Чувство за вина след изневяра...

• 22 713
  • 951
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За морала съм съгласна, че е разтегливо понятие, но все пак има някакви граници. Да се правят разни свалки на работа, а за телефонни изпълнения дори не искам да говоря, е недопустимо. Вярно, че редовно се случват служебни романи, но това не ги прави правилни.

# 676
Стигнах до 33стр.
Авторката още е първи пост каза, че е станала жертва на сексуално насилие като дете.
С подробностите, които даде картинката и самообвиненията и са повече от ясни.
Неизживени или необработени травми ( не знам, коя е правилната дума), връзка от разстояние, флирт и отново жертва. Може и самата тя да е давала грешни сигнали на мъжа, но той е насилник в ситуацията (за мен).
Мъж, който не улавя сигналите и емоциите на жената до себе си, а се води само по собствения си нагон е такъв (пак за мен)

Дани, най-доброто, което можеш да направиш за себе си е да се срещнеш със специалист!

# 677
rf22, не се опитвай отново да манипулираш с " мъжка психика". Каквато и да е психиката на един мъж (за всеки тя е различна , не сме клонинги), насилието си е насилие.
Когато  жена постави граници на интимните ти отношения с нея и каже "не" от там нататък , нещата стават подсъдни.
И както ти си имаш психика, така си има и тя.Защо да трябва да се съобразява само с твоята и с недоизказаните ти намерения, а ти да не можеш да приемеш нейното "не" като релевантно ?
И след не-то, свирка.....

Не, свирката е след като я е завлякал сама в гората по тъмно( зимата се стъмнява в 4 часа следобед), няколко пъти я пробвал да му "пусне", казала " не" крещяла, реакция от него към по-човешки отношения няма.
Какво да прави?
Да се остави да я изнасили с всичките му разкъсвания и кръвоизливи ?
Човек в паника и без да вижда изход задейства програма: "да ми е по безболезнено и да се свърши по-бързо със  всичко".
Още повече от човек изживял насилие в детство.

# 678
И аз да си кажа как ми изглежда от страни, без да съм чела всички мнения.
Младо момиче, което се опитва да поддържа дистанционна връзка с момче, което обича, от толкова време е на сухо, че поддава на свалките на колега. Не само поддава, ами цялото ѝ същество откликва на телефонния секс с въпросния колега. Той пък, наясно, че секс с нея му е в кърпа вързан и с идеята, че тя много го иска, подготвя ситуация, така че сексът да се случи. И колко гадно, когато тя му отказва. Толкова време се лигави с него, пуска му се по цици, върти очи и т.н. и той така на..., а накрая "ама аз не искам". Няма не искаш...и т.н. и я насилва... А момичето, от чувство за вина, че е поискала секс, се гложди, че изнасилването е изневяра и едва ли не, тя сама си го е навлякла. Обаче, когато една жена каже "не" е не. Това всеки мъж го знае, само насилниците не. Може да се ядосва, че го е подвела, но да я изнасилва, не може и подлежи на наказателна отговорност. Трябва да се подаде жалба иначе тоя кой знае до къде ще стигне.
Ми що не е подала жалба ? А да, тя твърди, че не е имало насилие.

# 679
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Рози и бодли, съгласна съм. Трябва да работи със специалист и задължително да подаде жалба. Едва ли не всяка жена подложена на това е длъжна, защото насилникът ще го направи и с друго момиче.

Бъттер, видно е, че защото изпитва чувство за вина и не е наясно, че това е насилие. Както не са наясно и много жени в темата.

# 680
Всичко е така, само съпротивата не е била категорична, според мен никаква.
Слиза да пуши, защо?

Ако беше уплашена, цяла гора има, може да избяга, може да се скрие, може да се обади по телефона. Едва ли е било място без покритие и с бродещи мечки наоколо.
Вместо това обаче, лирическата героиня, кой знае защо (тя си знае), остава до колата да пуши цигара, вместо да избяга, като толкова я е страх. Мъжът, сигурно, като е видял това, с основание си е помислил, че на нея й трябват още убеждения, и, по думите на авторката, се приближил и я целунал. И това ако е насилие, здраве му кажи. Кой знае, покрай целувките какво всъщност са се разбрали двамата да правят, което авторката ни спестява. Също така, тя не уточнява - нежеланието да прави секс с колегата дали не е предизвикано единствено от това, че не иска да изневери на годеника си, но иначе да си харесва колегата (защото, ако не го харесваше, нямаше да има флирт, закачки и виртуален секс). Та, ако само угризението за изневяра я е спирало, но иначе не е имала нищо против да прави секс с конкретния мъж, това поставя нещата на съвсем друга плоскост и обяснява следващото й поведение в колата. В онзи момент може да си е преодоляла угризенията, които обаче са се подновили след случката. Тъй като, според мен, ни се спестяват много неща в разказите на авторката, пък и не знаем позицията на другата страна, затова могат да се правят само предположения.
П.П. Само на мен ли ми се струва, че, като работеща "в озеленяването", авторката пише много грамотно. За което, без ни най-малко да искам да обидя хората, работещи там, браво на авторката. Поне за това.

