Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 225
  • 809
  •   1
Отговори
# 270
  • в сърцето на един мъж...
Хули много странно защо трият Sad Аз само чета, нямам какво да кажа, но до сега тук не бяха трили Sad

# 271
Хули, пиши тук!
И аз не получих известие за нови отговори? Angry
До сега не се е случвало такова нещо!
Не всички сме в групата във фейсбук.

# 272
  • Plovdiv, Bulgaria
Добро утро, момичета! Доста постове се бяха натрупали, докато ви изчета. Браво за добрите резултати, момичета, другите- кураж! Аз вчера рано сутринта отскочих до Бодимед/на 3 мин. от вкъщи/ да си пусна Контролни хормонални дали съм в менопауза, но лабораторията не работеше и така ми се провалиха плановете. Ще гледам през седмицата да отида преди работа, колкото и неудобно да ми е.  Някой знае ли какво става, ако приемаш ароматазни инхибитори, а не си в менопауза, нямам цикъл от 6 месеца, откакто си спрях Золадекса?

# 273
  • София
Шушито, а защо мислиш, че не си в менопауза - ако нямаш цикъл, това е
менопауза, независимо от годините. Твърди се, че при терапия след 40 рядко се връща цикъла, дори да си имала преди това и да е спрял от химия/хормонална терапия. Много е вероятно да не ти дойде изобщо, ако си над 40.

# 274
Янис, супер! Представям си облекчението 🌞
Ходя на масаж за лимфен дренаж. Много ми е релаксиращо 👍 а и дано помогне.

# 275
  • София /Абсурдистан
Само да кажа, че и на мен тук в темата са ми трили мнения, хем нищо кой знае какво не съм написала. Чудя се защо ли. Иначе и аз съм във Фейс, там никой не трие.

# 276
  • Plovdiv, Bulgaria
менопауза, независимо от годините. Твърди се, че при терапия след 40 рядко се връща цикъла, дори да си имала преди това и да е спрял от химия/хормонална терапия. Много е вероятно да не ти дойде изобщо, ако си над 40.
Оlive, според мен съм в менопауза, на 49 ще стана след 3 месеца. Гинеколог-онколог ми каза, че не била "Убедителна" според LH, FSH и Progesterone. Но моето вътрешно чувство ми подзсказва точно обратното, от около 2 месеца пак започнаха онези ужасни горещи вълни, държаха ме близо 7 години със Золадекса. Zori също забеляза, че  FSH-то ми е завишено.

И понеже спрях и Ксанепрата/Екземестан/ на СВОЯ ГЛАВА заради тежката остеопорза,  се чудих дали сега дали да си продължа, нали трябва да съм в установена менопауза. Онколозите ми казаха да не ги спирам ! Тук е момента да споделя, че след толкова години лечение, съм успяла категорично да преценям състоянието си и кое как ми се отразява. Просто прекалена сензитивност го наречете. Винаги чинно съм слушала лекарите за всичко свързано с лечението дебело подчертавам, никога не съм проявявала никаква небрежност, но просто това го реших напълно съзнателно, слушайки вътрешното ми Аз. Сега се притесних, че минаха няколко месеца вече, откакто не пия хормони и изведнъж ме заля силна паника. Безпомощност изпитвам понякога при комуникацията с онколозите-това е. Знам колко е важно доверието в лекаря, но в Сити стана поредното разочарование, та аз дори не се срещам с лекарката, а и ги сменят доста често.

# 277
  • София /Абсурдистан
Шуши, слушай си интуицията. Аз също не пия хормони и не мога заради алергия. Някои пък не понасят Херцептин. Хората са различни и на всеки различно действат лекарствата.

# 278
  • София
Аз съм на Аримидекс, които също е ароматазен инхибитор.На току що навършени 38г го започнах и не съм била в менопауза. На Золадекс съм от 18м и все още хормоните ми са нормални са възрастта(специално  ФСХ),казаха ми,че ако спра хормоните,мога и да забременея.

