Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 850
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Ако при преглед с вагинален ехограф се установи наличие на неидентифицирана "сянка" (?!), в близост до матката, която гинекологът не е способен да определи, към какво се пристъпва? Преглед при друг специалист или директно скенер / ЯМР на своя глава?

# 481
Ако при преглед с вагинален ехограф се установи наличие на неидентифицирана "сянка" (?!), в близост до матката, която гинекологът не е способен да определи, към какво се пристъпва? Преглед при друг специалист или директно скенер / ЯМР на своя глава?

Направете ЯМР, идете при добър гинеколог, който ще ви каже. Най-добре при специалист при ендометриоза, той ще ви каже, че не всички са достатъчно компетентни.

# 482
  • Пловдив
ами самият лекар не те ли насочи към др.специалист?

# 483
Гърне, на лични ако желаете мога да ви препоръчам добър, при който аз бях и смятам, че е компетентен лекар. Много е важен докторът да ви насочи и да е добър диагностик, да не се лутате по лекари. За София става дума обаче, не знам от къде сте. Ако решите - пишете ми.

# 484
ами самият лекар не те ли насочи към др.специалист?
Не, но аз ще се виждам с него още веднъж, в началото на идната седмица. Предполагам, тогава пак ще обсъдим въпроса. Иначе, направи ехографски снимки на находката. Каза, че било течност, което на мен ми се видя много странно и нелогично. Само преди няколко месеца пак бях на гинеколог (при друг, обаче) и той не забеляза нищо там.

veseuka, пиши ми на лични кой е специалистът, мерси. Simple Smile

# 485
Мисля, че имам алергия към паста за зъби. Преди година забелязах за пръв път. Купих паста за зъби на Хималая, която уж е здравословна. Наистина венците ми се оправиха от нея. Но в ъгълчетата на устните започнах да получавам някаква раздразнение - не е сцепване, а потъмняване на кожата, лек сърбеж, некомфорт, сухота. Точно в зоната, където попада пяната от пастата за зъби при миене.

Смених пастата за зъби и ми мина. Реших, че съм си въобразила и причината е друга. Пак купих на Хималая, защото принципно много ми хареса тяхната паста, взех друг вид. Пак се получи раздразнението.

Сега вече ми се получава непрекъснато, каквато и паста да ползвам...

Някой с подобни оплаквания или съвет?

# 486
  • Бургас
Напълно е възможно. Аз на Хималая вече нищо не купувам откакто получих зверско акне след като ползвах техния крем... против акне.

# 487
Гърне, не се стресирай.
Течност имах от цистит.
На мен така ми изкара акъла един уролог, рак било, вече си имам едно наум
Не се хващай за всичко, което ти казват, искай второ мнение..

# 488
Здравейте моля ако някой се е сблъсквал с подобно състояние да сподели какво може да е.
Прекарах Ковид преди година отмина но след нея направих уртикария и тя отмина но ми остана една много силна чувствителност по кожата буквално боли и  пари от допира на дрехите по ръцете и краката свивките също и езика го чувствах като изгорен, но видимо всичко си изглежда нормално. Правих си доста изследвания нищо не излезна. Бях на алерголог нищо не излезна, на невролог също изписваха ми разни лекарства и милгама но почнаха паник атаки световъртежи, спрях всичко. Постепенно отшумя. Към декември се върна за кратко но пак отшумя. Сега от няколко дена отново съм така много ме боли и пари кожата, подложена съм и на силен стрес буквално незнам какво да правя и при какъв лекар да отида. Просто не знам какво ми е. Планирах да се ваксинирам за Ковид но отмених часът защото не знам какво ми е и дали е ок да си сложа ваксина. Надявам се някой ако се е сблъсквал с нещо такова да ме насочи какъв е проблема.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:39 от Niss

# 489
Аз не знам как така оставиха хората да си самоназначават ваксини без да са наясно с тяхното си здравословно състояние и придружаващи заболявания, струва ми се много рисково, на всичко отгоре и хората подписват информирано съгласие, че никой не поема отговорност за страничните ефекти...както и да е, всеки си поема риска, съветвайте се и с кожен лекар, нека и той да ви каже какво ви е.

# 490
Гърне, не се стресирай.
Течност имах от цистит.
На мен така ми изкара акъла един уролог, рак било, вече си имам едно наум
Не се хващай за всичко, което ти казват, искай второ мнение..

А, аз не съм се шашнала, но трябва да се види какво е това. Simple Smile Просто си имам проблеми с малкия таз от години, та вече всичко очаквам. Цистит не мисля, че е, защото пуснах стерилна урина преди седмица и всичко е наред. А и никога не съм имала проблеми от такъв характер. Но ... имам доста неясни и объркващи симптоми от 2 месеца вече, та е ясно, че без прегледи и изследвания няма да мина. Затова искам точно ЯМР - да се огледа всичко възможно. В противен случай, мога да прехвърчам от лекар на лекар, без да ми кажат какво ми е.
Иначе, гинекологът изобщо не ми е изкарвал акъла - точно обратното, обясни с 2-3 думи за какво става въпрос, не можа да предположи каква е тази "сянка", неглижира ме в известен смисъл, което, честно казано, ме подразни.

# 491
Не знам дали въпросът ми е за тук или за друга тема, ако е за друга - ще го преместя.
Преди около 3-4 месеца майка ми се оплакваше от подут и зачервен среден пръст на крака (около най-горната става на пръста) и болка при стъпване. Личният лекар се съмняваше за подагра (не ядем всеки ден месо) - пусна изследвания - няма подагра. Маза се с гентамицин около седмица-две, компреси с риванол - отшумя и спря да я боли. От 3 седмици е същото - сега се маже с Дипрогента и от вчера са й изписали антибиотик Зинат - 2 пъти на ден. Утре ще ходи за направление за кожен или ортопед, защото не знае какво е. Според мен, проблемът е от неправилно изрязани нокти, които се впиват в кожата и правят инфекция и пораждат болката и отока. Ако е позволено - мога да пусна една снимка тук, да си кажете мнението.

# 492
Задържам вода на хормонална основа. Каквото и да правя, няма отърване. Мога само да подобря нещата като не ям солено, не вечерям късно и не пия много вода.
Разбрах, че е на хормонална основа, т. к. за втори път ми се случва точно около първите дни на цикъла проблема почти да изчезва.
Не мога да ходя на изследвания и лекари в момента. Проблемът е от около една година, тогава ходих и ми казаха, че ми няма нищо.
Какво може да означава това, че точно по време на цикъл намалява задържането на течности?

# 493
АМи то винаги е така. Две седмици преди цикъл се покачва всичко - и апетит, и задържане на вода, и подуване, някои на ядене на сладко ги избива. В първия ден на цикъла отпихваме. На колко си години? Ако си млада, така ще е. Ако си над 40, когато за мен е най-голямата галимация с хормоните, отпихването настъпва трудно. И дори след първи, втори ден пак ще си така. Като цяло нищо не помага. Аз и спортувам, и се храня здравословно, и по 2-3л вода пия, но падне ли ми се месец с неразбория в хормоните, няма отпихване въобще.

# 494
Много е дълга и сложна историята и ситуацията при мен. Не е от възраст, нямам 30, допреди 1 година не съм била така. Не мога да свикна с това (изнервя ме до крайност), а и не го смятам за нормално.

Общи условия

Активация на акаунт