# 681
  • София
Не знам, нали си има тук приятелка автократа, чак и снимана част от личната си карта й прати - тя да каже дали е истинска. Аз все пак имам своите съмнения.

Иначе е възможно, нали има хора, които това завършват във ВИАС.

# 682
  • Пловдив
Ми що не е подала жалба ? А да, тя твърди, че не е имало насилие.
Ти подавала ли си жалба за сексуално насилие в България? Кауза пердута, особено ако няма физически следи и/или свидетели.

П.П. Само на мен ли ми се струва, че, като работеща "в озеленяването", авторката пише много грамотно. За което, без ни най-малко да искам да обидя хората, работещи там, браво на авторката. Поне за това.
В озеленяването работят ландшафтни архитекти, ландшафтни дизайнери, разни специалности от УАСГ или от Лесотехническия. Висшисти.

# 683
Аз ако бях в ситуацията на авторката, никога не бих подала жалба. Ми то е ясно, че този мъж ми харесва, щом съм правила телефонен секс с него.
От цялата работа тук, само псевдо моралът е в повече. Живее се днес, защото може и да няма утре. Прави ти се секс/ задължително след баня и с презерватив/, правиш и не се обясняваш на целия свят.
Чувството за вина трябва да се изкорени изначално и да се самовъзпитаваш, че на никой нищо не дължиш, освен на себе си.

# 684
rf22, не се опитвай отново да манипулираш с " мъжка психика". Каквато и да е психиката на един мъж (за всеки тя е различна , не сме клонинги), насилието си е насилие.
Когато  жена постави граници на интимните ти отношения с нея и каже "не" от там нататък , нещата стават подсъдни.
И както ти си имаш психика, така си има и тя.Защо да трябва да се съобразява само с твоята и с недоизказаните ти намерения, а ти да не можеш да приемеш нейното "не" като релевантно ?
И след не-то, свирка.....

Не, свирката е след като я е завлякал сама в гората по тъмно( зимата се стъмнява в 4 часа следобед), няколко пъти я пробвал да му "пусне", казала " не" крещяла, реакция от него към по-човешки отношения няма.
Какво да прави?
Да се остави да я изнасили с всичките му разкъсвания и кръвоизливи ?
Човек в паника и без да вижда изход задейства програма: "да ми е по безболезнено и да се свърши по-бързо със  всичко".
Още повече от човек изживял насилие в детство.
Хубав сценарий...обаче, ти убягва една много важна подробност.
Защо е имитирала удоволствие?
Нали никой не се прави, че му е хубаво, докато го изнасилват. Що за извратено изнасилване ? От насилие така ще се превърне в наслада. Насилникът ще се почуства желан и доставил удоволствие на жертвата ?
Та, какво мислиш ? Защо и е трябвало да се прави, че и е хубаво ?

# 685
  • София
Дай да не тръгваме натам, че става сложно

Къде остана авторката? Видях я по едно време, че е онлайн, очаквах да напише нещо.

# 686
  • Пловдив
buttercake
 Не те знам къде си спала досега, ама в 21 век е време да научиш, че при изнасилване е възможно жертвата да стигне до оргазъм и това не прави изнасилването НЕ изнасилване. Това е рефлекс на тялото. 

# 687
buttercake
 Не те знам къде си спала досега, ама в 21 век е време да научиш, че при изнасилване е възможно жертвата да стигне до оргазъм и това не прави изнасилването НЕ изнасилване. Това е рефлекс на тялото. 
Е, не...😎

# 688
  • Пловдив
buttercake
Е, не...😎
ДА, сериозна съм. Има материали, вземете, четете.

# 689
  • София
Хубав сценарий...обаче, ти убягва една много важна подробност.
Защо е имитирала удоволствие?
Нали никой не се прави, че му е хубаво, докато го изнасилват. Що за извратено изнасилване ? От насилие така ще се превърне в наслада. Насилникът ще се почуства желан и доставил удоволствие на жертвата ?
Та, какво мислиш ? Защо и е трябвало да се прави, че и е хубаво ?

За да се свърши по-бързо със всичко? За да му "утоли" желанието и да не се стигне и до проникване на други места?

Аз пък продължавам да си чакам отговор на моя въпрос:

На кои събития? На "влизай в колата, на задната седалка"? В кой момент една жена се предава и просто спира да се бори? Предполагам е различно, по новините има доста случаи, на борили се до смърт. И тогава сигурно пак не са направили достатъчно, щом не са го спрели. А дали ако той беше спрял след крясъците, беше се извинил и беше казал, че ще я върне у дома, щеше да му лапа? И защо след като е бил толкова уверен в желанието й, я кара в гората с колата, а не я покани у дома и не й каже предварително намеренията си?

Общи условия

Активация на акаунт