Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 58/

• 29 085
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Алекс, първо - огромно благодаря за преводите! Второ, напълно съм съгласна с мнението ти (#146). И относно сценария / сценаристите, и относно Серкан и спокойствието му. Като изключим отношението му спрямо Селин и Балджа в някои конкретни ситуации, много харесвам образа Серкан Болат, израстването му, емоционалното му съзряване, промяната в него. Мисля, че ми е една идея по-любим от Еда. Въпреки че в много ситуации се поставям на нейно място и я защитавам (пуста му женска солидарност). На всяка жена пожелавам мъж, който да я обича, както Серкан Болат обича. Simple Smile

В заключение ще кажа, че на мен историята продължава да ми харесва, интересно ми е и нямам търпение за следващите епизоди. Нито “клишетата” ме дразнят, нито сценарият. Бабата и Балджа са необходимото зло, каквото има във всяка приказка. Без лоши не може. Иначе от сладост ще започне да нагарча. Wink

И за финал един сериозен, но чок красив Керем:

# 151
  • Кърджали
Алекс, гледах серията с руски буквички, но клиповете с твоите буквички, са нещо съвсем друго, благодаря! Питаш ни дали искаме и други моменти да преведеш...Дали не можеш да споделиш с нас поне пет-шест момента от епизод 25? Не искам много, нали?

25та серия? Иска ми се, ама сега излъчиха 24та Simple Smile А ми откраднаха вълшебното кълбо Simple Smile

БРО, аз понеже съм казвала ,че в него виждам много от себе си, за съжаление съм зарязала женската солидарност. Simple Smile Но пък, честно казано, гледайки сериала и Серкан - виждам и свои грешки в отношенията си с хората /които така погледнаот отстрани,с друг човек наистина отчитам като грешка/ Та един вид ори ми идва полезно за мен си. Е, едва ли един сериал ще ме промени, но определено ми харесва тази игра на психология.

# 152
  • Монтана
Не драматизирайте.
Честно, досега не ме е интересувал кой е автора на сценария. И добре си гледах сериалите.
Тук за първи път се заинтиресувах, защото ми хареса много как са изградени образите, тук играе много психология, много символика, много внимание. За първи път го нямаше този въпрос "Абе тоя идиот за какво прави това сега"...
Ако на предните серии някой не беше наблеглан на това ,че са сменени сценаристите, може би нямаше да обърна внимание. Макар че имаше неща в характерите на героите, които за първи път ме дразнеха. Защото не ми се вписваха в пъзела. Макар и да я върнаха за една серия само Айше намести парченцетата пъзел, хареса ми че не остави безразкритие историята на Еда, на Пъръл... Сега вече от новите сценаристи зависи как ще се спавят. Ако спазват идеята и не развалят образите - аз съм навита. И без това ще гледам, както казах, поне докато Керем играе..Но наистина не иждам смисъл в постоянно "новите сенаристи, старите сценаристи". Да видим как ще продължи историята. Заради екипа и заради нас, се надявам да няма срив в историята и глупости в действията на героите.И с това наистина приключвам тази тема...

