Отговори
# 360
Ние сме с памперси Мамиа, засега съм доволна, но пък нямам база за сравнение, само тях съм ползвала. Пропускали са няколко пъти, но предполагам, че е защото не е бил сложен хубаво. Баба му като го сменя без очила примерно... 😀 Не съм забелязала да оставят белези, май са си ОК, особено имайки предвид цената. Вчера взех и друга марка да направя сравнение, та ще видим.

# 361
И ние сме с памперси на Мамиа, аз съм доволна, но и аз нямам база за сравнение 😅 мен ми хареса, че се водят хипоалергенни, затова се спрях на тях, а и четох по чуждите сайтове, че доста ги харесват и така. Иначе аз вчера се мерих на електронния кантар вкъщи със и без Ицко, и разликата беше 4,4 кг, а той е на 13 дни! Вярно, че се роди 4 кг без 60 грама, но все пак ми се стори много голям 😅 в понеделник сме на преглед, ще видим реално колко е наддал. Той не е като да не си хапва, определено си е лакомник, напоследък така лакомо суче, че повръща после на фонтан... а същевременно си пълни памперсите, така че не се притеснявам.
Иначе за моите килограми - още на 10-ти ден след раждането тежах с 1 кг по-малко от преди да забременея... Явно кърменето много енергия ми отнема, вярно е това, което бях чела, че гори около 500 калории на ден!
Ох а аз много се мъча, пак ми се запуши каналче снощи и вдигнах температура, консултантката каза, че са нормални тези неща, но трябва да внимавам и да ги лекувам навреме, за да не развия мастит... Явно си имам доста кърма, а гърдите ми са големи, тежки и подути. Тя каза, че някъде след 20-тия ден ще омекнат и ще се отпуснат значително, направо вече нямам търпение... Аз съм с толкова кротко и спящо през нощта бебе, а пак будувам, защото го будя много често за кърмене, за да не ми се препълват гърдите, после слагам компреси, цедя, за да отпуша каналчето, направо така ми се разбива съня...
Кога почнаха коликите при вашите бебенца?

# 362
Благодаря на всички за отговорите по моите въпроси! Ще търся спален чувал и ще охлаждам стаята повече. Вече не пускам парното, за да е по-хладно, но пак под 22 не става. И само по един кат дрехи да го държа не мога да се пречупя, то аз самата съм с два. Simple Smile
Правя му масаж и гимнастика след всяко събуждане.
Хюлия, много ме впечатли. След всяко събуждане го събличаш и масажираш с олио? Или през дрешките го поразтриваш?
Скруби, мерси за рецептата, ще ги пробвам кексчетата.

# 363
Не мога да смогна да пиша , само чета 🤓

И на мен ми се вижда хладно дори 22 градуса 🤷♀ Странно ми е как стоят вашите бебоци леко облечени на толкова . Ние сме на 23 в спалнята , 22 в хола , но върху бодито има и суитчър и понякога пелена , а като спи го завивам добре . На моя му се запушва носа веднага щом му стане хладно и киха .

Бяхме днес на консултация . За един месец е качил 1400 кг. и 6 см. Поставиха ни първите ваксини , които нямаме от родилното . Питах педи дали има нещо по-специално около тях , каза не ... а помня от големите , че имаше ваксини , при които пропускахме едно къпане и трябваше да имам панадол за всеки случай , но те бяха през следващите месеци де ...

# 364
Мери, и ние се обличаме,  завиваме. На мен ми е все студено , а ММ все проветрява....

Аз се сдобих с кървящи хемороиди.  Боли при изхождане, идилия.....
Мажа вечер като смогна чак да мина през банята с крем на Хималая. За момента облекчава....

А младежа днес не спа. Вече е хитруша, върти тез очи и - а ме усети да ставам надува рев. В кошарата абсурд, само на нашето легло лежи. И така.
А нашата педиатърка, каза, че ваксина БЦЖ нямала и няма да му слага, направо следващия прием, всички бебета, на които не им била бита в родилния дом, после имали само три приема не четири, та и ние така. Било достатъчно.  Другата ще му я слагала като отворят и ни викали всички за ваксина наведнъж.  Да не съм бързала, нищо му нямало и тнт. Сега сме на първа консултация  при нея на 12.01. Та ще поговорим на живо ...хаха

