Отговори
# 375
Скруби, откъде купи дъждобран? Търся за нашата количка, но няма някакви такива, които да пасват на всеки модел. Има за определени модели и са по 50 лв. Накрая ще отрежа някакъв найлон и с щипки....иновация.

И на мен ми иде някой път да го метна, хахаха.Добре че каката и таткото ме отменят понякога.

Някой пробвал  ли е/ дава ли тези капки за колики  Лефакс? Дали има смисъл да ги сменя и да ги пробваме? Сега давам Био амика , но си се пресвива. Явно не минат ли коликите каквото и  да даваш е все тая....

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:45 от изгубен

# 376
Какво мислите за ваксината за ротавирус? Слагахте ли на бебчетата си?
Ще я сложим като ѝ дойде времето.

Скруби, у наше село в тоя случай казват, че е урочасано и викат жена да му чете... Е това си е за хора вярващи в уроки и черни котки.

# 377
Скруби, откъде купи дъждобран? Търся за нашата количка, но няма някакви такива, които да пасват на всеки модел. Има за определени модели и са по 50 лв. Накрая ще отрежа някакъв найлон и с щипки....иновация.

И на мен ми иде някой път да го метна, хахаха.Добре че каката и таткото ме отменят понякога.

Някой пробвал  ли е/ дава ли тези капки за колики  Лефакс? Дали има смисъл да ги сменя и да ги пробваме? Сега давам Био амика , но си се пресвива. Явно не минат ли коликите каквото и  да даваш е все тая....
Аз давам Лефакс преди нощните кърмения,през деня давам Сънколик и пръцка здраво,пускам бял шум от телефона,люшкам и в гнездото coconbaby го слагам,ако е лека колика минава,но като е в криза спи върху мен бял шум и всички заспиват(батко,татко) .
И аз се чувствам безсилна между 2 стаи,като го разнасям посреднощ.
От първото раждане има един лаф пожелавам ти сън ,като баща на новородено! 😁
Кой въобще го измислил да спиш,като бебе ......
Ротавирусна слагах на баткото близка педиатърка ме посъветва,тя работи в провинцията и на Никола ще сложим,като му дойде времето.
Нещо във влажно време ме е страх да го изваждам.

# 378
  • Варна
Нашата педиатърка иска на 6тата седмица.
Според вас кога й е времето?

# 379
Днес дадоха ротавирусната ваксина на Митето. На 45 дни е 4900 грама, 55.5 см, изяжда 110-120 грама, като първо е на гърда, измервам го  и додавам АМ или изцедена кърма ако има. Цедя по 70 мл максимум от двете гърди, а той изяжда само около 40 грама за 40 минути - уж би трябвало да изяде повече отколкото може да изцеди помпата, не знам къде е проблема.... Днес купих лактогонен чай от билкова аптека и сминдух, бирена мая, а отделно пия сминдух на таблетки, Шатавари и чай от копър. Кърмата се поувеличи, но като цяло е малко.
Иначе плаче горко понякога, дори сит и чист. Най-спокоен сън има в колата. Grinning
Аз имам страхотен косопад, при положение че през цялата бременност косата ми беше разкошна. Лошото е, че само веднъж успях да се подстрижа и вече е до дупето... През бременността бях спряла Почти всякаква козметика, включително и за коса заради състава, но сега ще трябва да прибегна до някоя химия. Обаче доколкото четох, докато кърмя ще бъде така.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 17:04 от Малага

# 380
Плануваме да я поставим другият месец. Мой много близък педиатър с дългогодишен опит /имам му голямо доверия/ ме убеди, че ако я сложа няма са сбъркам. Проучихме въпроса с ММ и решихме да се възползваме. Слага се през устата на 2 приема - на 2ри и 3ти месец. Притеснява ме по скоро как ще се повлияе с другите 2 ваксини затова мисля че ще я поставим 10тина дни след 6 валентната и Синфлорикс. На 17 съм до личната за болничен и ще разпитам отново.
Вас какво ви съветват?
Какво мислите за ваксината за ротавирус? Слагахте ли на бебчетата си?

# 381
Днес им е ден явно на ревльовците. Деян снощи направи някаква пауза от 5ч сън без да пика, ака или да се разбуди, само помрънкваше малко като го свие коремчето. За това пък днес ми разказа играта. Няма сън над 45мин до 1 час, един рев през останалото време.... 😭😭😵😵 Излязохме с колата до общината, пуснах декларацията за помощта за раждане. Докато го сложа в коша голям рев, ама после заспа и докато не се прибрахме беше спокоен. За това пък като се прибрахме вече беше гладен и пак на даде вой.