Серкан: Сега
Ердем: Закъснях ли?Защо всички в тази фирма са намръщени. Нова година е! На нова година трябва да се смеем
Серкан: Прав си, Ердем, много си прав.Както виждате, дори присъствието на Ердем не ме дразни, нещата се променят.Затова исках да направя това съвещание.Фирмата, нов съдружник,нови проекти и забравихме за нашата работа.Днес видяхте новият ни съдружник. Г-жа Семиха.
Пъръл: Чакат ни трудни дни, нали?
Енгин: не.Не, всичко ще е наред, не се тревожете
Серкан: Прави си.Но трябва да сме по-внимателни.Г-жа Семиха няма да дойде без да има план.
Ферит: И какъв ще е този и план според теб
Серкан: Не съм наясно.Но ще се опита да придърпа на своя страна хора от холдинга, например
Пъръл: Ще може ли да го направи
Серкан: Всичко може.Затова трябва да сме внимателни.И както винаги, да вярваме че и с това ще се справим.Джерен, ти ще се занимаваш с правната страна.
Джерен: Разбира се, не се притеснявайте
Серкан: Имам ви доверие и смятам, че както винаги и с това ще се справим. Сигурен съм. Намислил съм си една стратегия
Пъръл: Каква стратегия? Не ме плашете. Не обичам такива промени в последната минута.
Серкан: Имаш право, Пъръл, но искам да ми вярвате.Аз ви имам доверие, затова каквото и да правя, вие стойте зад мен. Разбираме ли се?
Джерен: Много ясно
Серкан: Тогава да започваме. Благодаря Ви
Енгин: Какво стана, свърза ли се с баща ти, имаш ли новини?
Серкан:Не. Но явно е достатъчно добре, за да започне дело за развод.
Пъръл: Видяхте ли се
Серкан: Не. Не отговаря и на съобщенията ми.
Балджа: Приятели, правя жребий за новогодишните подаръци.Време е за теглене
Ердем:Ето човека който ни трябваше в този фирма
Балджа: И вие ще изтеглите,разбира се, но първо шефът.Г-н Серкан, вие се паднахте на мен
Серкан: А, така ли?да видим на мен кой ще ми се падне.Падна ми се ти
Балджа: а, какво съвпадение, страхотно .А аз се паднах на вас
Серкан: Да.
Еда: Балджа, сега е моят ред
Балджа: Добре..А извинявай, Еда, трябва да отговоря. Ти ще теглиш с другите , става ли
Еда: Каква си лъжкиня
Серкан/пише СМС/ - Наистина започнах да се тревожа. Ако не искаш да говориш, просто напиши едно добре съм, стига ми. Моля те
Ердем: А ние няма ли да теглим?
Балджа: Идвам, сладурче, веднага, след малко.
Ердем: Сладурче

[/spoiler]

Вземете си от спокойствието на Серкан.
Винаги съм се възхищавала как може да запазва спокойствие в наистина напрегнати моменти. Чак може да те вбеси с неговото спокойствие. Искам иаз така. Почти успявам, но не мога да се меря с него....

Цитирам, за да отбележа колко много се покрива моето мнение с твоето, Алекс! Аз отдавна гледам този сериал с удоволствие, нетърпеливо цяла седмица чакам и чета всичко ново за него, уважавам и аплодирам целия екип за високото качество на продукта, който творят, ....с един израз - ОБИЧАМ ДА ГО ГЛЕДАМ ТОЗИ СЕРИАЛ!
И ще продължа да го следя и гледам независимо от смяната на сценаристите, независимо от това, че и аз забелязвам еднакви ситуации с предишни сериали, независимо от всичко!Да, крайна съм, да, от тези крайни фенове съм на "Почукай на вратата ми"...! Така е, не го отричам, защото тук има една магия и тя се създаде от участието и страхотното допълване на Ханде Ерчел и Керем Бюрсин!Каквото и да напиша за тази двойка безкрайно талантливи актьори, все малко ще е, а и не съм от най-точните и надарени в посането хора!
Целият екип на сериала е страхотен, те не правят сериал, те се забавляват, те дават всичко от себе си, за да се случват нещата така, както желаят и те, и ние, зрителите!И всичко това личи!
 Тук е мястото да изкажа своята безкрайна благодарност на Алекс за труда, който полага с превода на определени сцени от филма!БЛАГОДАРЯ, Алекс! Обичам твоите преводи веднага след серията, те са най-точните и красиви преводи!
 Личи си, мило момиче, че го правиш с любов към сериала!Бъди здрава и безкрайно щастлива!Страхотен превод правиш - смислен, последователен и точен! Браво и отново / няма да се уморя да го правя /- БЛАГОДАРЯ!
Не на последно място - Честито Рождество Христово на всички, които сте тук! Желая ви от сърце да сте здрави и много, много щастливи и удовлетворени от делата си, да се сбъдват мечтите ви и да се раждат нови, все по-красиви и лелеяни!
 Това място е изключително, нека си остане толкова интересно и позитивно, нека си остане нашия пристан за откъсване от суровата действителност, нека го запълваме само с любов към сериалчето, което всички обичаме!

