Отговори
# 330
Боровинке, добре, че писа, че точно се бях отчаяла, че само аз изглежда не слагам никакви бодита и вкъщи държа бебето само по ромпър или ританки и блузка. Откакто го претоплихме (все още обривът не е минал напълно, но вече е само по лицето и може да е бебешко акне), съм минала в другата крайност. Температурата вкъщи варира между 21,5-23 градуса. За навън слагам върху дрехите за вкъщи терлички + космонавт + шапка и отгоре малко одеалце. Майка ми изпада в ужас ако предложа да е без одеало в количката - попита ме на мен няма ли да ми е студено ако ме сложи да спя в този брезент. 😂 Изобщо темата за темперирането на бебето ми е голяма мъка. Утре сме на преглед при педиатър и ще обсъдя въпроса и с лекарката.

Момичета, правите ли масаж и гимнастика?

# 331
Чета за царевични мъфинки (и сега бих хапнала 😂) 🤗
Ние държим 22-23 и малчо е облечен с ромпър или боди с дълъг ръкав и ританки. Имаме няколко плюшени ромпъри, ама му е топло с тях. Беше се изпотил дори в началото с един такъв и не ги слагам. Сега съм сложила и едно елече, защото тази сутрин го намерих перпендикулярно на леглото и гледам да не го загъвам много, че да не се окаже завит през глава. Имаме и чувалче и ще взема да го тествам.
Да ви се оплача - не ми стига, че малчо не наддава и днес педиатърката каза да продължим с АМ в по-големи количества, ами ми се появи "блистер" на зърното(запушен канал). 2 педиатърки и личната не бяха виждали такова нещо, добре че има малко информация в книгата и блога на Хедра, но не мога да го махна това чудо... 🙄 🙄 🙄 Нз дали утре да не звънна на някоя консултантка.
Момичета, правите ли масаж и гимнастика?
На нас днес педи ни каза, че трябва да стане 4.5 кг и чак тогава трябва да прави упражнения. За масажи - мислила съм си след баня, докато го намажа леко да правя на крайниците - е няма шанс, рой като е голичък и стига до лилав цвят за 2 секунди с рев...

# 332
Кейти при нас същата работа, много рев когато е гол..!! Докато го облека го вдигам 1200 пъти от леглото,че посинява,полилавява.. 🥴 Правя му масаж и гимнастика след всяко събуждане.Най-вече ,защото човек от лежане се схваща..
Вашите бебчета изпъват ли си краката..?? Моя Алпай много ги изпъва,някой път не мога да му облека ромпъра,че не иска да си огъне краката.. Т в стаята не меря,защото нямам термометър,но предполагам,че не е повече от 24'градуса, даже не знам има ли толкова,че този климатик хич не топли.Май ще си изяде хляба и той..

# 333
  • София
Моят много опъва крачетата 😁 Особено като е гол.. Както го съблека и почва да мята крака, ръце.. Голям кеф му е.. Да не опикаваше всичко.. иначе да го държа повече време така 😂

# 334
Благодаря ви много, но момичета! Нямам друг педиатър, то това е всъщност и моята лична лекарка, никой не пожела да ни приеме, само тя се съгласи, защото аз, майка ми и брат ми сме при нея, голямо търсене беше с тоя педиатър и нищо... Ние държим между 21 и 23градуса. И не обличам с повече от това, което писах- боди с панталонче/ританки или боди потник с ромпър отгоре и спи завит до кръста с тънко одеалце. Аз имам три чувала за сън, но са му големи и ме е шубе още с тях, но мисля от утре да го слагам вече, че с тва Одеало не си е работа. И моя много се върти, намирам го все настрани на леглото хаха

# 335
Хюлия - докато го обличам е с изпънати крака все, голяма мъка за мен, а докато слагам памперса е със свити, едвам го намазвам и да сложа памперса. И като при  Roniss мята ръце и крака, рев до лилаво и докато го намажа и напишква всичко и трябва да го преоблека. Тази вечер 3 пъти го преобличаме, лошо ми става.
Имам на кошарката повивалник, ама той се върти, набира се с крака и се избутва нагоре, добре че има и закачена приставка за всички неща за смяна на памперсите. Това е най-доброто нещо. Бях си взела такава от алиекспрес, точно тук се говореше за тях, но в последствие купихме кошарата и тя си имаше нейна приставка.

# 336
  • София
Аз също я държа с един слой дрехи вкъщи - памучен ромпър или блуза/боди с дълъг ръкав с ританки. Това при температура 18-20 градуса.
Спалните чувалчета не сме ги използвали още, чудя се ще има ли кога при тази 'зима'...
Краката започна да ги изпъва от скоро при обличане, много е смешна. Blush

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 05:29 от rave

# 337
Ех тези душички ни разказват играта 😄 и аз докато сменям памперса е със свити крака и то се криви на една страна този памперс,той мърда,дере се,аз бързам и докато го сменя се потя 10 пъти..😄 Сега го нахраних и трябва да го сменя.Мислих,че ще остане време да поспя ама на..трябва да събуждам малката за у-ще.. Пак ще ме навика сега ,че я будя ПОСРЕДНОЩ ЗА У-ЩЕ..😄Добре ли съм била да я будя по-тъмно на училище да ходи,не съм разбирала часа 😄..😄Вчера сутринта направо ме разби..

