг от началото. Кръвотока ми беше добър на предишният преглед, вчера не го видя, но без изследвания без нищо ми каза спираме аспирина. 24+1съм.

Днес пуснах изследвания и по-специално Анти Ха и се оказва, че май дозата от 0,4 не ми е достатъчна. Изпратих й ги и на нея и тя пак каза, пусни си АнтиХа някъде другаде и ако резултатът е нисък, ще вдигнем дозата, но аспирина го спираме.

Как бихте постъпили вие в такава ситуация?
Благодаря 😒

# 685
Защо ще спираш аспирина ? Рано е в 24 та седмица да се спира, спира се в 32-35 седмица
Анти Ха ти е ок , занижено е супер малко което нее нищо страшно и може да си е леко отклонение в лабораторията и даже е доста вероятно да е така но Аспирин да спираш не ми е ясно защо

# 686
Защо ще спираш аспирина ? Рано е в 24 та седмица да се спира, спира се в 32-35 седмица

Е, и аз това се чудя. И на всичкото отгоре не е гледала вчера нито кръвоток, нито кръвни и в крайна сметка ми променя терапията.

Чувствам се в момента много тъпо и не знам какво да правя! 🥺

# 687
да не се чувстваш тъпо а спешно да потърсиш друго мнение . Не се спира аспирин без да има адекатна причина за това , той поддържа кръвотока към бебето , Клексана поддържа твоя кръвоток.
Търси друго мнение и до тогава не се напрягай и не си сменяй терапията

# 688
да не се чувстваш тъпо а спешно да потърсиш друго мнение . Не се спира аспирин без да има адекатна причина за това , той поддържа кръвотока към бебето , Клексана поддържа твоя кръвоток.
Търси друго мнение и до тогава не се напрягай и не си сменяй терапията

Благодаря от сърце за подкрепата! ❤
А и на всичкото отгоре, нямам абсолютно никакво скъсяване на шийка или други предпоставки и тя ми излиза с номера, че едва ли не ако тръгне по-рано раждане тогава аспирина ще бъде проблем. Ок, но в крайна сметка кой нормален лекар ги казва тези неща без да има абсолютно никакви предпоставки????? 🤯

# 689
какво ранно раждане в 24 та седмица, стига глупости . Особенно без явен проблем. Просто потърси друг доктор .

Общи условия

Активация на акаунт