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 16:46 от vai1

# 153
„Обичам те“ е клише отвсякъде, но аз нямам нищо против да ми го повтарят до припадък. ( някъде го прочетох наскоро ,но нямам спомен за автора)
В сериала от самото начало има много клишета - безчувствен бизнесмен с тежко минало ,усмихната и леко откачена девойка ,която ще му покаже ,колко е шарен светът ,в доста сериали има книга,която е съдбоносна за главните герои . А "Малкият принц " вече в няколко турски сериала я цитират . И още много ,много . Явно на някои момичета им е дошло в повече, за което наистина съжалявам .
   Мен не ме дразнят .Всяко клише ,изиграно от от различни актьори  има различен заряд . И си харесвам ЕдСер клишетата Blush Серията ми хареса много .Усмихна ме . Дори бабата и Балджа не ми дойдоха в повече. Бяха добре балансирани в цялата серия .
    Направи ми впечатление ,че в началото Серкан говореше на английски ,в предната серия на френски ,сега на италиански .Еда и тя се престраши да проговори английски (сигурно с Керем са тренирали Joy ). Може би това им е стратегията да привлекат вниманието извън Турция.

# 154
  • Пришълец

Еп. 14-24: Светът, който тя му даде и цветето, което той запази Broken Heart

Счупеното носи нещастие за Еда и Серкан, ще се разделят преди да са се събрали като хората...

# 155
# 156
Днес нашите снимат в хотел "Хилтън". Сигурно стаята на  принца Simple Smile

П.С. Алекс, много ти благодаря за преводите Hug

**
Сарп Simple Smile

# 157
  • София
Мъка ми е да ги гледам разделени. Мъка ми е да виждам тъжните очи на Еда и страдащия Серкан. Керем така пресъздава болката, която героят му чувства, че нещо ти засяда в гърлото и сърцето те стяга. Но това е филм, колкото и да сме влезли в него. Simple Smile Ясно е, че главните ни герои ще минават през изпитания и трудности, за да бъдат заедно. Подготвена съм за всичко, защото и аз като vai1 съм от тези SCK фенове, за които отказване няма. Ще гледам, каквото и да става. Защото обичам този сериал, обичам двойката Еда и Серкан, обичам актьорите Керем и Ханде, обичам магията на този филм и всичко това все още ме държи. Ще ме държи и след края на сериала. Познавам се. А този край се надявам да не е скоро. Не се притеснявам от разводняване, клишета и тем подобни. Сигурна съм, че и 50 епизода да имаме, ще съм доволна и ще си заслужава да гледам. Това е моето мнение. Не се опитвам да убедя никого в него. Wink

# 158
Нова година, нови СЦ, нови сюжетни линии ...  и да намерят един дядо на бабата на Еда, че да миряса и да остави младите на мира Gift Heart

# 159
  • София
Честит Стефанов ден на всички именници! Много здраве и благоденствие! Heart

За феновете на актрисата Ханде Ерчел три снимки в цвят, които по-рано през този месец видяхме в черно-бял вариант! Снимките са направени за списание "MAG":

Оставям снимките без коментар, защото е излишен! Sunglasses

# 160
  • София
Дали има как / накъде вторият трейлър да е още по-тегав от този?? 😅 Надявам се той да е хубавият. Ако не романтичен, то поне забавен. Ако не целият, то поне във втората част. Simple Smile Че ми е мъчно за Серкан в момента. Не знам защо, но за Серкан ми е някак си по-мъчно. Още не знам какво ще става, но отсега ме боли за екс робота ни. Broken Heart

# 161
И мен за Серкан повече ме боли.. такъв дълъг път извървя, толкова се промени.. заслужава малко щастие. Повече от 1 епизод..

# 162
Серкан май е с халка, Бамби е казала "Да". Може пак да се опитват да ни заблудят Simple Smile

БРО може да познае,че ще има тайна сватба Wink

# 163
Красива Ханде. Керем е чаровник.
А на коя ръка се носи халката при комшиите когато са женени?

# 164
Това е сянката от преплетения пръст.. не ми прилича на пръстен..

Общи условия

Активация на акаунт