Отговори
# 270
Ann123 успех днес.

Понякога ми липсва бременността и АГ- то. Дори той повече 😀😀
Или има скок на растежа или кърмата ми намаля. Гърдите са ми супер меки и спихнати,  но за сметка на това капят и пълнят плевръзките. Днес ще чакаме педиатъра.
Пъпчето още не е паднало. Снощи като го бърсах и имаше червени парченца.
А памперсите имаме и Pampers premier I Puffies , както хвана ги слагам, но може би Pampers ми харесват повече. Спрях да ползвам судото , сега е на Бочко и съм доволна.

# 271
Деян от 2ч се пъне да ака и чак в 6 успя. Сега го кърмя и той пак започна да се гърчи и да мрънка. Поне поспа малко, въпреки мрънкането през нощта не се е будил. В момента, в който се разбуди обаче и започва един неистов рев. От толкова мятане и ритане се буди потен, та трябва и да го преобличам, а той хич не обича да е гол на повивалника. Изгубен изобщо не съм купувала АМ и дано не ми се налага скоро. Кърма има, суче и устата му се пълни. Дори след 20-30мин на гърда продължава да пуска като стисна.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 09:47 от Малечка90

# 272
Малечка,   това е възможно  най- добрият вариант. Да имаш кърма и въобще да не се замисляш дали му стига. Аз бях така с каката, капех и преливах, тя си ядеше доволно и въобще не знаех какво е АМ, даже и шишета нямаше....но сега нямам така много.

Момичета, като подавахте за помощта за родено дете, за нея иска ли се дохода, или е само за детските дохода, да знам на работата  да кажа два екземпляра....

# 273
И аз мисля че нашият е със скок в растежа, макар че педиатърката каза че важало само за недоносени бебета. Нещо й нямам много вяра Grinning такъв мечешки рев за мляко не в бил, на 26 дни изяжда по 100-110-120мл, понякога и 90 му стигат.
Аз поръчах вчера от една група един пакет памперси Мамиа внос от Англия да видим сали са ОК. Дано да остана доволна. Малко скъпички ми идват Памперс, а Пуфис нещо не ми допадат.
Изгубен ти от кога мислиш да захранваш с пюрета и сокове, казваш по-рано но колко по-рано? Вчера точно това коментирахме в ММ за захранването. До колкото знам може да започне, когато бебчо вече може да стои седнал по-стабилно.

# 274
Ехо, включвам се в клуба на неспящите. Вие поне имате време да наготвите - кога?! Моето дете като будува не иска да стои само, почва да реве, единствено се укротява като го люшкаме и гушкаме. Тази нощ коликите го измъчиха, голямо превиване беше и почти не спахме. Аз съм гладна и ми се пие кафе, точно го бях приспала и докато си взема душ се е събудил и си яде ръцете... 😭😭😭

Царева, честита първа месечинка на Коко! 💙

# 275
SilviaP вчера готвенето беше ето така - с таткото се гледат, аз докато нарежа половината морков и се чува луд рев, тичам шшшт-кам и гушкам и се успоякова уж (болеше го коремчето), тичам донарязвам моркова и така докато слижа да си ври сама яхнията 😂🤣
Сутринта дори успях да направя баница - той лежа в гнездото в кухнята на един стол 😂🤣😂 сигурно си измих 1000 пъти ръцете, че да го гушкам. Не бързаме с готвенето, когато стане. Като във вица (преди ми се струваше като виц, вече не) - направиш си кафе сутринта, изпиеш го вечерта 🙄🙄🙄
Честита 1 месечинка Царева ❤️

# 276
Кит Кати, то и готвене и ядене и миене и пране и проскане всичко е така....ама ще чакат.
 Ние сложихме камера и вечер го шпионираме докато вечеряме....

Арома,  днес ще има някаква лекция за захранването- https://fb.me/e/8zhV4iLko
, споделена е във фейсбук групата. Та ще се образовам. Иначе казвам по- рано всмисъл  такъв, че има майки, които само кърмят 1година, без да дават друго.
А аз по спомен към 3-4 месец давах сокче от марков и ябълка, първоначално  по лъжичка .....и плодови пюрета там някъде към 4.месец.  После каши, попари 5-6.месец.  И тнт. Като за всичко ми е казвала педиатър кога. А сега незнам как ще процедираме. Ще видя  насоки, и ще разгледам щанда за пюрета и каши, кое от кога го дават. Но няма да го държа на мляко една година...

