Чувство за вина след изневяра...

• 22 706
  • 951
  •   1
Отговори
# 615
  • София
нали знаеш в един момент какво се получава с дългите връзки от разстояние, все едно са застинали с времето - или се разпадат, или хората заживяват заедно и раждат деца. Средно положение няма. Рано или късно единият се влюбва или просто му омръзва.

# 616
  • София
Авторката се представя сама - ела Вълчо, изяж ме. Добра, наивна, глупава, такава съм.
Ами, Вълчо веган не е.
Оставете колегата, друг ще дойде.

Кинти събрахте ли?

# 617
Бе как млада, неопитна. Жена на 30 години, колко да е наивна и неопитна. Това се опитахме да ѝ кажем някои, да потърси сериозно в себе си и да се справи с личните си демони. Да не се съди строго, но и да не заравя глава в пясъка. Разбира се, ако търси развитие. Иначе, всеки има право да си цикли на едно място и се случва постоянно, свидетели сме. Но е добре поне да се научи да прави избори. За себе си. Независимо какви.

# 618
Лъвице, не знам, аз ли не се изразявам правилно, ти ли/може и други да има/не си разбрала какво имам предвид... Ще се опитам да обясня.
Чувството за вина, когато се появи, ти показва, че нещо си сгафил по отношение на себе си. Вина не изпитваш, защото някой друг нещо е направил, вина изпитваш когато ти не си доволен от себе си.
 След него следват два пътя. Единият е да си изясниш кое ти пречи, да го отстраниш, да се проявяваш по друг, различен начин. Това променя теб, после ситуациите около теб. Не си отглеждаш усещането за вина. То си е свършило работата и си отива.
Вторият път е да си отглеждаш и задълбочаваш чувството за вина, да го уголемяваш и да се панираш, да си запазиш и задълбочиш неносещото ти удовлетворение твое, собствено поведение и отношение както към теб, така и към света около теб.
Ето ти един механизъм, който може да се включи правилно и неправилно.

# 619
  • София
Защо да събираме? тя съвсем безплатно получи достатъчно много мнения и съвети. Направо терапия фор фри. Почти й изиграхме една психодрама, макар и повечето да участваха неволно. Хората пари дават, за да правят такава терапия.

# 620
  • София
Ма, нали жертва.
Или вече не е?

# 621
  • София
И какво? хората като са гладни все без пари ли им дават от магазина? Или лекарите все без пари лекуват, адвокатите без пари защитават?  Ти без пари ли работиш? Със сигурност хората, които се обръщат към теб са все в нужда, но и ти имаш деца да храниш и сметки да плащаш.

# 622
То вече не е важно дали тя е жертва, а че онзи господин е насилник. Сега него ще гътаме.

# 623
  • София
Той е достатъчно гнусен, дори няма нужда да го гътаме, ясен е.

# 624
Помията, която се изля в темата, ли наричате терапия? По-големи глупости не бях чела във форума досега. Е, не мога да огрея навсякъде, ама някои постове бяха покъртителни. Не знам как момичето удържа да ви чете, че и да ви се обясява.

# 625
  • София
Вярно е, помията е невероятна. Но нямах предвид нея. А точно тези, които изляха помията най-много я разпитваха и й засвидетелстваха "кажи, какво ти тежи", че и снимка на данни от личната й карта смятаха за нормално да даде. Затова написах, че най-добре авторката да поиска да се изтрие темата и да не пише повече от този профил, да започне начисто с нови хора и нова работа.

# 626
  • София
Заплатата и манджата какво общо имат с терапия за според теб жертва на насилие?
Милосърдие, внимание, човешина, ала- бала?

Ето това е. Кой каквото и да меля, всеки си прави някаква лична форумна революция с нула коефициент на полезно действие.
Смях.

Анди, няма кой да ти ръкопляска, не разбра ли. На мен благодариха, споко Mr. Green

# 627
  • София
Нямам нужда от ръкопляскания. Хубаво, щом са ти благодарили.

Милосърдието не означава да осиновиш някого или да направиш всичко вместо него. Все пак, той трябва да свърши основните неща сам. Иначе го превръщаш в зависим човек, неспособен да се справи. Авторката със сигурност има поне двама човека покрай себе си, които да й помогнат да започне начисто и които са й роднини или приятели. Ние тук сме странични хора. Очеваден е опитът ти за заяждане на тема пари.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 16:11 от Andariel

# 628
Понеже явно масово не се разбира мъжката психика ще напиша как бих реагирал аз на мястото на колегата на авторката.

Първо да поясна, имал съм най-добра приятелка, която въпреки изключително силните си мераци към нея (писал съм много пъти по темите за нея), никога не съм и налитал дори когато сме оставали насаме много пъти. Имаше случай, в който ми е ревала цяла нощ и съм я прегръщал като приятел, просто не пристъпих границата на приятелството, защото не усещах при нея никакви сигнали за това.
Обаче ако правеше нещата, които е правила авторката към колегата си (въпросното момиче също беше обвързана), щях да действам. Не като колегата на авторката, по друг начин, щях да го обърна на игра, да я натискам постепенно като на майтап докато поддава или не ме отреже и в крайна сметка докато постигна желаното от мен.
Явно не се разбира как мъжете тълкуваме определени сигнали от жените. Когато виждаш, че една жена те желае (и това е взаимно най-вече), действаш по един или друг начин. Подобни граници поставени като авторката, да не ги описвам отново кое по колко и как, действат като червеното на бика и са като покана да бъдат преминати. Сега при всеки мъж е различно, много, вкл. и аз биха се съобразили със спирачката на авторката в конкретната ситуация, други биха изгубили контрол или изтълкували не-то като бъди по-настоятелен. Това не ги прави изнасилвачи или насилници автоматично, въпреки че не е редно да се действа по този начин.

Все пак надявам се тук повечето потребителки не искате да се стига до там да давате писмено съгласие с изброени разрешени и забранени неща, всеки път като правите секс с когото и да е?

# 629
  • Пловдив
Явно не се разбират как мъжете тълкуваме определени сигнали от жените. Когато виждаш, че една жена те желае (и това е взаимно най-вече), действаш по един или друг начин. Подобни граници поставени като авторката, да не ги описвам отново кое по колко и как, действат като червеното на бика и са като покана да бъдат преминати. Сега при всеки мъж е различно, много, вкл. и аз биха се съобразили със спирачката на авторката в конкретната ситуация, други биха изгубили контрол или изтълкували не-то като бъди по-настоятелен. Това не ги прави изнасилвачи или насилници автоматично, въпреки че не е редно да се действа по този начин.
Обаче ги прави. Точно изнасилвачи и насилници са.

Общи условия

Активация на акаунт