# 365
Изгубен и Деян спи само на спалнята. Все ме търси, понеже с коликите иска да е гушнат на топло и тясно. Като заспива слагам една тежка възглавница много плътно зад гърба му и като искам да стана го сбутвам от другата страна с още една и така "стиснат" спи и мога да се размърдам малко. Иначе трябва да стоя и аз в леглото да го гушкам. А неговото креватчето го ползвам за гардеробна в момента--одеалца, пелени, хавлийки... Ние сме на 23-24°, печката ни е на минимум и все пак. Боди и ританки и тънко одеалце или пеленка отгоре само докато спи. Като спим заедно го намятам с олекотената завивка, с която аз спя. Иначе се събужда с мокро боди и косата му е вир вода. Киха си доста, но няма признаци да му е студено, освен като го съблека да го преобувам, че му се охлаждат крачетата. Но си кихаше и в родилното, а там беше сигурно 30°

# 366
Изгубен, нашите деца са свързани на някакво свръх естествено ниво. 😄
Предният път, като писа че сте бодърствали цял ден и Ева беше така. 😊
Влизам да се оплача от моята "Ръмжеш" (така я кръсти баща ѝ, че само ръмжи) и чета за твоя младеж. Абе май се наговарят по някакъв начин. 🤣
Днес направо ми разби нервът. Тъкмо я преспя и реша да свърша нещо и тя се ококори. Ами да си бодува кротко, ама не! Сърди се, ръмжи, крещи....🤔
Дано поне нощес спът немирниците! ❤️

# 367
  • Sofia
Привет, дами Simple Smile оказа се шестата шарка при баткото, така че добре, че си спестих антибиотика Simple Smile

# 368
Жанинче, бързо оздравяване на детенцето.
Днес и Далия, която непрастанно спеше като пън, бодърства над 4 часа, ръмжа, плака, а гледах една таблица, че не трябва да будува повече от 1 час. Това много и обърква режима.  Сега пак не поиска да заспи, но поне си кротува. С ММ сме я кръстили баба меца заради ръмженето, даже той и взе боди с мече.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 00:15 от Uffie63

# 369
Фифиана през дрешките го мачкам разтривам,даже днес заспа докато го мачках 🤭 след банята няма време за масаж,че се къса да реве.Едвам го обличам след баня камо ли да се бавя с масажи..

# 370
Изгубен - все едно описа и нас. Днес е спал 3ч сборно и само да изляза от стаята и се започва с "пеенето" - не знам как усеща, че излизам. Ей го тъкмо се нахрани и уж заспа (дори не се уригна, така спа 10 минути прав) и в кошарката е пак отворил очите и не спи...
Вчера като бяхме педиатърката ми, каза че понеже му е отрязано високо пъпчето и да следя, като плаче дали излиза много навън, че можел да направи пъпна херния и да го залепя с лепенка 🙄 ама тия лепенки май са за предпазване на не паднали пъпчета от вода... Някой да ги е ползвал?
Мери - прекрасно се справяте пу-пу.
LoriYa - аз отдавна си мисля, че му започнаха (вече е на 23 дни), но от 2 дни плаче истерично и не мога с нищо да го успокоя, та си мисля, че до сега не са били колики.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 05:16 от KitKatty

# 371
  • София
Моля пуснете нова тема в Родени 2020 г.

# 372
Моето момиче като че ли е по-спокойна от два дни. Нощем си спи. Обикновено прави паузи от по шест часа. Малко по-добре се наспивам, но пак си има много работа. Нали съм с две. 😰🤪
ММ много пали. За него под 25 градуса е студено, което е безумие. Полудявам от жега. В спалнята е около 22 градуса, което за мен е перфектната температура.
Аз обличам с боди с къс ръкав, гащеризон и отгоре завивам с порт или одеало през деня, а през нощта сме със спален чувал.
Кърмата ми мисля, че вече се регулира и не ми създава дискомфорт.

# 373
Вчера бе малък ужас в нас. Яни все едно го замениха с друго бебе- за целия ден само две спането а вечерта от 17 до 22'30 яко рев......идеше ми да го зарежа до кофите. Накрая ММ го приспа.  Днес е по-добре, не перфектно....купих дъждобран за количката и два часа бяхме навън,  сега пак ше излизам......навън спи през цялото време и ми е по-лесно да обикалям като гламава отколкото да друскам на ръце ревящо бебе между две стаи. Днес давам АМ и през деня.....ще ходя утре да купя шишета с каучукови биберони,  че той силиконовите не ги харесва......това откритие го направих с бибероните-залъгалки,  6бр. силиконови имаме и ги плюе....накрая купих каучукова и я приема при заспиване.

# 374
  • Варна
Какво мислите за ваксината за ротавирус? Слагахте ли на бебчетата си?

Общи условия

Активация на акаунт