Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо едната гърда изглежда по-голяма и се пълни по-бързо от другата?
Какво е бебешко акне и как да се справим с него?
Могат ли болките в слабините след цезарово сечение да бъдат свързани с операцията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо едната гърда изглежда по-голяма и се пълни по-бързо от другата?
-
Какво е бебешко акне и как да се справим с него?
-
Могат ли болките в слабините след цезарово сечение да бъдат свързани с операцията?
-
Какво представлява вторичната родова умора и как може да се справим с нея?
-
Как да се справим с неспокойствието на бебето и проблемите с изпражненията?

Страх и нетърпение са ме обвзели...
и Христо 💙 да са живи и здрави и винаги много щастливи 👼🎅❄️ Избрали са си по прекрасен празник 😇 момичета на вас ви пожелавам по-бързо възстановяване ☃️

В 4ч се събудих с болезнени контракции, до 6ч ги засичах точно на 5 мин. Реших, че е време за ставане, събрах си набързо багажа, изкъпах се, а контракциите зачестиха на 2-3 мин. В 7ч се обадих на АГ, в 8 без нещо бях в болницата и по пътя натам явно ми беше паднала тапата, бельото ми беше изцапано. Прегледаха ме, имах 2-3 см разкритие, пуснаха ме на тонове и към 9 вече бях в предродилна зала. Спукаха ми мехура, пуснаха окситоцин и ми дадоха таблетка простагландин. В началото контракциите бяха леко болезнени, но абсолютно поносими и след няма и час станаха доста силни. Сложиха ми упойка на около 5 см, но за съжаление след няма и час ме пусна и болките бяха жестоки, имах страхотна акушерка, която беше до мен през цялото време, даваше ми наставления как да дишам, съчувстваше ми, подкрепяше ме! На 7-8 см ми сложиха 2ра доза упойка и за няма и час пак ме пусна... тогава вече бях с пълно разкритие и вече позиви за напъване. В родилна зала ми сложиха за последно малко упойка, много покрещях и поревах, въпреки обезболяването, пак си болеше много, но се стараех да напъвам и дишам правилно, бая понапъвах. Дойде АГто и като видя как се мъча директно ме натисна и с една малка епизиотомия Лора се появи на бял свят! Имам 3 вътрешни шева и още толкова външни, чувствам се добре. Слагам сега превръзки с риванол и живот и здраве вкъщи ще правя бани с тетра. Боля ме само първия ден, от вчера не съм си искала обеболяващо и изпитвам повече дикомфорт, отколкото болка, малко ми е трудно да си стоя на дупето
От там нататък доста бързо се случиха нещата, шийката се изглади и скъси и скоро разкритието беше пълно. Имах доверие на екипа и най-вече на АГто и не подлагах никое действие под съмнение, важното е в крайна сметка, че всичко мина благополучно