# 338
Хаха, Хюлия опасна сладурана е дъщеричката ти, истински ме разсмя.
Иначе ние в стаята,в която спим поддържаме 22-23,5 градуса и първоначално обличахме един кат дрехи -например само гащеризон, но педиатърката ни каза, че според нея е добре да е с два ката дрехи и отдолу да обличаме боди с дълъг или къс ръкав. Завивам с олекотената завивка от спалния комплект. Имаме си дебел спален чувал, но е без ръкави и не мога да си представя какво трябва да обличам под него, за да не и е студено на ръцете 🤷🏻♀🤷🏻♀

# 339
Уфи,само бисери при нас..🤭 И Алпай така..Ръцете му винаги са студени и краката ама чат пат поне са топли,а ръцете му не се стоплят 🤷
Някой път го обличам с един кат,някой път с два.Зависи дали съм го къпала и дали ще е студено през ноща.Спим в хола и тук едната врата е към стълбището,което не е готово и такъв студ влиза под и около тази врата,защото не се затваря плътно не е истина..Все едно си вън..Стопля се след обяд и късно вечер..През ноща си е Антарктика в стаята 😄

# 340
  • Sofia
Нормално е да са им студени ръцете и краката. Имат много фини кръвоносни съдове и оросяването не е като при възрастен човек.
Тео е само с гащеризонче вкъщи, но обикновено е завит и с чорапки Simple Smile
При нас отмина кризата. Вчера беше много по-спокоен, бяхме навън, спахме на обяд. Отидох и до личната да го регистрирам и да заведа баткото, защото беше четвърти ден с Т, но Тео не го качих в поликлиниката. Няма какво да му гледа, а и спеше сладко в колата Simple Smile

# 341
Жанинче на колко е вашия батко..?
4 дена с температура е много..Не се ли плашиш,заради бебчето като е болен баткото..?
Аз пускам Дуйгу на у-ще ама със страх,ако се разболее хващам къра..!!
Така ме е бъз..дано да са здравички 🙏 И на вас бързо оздравяване..

# 342
  • Sofia
Жанинче на колко е вашия батко..?
4 дена с температура е много..Не се ли плашиш,заради бебчето като е болен баткото..?
Аз пускам Дуйгу на у-ще ама със страх,ако се разболее хващам къра..!!
Така ме е бъз..дано да са здравички 🙏 И на вас бързо оздравяване..
Най-малкият батко е това и ще стане на две години след седмица. Не са много четири дни, аз и по 5-6 съм чакала . Зависи дали има други симптоми - той няма хрема, кашлица, храни се, играе. Просто вдига два пъти на ден по 39.4 - 39.5. вчера го заведох и се оказа ангина и растящ зъб. Изписа ни антибиотик, но аз и казах, че ще изчакам Simple Smile Ние с педиатърката вече заедно лекуваме деца когато са болни ( което е рядко слава Богу). Иначе не се притеснявам за Тео, аз и без това не мога да го пазя постоянно. С трима батковци и една кака..

# 343
Оо,то и баткото е мъничък.. 🤗
Точно за това,че трудно се пази,когато са в една къща..Мен толкова ме е страх.Не става да не се разболяват ама да пораснат малко..Господ да пази всички бебчета,толкова са крехки все още..

# 344
И ние още свикваме с температура и обличането. Май се престаравам в повечето пъти. Сега намалихме топлото 23-24 че аз умирах от жега,  особено с кърменето и памперса. А памперса от два дни ни знам как го слагам и пропуска.  Чакам да падне пъпчето най- накрая. Педиатъра дойде вчера. Може би предимство на малкия град  но пък нямам голям избор.
Стела е само на кърма , ака по 3- 4 памперса , но те са оскъдно количество,  само да нацапа, дали е нормално?
Започна да се буди по- често и е по-лакома. Хубавото е че кърмата се завърна. То и аз съм в едно настроение ....добре че е малката да ми дава сили , че трябва да се грижа за нея , иначе ....
Вчера се събуди с рев, ММ я гушна но не помогна , казах само Мама е тук , и спря.
Спрях да ползвам судокрем,  сега сме на Бочко,  и ще търся по аптеките крем Бела или павловична мас.
И пак да питам, сега като падне пъпчето, го мажа със спирт 70 градуса и през " дупчицата "? Или само отсрани?

Общи условия

Активация на акаунт