А когато сте нахранени и бодърствате на ръце, ето една идея:
 https://youtu.be/idVd9N1Z1hY

Пускам на телефона и пея заедно с песничките. Той седи и ме зяпа, сигурно си мисли че му говоря нещо, и се усмихва.  Даже се и друсаме с песните. Как да не иска в мама и на ръце после....

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 12:39 от изгубен

# 277
Явно така ще е готвенето и при нас, добре, че е хоум офиса, иначе наистина няма шанс да свърша нещо вкъщи с това целодневно бодърстване. Днес определено е кошмарно с коликите, буди се на всеки 5-10 мин. с превиване, направо ми се къса сърцето 😭😭😭.

# 278
При нас снощи беше що годе добре..Заспа в 12:30 събуди се в 2:40 нахраних го,смених памперса и заспа в 4:00 в 6:00 стана и така до 9:00..
Иначе и аз му пея и даже заспива на музика,ама не детска 😄 пускам му ,успокояващи бийтове,дийпове каквото си слушам аз и слушах по време на бременността и ни е хубаво и на двамата 🥰 .Одеве бяхме на преглед притеглиха го и е вече 4500кг..,а аз 2 седмици съм го теглила на развален кантар и се притеснявам,защо не качва това дете 🤦

# 279
Изгубен, за пръв път чувам за майки, които кърмят 1 година, без да дават нищо друго. Да не се бъркаш с 6 месеца? Аз знам, че съвременните препоръки са за 6 месеца само на мляко, после плавно захранване с каши и пюрета, сокове- не. Млякото пак си остава основно до края на първата година, но бебето се захранва и с другите ниско алергични храни и се води дневник дали има реакция към някоя.

# 280
По най-новите гайдлайни за захранването сокове не се дават, те са като подсладената вода.. препоръчва се да се започне към 4-6 месец със зеленчукови пюрета в началото, постепенно се добавя и яйчен жълтък през ден, следват безглутенови каши, след това се включват месните пюрета към 7ми месец, попари на 8 месеца и плодовете на края след 8ми месец. Има логика да се изчака с плодовете, освен, че имат захари, ако се започне захранване със сладко, не вярвам после на някое бебе да му хареса да яде безвкусен картоф, тиква и тн.

# 281
  • Sofia
По най-новите гайдлайни за захранването сокове не се дават, те са като подсладената вода.. препоръчва се да се започне към 4-6 месец със зеленчукови пюрета в началото, постепенно се добавя и яйчен жълтък през ден, следват безглутенови каши, след това се включват месните пюрета към 7ми месец, попари на 8 месеца и плодовете на края след 8ми месец.
Освен ако нямаш по-големи деца, тогава захранването е неконтролируемо 😂😂

# 282
Хаха Жанинче, представям се как някой батко или каката минава покрай бебо и му бута нещо в устата да опита Grinning голям купон ще е!

# 283
  • Sofia
Аз кърмя изцяло шест месеца и после захранвам със зеленчукови пюрета и месо. Нататък е каквото сабя покаже 😁

# 284
Ева не знам дали има колики, но като се изпръцка и се успокоява. 😊 И при мен като сучи от едната гърда е добре, но като я сложа на другата се почва едно мъчение, грухтене, давене и забелязах, че кърмата сама излиза на силна струя. Сега дръпна малко с помпата и засуква без проблем. Мисля, че са ми широки каналите и ѝ се препълва устичката.
Имам една чуденка. Педиатърката каза да не я слагам по корем, но на всякъде чета точно обратното. А и сестра ми слагаш малкия от рано и много бързо се научи и да се обръща. И масажа каза да ѝ правя на сухо, но аз ѝ слагам кокосов масло и си я мачкам. Много ѝ е кеф. А какви усмивки раздава като ѝ говорим и аха и тя да ни проговори. 😊 Вярно, че в къщи е хаос и в живота ни няма никакъв ред, но не знам как съм живяла без нея. Направо е невероятна! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт