Отговори
# 195
Честита Коледа!
Честито на всички мамчета!
На 19.12 във 00.25 ч се роди Йордан.
След двадесет часа мъки.4кг. 52см.нормално раждане.Прекрасен е!☺️💙Кърмим се , всичко е наред.
Весело посрещане на новата година и успех на всички мами които са в очакване ❤️🍀

# 196
Деси, моя дори на изписването като бе 2600гр, пак директно на Пуфис двойка го подкарах.
Жанинче свалям ти шапка как имаш търпение дни наред да дондуркаш,  докато ти се увеличи кърмата. Браво!
Изгубен какво стана с цепката на горната устна на бебо? Направихте ли консултация?

# 197
orchid3, честито бебе Йордан! Да ти е жив и здрав! Simple Smile

И аз съм много доволна от Пуфис сензитив, много по-мекички ми се струват от Памперс премиум кеър - минахме на 2ри размер, 1ницата (на Памперс) много му стяга. Лидълските също ми се сториха ок.

изгубен, това мехурче да не би да е сукателна възглавничка? И Йоан има точно в центъра на горната устна бяло мехурче и питах педиатърката - тя ми обясни, че е въпросната сукателна възглавничка и било напълно нормално.

Момичета, с какво мажете гърдите освен с Лансилох? Иска ми се да подхранвам кожата, т.к. по принцип съм със суха кожа, но се притеснявам заради кърменето да се мажа с Био ойл, който по принцип ползвах през бременността. Да се мия преди всяко кърмене ми се струва много досадно, а и сигурно ще има обратен ефект и ще пресуша кожата.

# 198
  • Sofia
Скруби, изобщо не се замислям. Някак си знам, че така става понякога и това не ме потиска. Снощи го оставих да реве три минути и се изкъпах по най-бързия начин , а той пък после си влезе обратно в режим спане/хранене и се наспах супер. Да ти кажа - моите не са искали шише - реве до скъсване, но от шише не пие ...
Колко ми се говореше за това, че не им давам вода..Казвала съм им - да се пробват като дават акъл - не става, абсурд!

# 199
  • София
Уфи, милата, не изглежда добре...Консултирай се с педиатър, може снимка да й пратиш като за начало, да каже с какво да мажеш. Според мен не е от памперс (поне ние две години сме с Памперс и сме добре), а козметика не й понася. Елиминирай всичко - шампоан, сапун, олио, крем, каквото ползваш. Само водичка, повече да диша кожата и вече за мазане, каквото каже лекар.

Към майките с второ дете
- днес ще ни изписват, надявам се, и от снощи съм много нервна. Скарах се с майка ми и мъжа ми. Но истинатата е, че реална причина, е притеснение как ще мине срещата с баткото (2 год.), как ще приеме бебо, как ще балансирам, много ли ще ревнува... Ей такива! Покрай тези притеснения всичко ми е черно - тоя вирус как провали всичко, изписване, погача сега, абе нали знаете тези моменти, всичко те дразни Sad

# 200
Нел, и аз имах същите притеснения, но при нас всичко мина нормално. Дори в първите дни баткото не я забелязваше. Сега, след месец, идва да я погали леко, но като цяло тя не е за него център на внимание. И той е на 2 г. и 5 месеца.
И мен ме е яд, че при нея нищо не е като при първото дете - една грозна снимка на входа на болницата имаме с маски. Тъпотия, ама важното е да сме здрави!

# 201
Нел, не се притеснявай! Ще се харесат. За Коледа племенникът ми на 5 годинки дойде и понеже е доста палав бях се настроила да браня бебка. 😊 За моя изненада малкия не спря да я гали и целува. Постоянно ѝ повтаряше, че много я обича и че е нейният батко. Като видише, че някой я е гушнал и тичаше той да я вземе. Стана ми много мило, защото не очаквах такава чиста братска обич.
Аз ползвам памперсите на Лидл и съм доволна. Дупето го мием при всяка смяна и не използвам мокри кърпи. Мажа с кокосов масло за омекотяване и отгоре със судо крем. За сега няма проблем.
Момичета, вие слагате ли бебоците в активна гимнастика? Забелязах, че Ева се заглежда в ярки предмети или реагира на шум. Сложих я в гимнастиката и няма такова ритане и мятане на ръчички.
Изгубен и ние вчера си направихме безсънен маратон. Само предремна на няколко пъти и това беше. Аз направо окапах. 😊
orchid3,   честито бебче! Да расте здраво и послушни, а на теб бързо възстановяване!
Останаха ли чакащи мами?

# 202
Скруби, не сме направили  консултация,  аз съм под карантина до днес, и първия работен ден от новата година, почваме да действаме, имам сто задачи...трябва да му направим ПСР , да е отрицателен,  да видим педиатър  най накрая, да му се бият ваксини, а за този преглед пише в епикризата  пак да е с ПСР -  ,  но първата работа ще е да запазим час. Имаме насока за лекар в самата епикриза, че и телефона му чак са написали, но аз намерих АЛА - https://ala-bg.org/facial-anomalies-bg/cleft-lip-palate-treatment-bg/
 и там завеждащ ще търсим , него най-хвалят проф. Юрий Анастасов. До 3. месец трябва  да се направи тази корекция. Нямам идея как ще  яде после.....и най- вероятно  биби е по -добре да не давам....но някой път си му я давам..
Сега  с това ,,балонче,, на устната съвсем спирам да я давам.
Мазах го снощи след АМ с Лансинох  и него, леко върху мехурчето, и мен мазах цяла нощ, та днес сме една идея по добре.

Нел, споко, най- важното  е че се прибираме вкъщи със здраво бебе,  погачи, баби и тнт. ще чакат.
Моята майка още не е виждала внука си. Само по вайбър....и то ММ ми е забранил и по вайбър  да го показвам, щели да го урочасат.
На 40 ще идем в църква, живот и здраве, някаква молитва се чете за майката  тогава....

# 203
  • Sofia
nel__, бъди спокойна Simple Smile Нашият батко е на почти две години и не ревнува изобщо. Аз винаги съм процедирала така - понеже бебето нищо не разбира, не се фиксирам върху него. Когато мога го давам на таткото, за да нагушкам големия , понякога нарочно искам аз да му измия дупето или да му сложа да яде, за да не усеща промяна. Най-вече нагласата на родителите, дръжте се все едно нищо кой знае какво не се е случило, за да не се чувства някаква голяма промяна Simple Smile

# 204
И аз това с пиенето на вода не го разбирам. То кърмата е 86% вода, за какво им е още. Мони бе на АМ и тя грам вода не е пила.....когато я захраних сама започна да си иска вода.
Изгубен,  знам че в Пловдив са единствените в БГ детски лицево-челюстни хирурзи......които правят тези чудеса,които  си открила.  Съмнявам се при вас да е толкова тежко положението и да е засегната небцовата кост и алвеоларния гребен.....вероятно само устната, а това е най-лесния случай за тях.
Жанинче както си го написала е до нагласа.  Аз нямам нерви дни наред да чакам тази кърма,  това ме скапва психически.  Снощи с ММ гледаме състава на АМ и се бъзикаме че е по-добър от този на протеина, който ние пием след тренировка.  То казеин,  то л-карнитин, то минерали и витамини.....хахаха

# 205
Жанинче, и аз се чудя и възхищавам как намираш време и за бебето, и за другите ти дечица.
За памперсите - 1 номер на памперс са най-добре според мен, а после преминаваме на Пуфис.
За къпането - ние в началото не го къпехме всеки ден, но после установих, че след къпане нощем спи по-добре - дали от освежителния ефект на банята или от реването - не се знае, но е факт, че после спи по-спокойно.
Честито бебе Йордан! Да е жив и здрав!
И аз да кажа - при всяка възможност давайте бебето на таткото и обръщайте внимание на по-големите деца, да се чувстват големи, обичани и важни.
Каката ни е много грижовна, пу-пу, не търпи той да плаче, често го гушка и казва "той си е мой". Simple Smile
И бебончо да го похваля - обръща се вече от корем по гръб, предимно с помощта на тежестта на главата. Joy
Пожелавам ви весело посрещане на 2021! Нека всички да сме здрави, щастливи и да се върнем към нормалността!

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 11:48 от Fifiana

# 206
  • Sofia
Имам занимание с всеки. Най-големият ми син пазарува с мен, готвим заедно, второто ми момче ми чете по две глави от една книга всеки ден, малката обича да ми прави нещо с косата, а най-малкия батко си е лепка и няма как да му откажа внимание и да искам. Освен това, то не е като да сме нон стоп заедно. В "нормално" време, те са на градина, ясла, училище. Другото е, че са много и повече се търсят един друг, отколкото да искат внимание от нас. Затова мисля, че с пет деца е по-лесно отколкото с едно или две.

# 207
Честито бебче, много здраве и късмет!
С кърменето вече се оправяме, или поне аз вече се чувствам по- сигурна , и ми изглежда че се е нахранила. Обича да седи после на гърда, но и я махам от устата и просто се гушкаме.
Аз пия желязо   може ли от това да й е по - зелено акото. Даже имам и разтройство,  че й нея я хвана. Сигурно е от нерви.
ММ доста спомага да са опънати.  Трудно е да си нарушиш режима, представяше си да е по - лесно, но....те съм и очаквала повече.

# 208
Скруби, при нас е леко,  според мен, така казаха и в детска стая като го родих, а иначе прилича като на това детенце от линка  последното.....Дано го оправят и да минава леко....

# 209
И нашата кака все е на тръни да не ревне бебето..Много го гледа,дундурка,дава му водичка ама тя вече е голяма на 7г..Няма ревност от нейна страна за което много се радвам и бях сигурна,че ще е така..Миналата сутрин малкия като се събуди 5:30 и край до 8:30 изнемогвам вече..Малката се събуди и ми вика: Мамо искаш ли аз да го гледам за да спиш малко..? Лелее така мило ми стана..Та тя го занимаваше и аз дремнах малко.А таткото 😅 понякога ми е толкова смешен,чак преспивни песни му пее..Прави вечеря,сервира и от сервира..Като ми се спи много той го преспива и се занимава,оставям Алпай при него и излизаме да пазаруваме с малката,къпем се двете,четем,пишем..
..Абе въобще този път си имам помощници помагат ми много🤗🧔👧

Общи условия

Активация на акаунт