# 279
  • В царството на игрите:)
Да, бе , да Simple Smile Питай ме мене връща ли се и колко се връща...На 43-44 си спрях след 8 години хормоналната и си се върна и още как. Сега втори път ще влизам в менопауза по трудния начин, щото явно първия път неща не съм разбрала AnguishedFlushedSatisfiedMoney Ама здраве да е Simple Smile

# 280
  • Русе
milmich, само  здраве да е, другото ще го избутаме някак си Hug

Да напомня/кажа нещо. Ако имате застраховка живот- по ипотека или по някакъв друг повод, прегледайте ги. Финансовият живот може да се окаже една идея по-лесен. Моя позната, като нас, й изплатиха оставащата част от ипотеката. Близо 30 К.

# 281
Ели, ангажира ми вниманието.
Можеш ли да обясниш, как?
Защото аз зная за друг случа, в който колега( макар че е пенсионер, работи), след диагнозата банката поиска да повиши процента на лихвата. А как така те имат инфо за диагнозата е друг проблем.

# 282
  • Русе
Предполагам, че много зависи от вида на застраховката и какви рискове покрива. Трябва да се види полицата.
На мацката са й платили 4 вноски по точката за продължителен болничен и после отново е кандидатствала за нещо си. След 4 месеца мотане, станала работата. Вече два месеца не може да повярва и все още държи пари по сметката си за вноска Simple Smile
Идея си нямам как и от къде черпят инфо застрахователите ама мен ме предупредиха. При мен се получи гадно Simple Smile Нашите изтекоха предходния декември и не ги подновихме веднага. Аз февруари цъфнах. После пак ги направихме но ме изключиха от полицата с това заболяване. И няма мъни.

Аз ходих да я видя по друг повод. Романски я работи и вече е на финалната права. Другият месец ще слага импланта. Че то и сега изглежда супер. Впечатлих се и май ще си преразгледам мнението за нови сиси.

# 283
  • София /Абсурдистан
Банките имат достъп до всякаква информация, както и застрахователите, с които работят.
Нас с ММ навсякъде отказват да ни застраховат, рискови сме им.

# 284
  • София
Оlive, според мен съм в менопауза, на 49 ще стана след 3 месеца. Гинеколог-онколог ми каза, че не била "Убедителна" според LH, FSH и Progesterone....
 но в Сити стана поредното разочарование, та аз дори не се срещам с лекарката, а и ги сменят доста често.
Ох, същата работа съм и аз в Сити, когато разговарям с д-р Великова, направо ми се доревава. С нея имам и някакъв проблем с комуникацията, имам чувството, че дори не ме чува /защото нарочно не слуша какво й говоря, нещо си каканиже непрекъснато, докато говоря, и си отговаря сама/, и накрая се чувствам все едно с радиото водя диалог. Вече неволно повишавам глас и натъртвам, когато искам да кажа нещо особено важно.
Защо не направиш консултация с още някого, извън Сити? Тимчева в Надежда, може и онколожката от ВМА - Жасмина Михайлова, или пък Кръстева от кой беше този град с новата болница - Панагюрище ли...или някой друг?

Моите изследвания, които ми поискаха за започване на новата терапия сега с Екземестана /и Золадекс обаче оставиха/, мисля, че се води менопауза:

Хормонален анализ
Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )¹ 28.90 IU/l Виж забележка под черта
Estradiol (Естрадиол)² <18.40 pmol/l Виж забележка под черта
1. Референтни граници на Фуликулстимулиращ хормон ( FSH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L:
фоликулна 3.5-12.5; овулаторна 4.7-21.5; лутеална 1.7-7.7;
Референтни граници за жени в менопауза 25.8-134.8 IU/L;
Референтни граници за мъже в репродуктивна възраст: 1.5-12.4 IU/L;
2. Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L:
фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251; Референтни граници за жени в менопауза: до 505 pmol/L;
Референтни граници за бременни в pmol/L по триместри:
1-ви триместър 563 - 11902,
2-ри триместър 5729 - 78098,
3-ти триместър от 31287 до над 110100;

Общи условия

Активация на акаунт