# 382
  • София
Новата тема ще я пусна в понеделник.

Малага, сигурно го знаеш, но все пак... Принципът на Хедра - при всяко мрънкане - гърда. Това ще помогне за увеличаване на млякото.
Хелинорче, много се радвам, че се оправят нещата ! Hug
При мен също почти се регулира кърмата, гърдите са меки и рядко има напрежение.
Остава ми само проблема с болезнените зърна. Струва ми се, че така ще си останат. Weary

При нас коликите започнаха няколко дни преди да навърши месец. Давам капки Колийф, а вчера пристигна и торбичката с черешови костилки, която поръчах.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 18:29 от rave

# 383
  • Sofia
Рейв, колко време са ти така зърната?

# 384
  • София
жанинче, от началото са си така.
Добре захапва малката, не знам къде е проблема... Явно просто са чувствителни ли, или и аз не знам...
Все още кърмя със силиконовите протектори, опитвам се да ги махна, ама... С тях боли, а без тях още повече. Sad

# 385
Рейв ако суче по на често може и от това да е. Мен ме беше разранил в родилното и мазах с Лансинох. Мина ми, обаче от време на време на дясната гърда не засуква добре и ме боли, а явно там е по чувствително зърното, защото дори като засуче както трябва, когато е по-дълго после се усеща едно като протрито. Днес много го мъчат коликите и търси повече да суче и преди малко ми се наложи пак да се мажа, понеже усетих че ме наболяват леко, та веднага взимам мерки преди да стане по-зле. Иначе при мен първите 2 седмици бях постоянна мъка и мазане почти след всяко кърмене, нямаше рани, но след кърмене си ме боляха зърната. След това се поуспокоиха малко.

# 386
Изгубен,  дъждобрана е на лорели от Хиполенд за 9лв. Моя е за лятна количка обаче.
Аз Лефакс дават и го изхвърлих.....същата гняс като всички симетиконови препарати. За моето дете установих че ако спи достатъчно ще е спокоен и колики почти няма.....случи ли се ден като вчерашния и напъванията му са почти постоянни. Ето днес пак спи и корема му е спокоен. Нищо не му давам вече.

# 387
От толкова окупация с малкия не мога да се вредя да кажа 2 думи, иначе си чета какво пишете.
Ние сме на 2 седмици вече, мнооого лакоми, ядем 2 пъти на ден цедена кърма и додаваме АМ, като самостоятелните АМ хранения са по 90-100мл. Сега някой ще ме разкатае, че е много, но истината е, че при по-малко количество сме ревящи и недохранени. Повръща от време на време. Добре, че едната баба дойде да помага няколко дена, та да влезем малко в ритъм с таткото. Коликите на Криси се появиха още първата седмица и си даваме Инфакол, че беше нещо страшно..сега е една идея по-спокоен...
За кърмата..ами нямам си и това е. Цедя по макс 30 от гърда. Ям добре, пия и чайове..усещам след някой друг месец как ще ходя за спиране на кърмата, ама нека засега получава такава първите месеци колкото има.
Бебешкото акне и нас не ни подмина...стои като обрив на бузките, има и по челото и брадичката..педиатърката каза, че било следствие от хормоните ми, ама не ме кефи така...мажа уж с физ.разтвор, но без ефект...

# 388
РейвОтносно болезнените зърна мен ме спасява Лансинох, въпреки това едната гърда ми е по - чувствителна.
Габиаз за кърмата пия лактил, смундух, хмел, резене, чай хип и чай върбинка. Цедя на 3 часа, а между тях слагам и малката по 10 минути на всяка от гърдите. Общо взето се получава стимулация на час и половина и имам леееко подобрение, но се надявам да става все по-добре. Може да опиташ с още по-често цедене.
Изгубен за Лефакс съм си говорила с две познати. На едната само това спасяваше детето. Другата се интересува повече от лекарства, съдържание и смяташе, че по състав не бил по-различен с нищо и нямало смисъл от него.

Момичета, днес във фейсбук чух за едно приложение baby daybook. Много е яко. Може да си отбелязвате цедене, хранене, смяна на памперс, сън, всичко.

# 389
Аз съм с приложението "бебешка грижа" и съм доста доволна засега! Има възможност да се заплати, аз не съм го плащала и си ползвам безплатните опции за хранене, сън, разходка, кг, памперси и т. н. Това бебешко акне ги съсипа тия бебоци, нашето се пооправи малко ама още е грозна картинка, минах на мустела за атопичен дерматит и кремче за лице и пръскам с термална вода на авен.

Общи условия

Активация на акаунт