Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 240
  • 809
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
Браво Рен , радвам се че всичко е наред , поздравления на всички за хубавите резултати ,

Лея , ние с теб заедно ще си караме лъчетерапийте, аз днес бях на втора ,  и ми казаха
 да пудря само талк  или бебешка пудра , да не мия и мажа гърдата и подмишницата с абсолютно нищо, т.е без химий , да пудря 2 пъти на ден без отмиване преди процедурата , талка не им пречи на процедурите,
иначе останалите части на тялото както обикновенно  с каквото ползваме, за там няма проблем,
А облъчваните места да се пазят от химии и мазила и парфюми  защото кожата ставала по чувствителна и може да се получат  изгаряния и мехури  т,е да си навредим .
Не ми дават да използвам дори бебешки шампоан/душ гел  5.5 PH.....Ниииииищооооо  :о)

Мен също ме вълнува дали мога да използвам нещо за да предотвратя  потъмняването  и загрубяването  на кожата......примерно кокосово масло за мекота и примерно кисело мляко или кефир  ( аз си правя домашен)  против потъмняване ......след процедурите естествено .

Лея също четох един английски форум , там казват да не се носят сутиени , спортни потници и т.н даже 1-2 месеца след приключване , само свободни , меки , памучни материй, и да не се притиска или търка кожата .

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 18:35 от Муцито.

# 316
Браво Рен , радвам се че всичко е наред , поздравления на всички за хубавите резултати ,

Лея , ние с теб заедно ще си караме лъчетерапийте, аз днес бях на втора ,  и ми казаха
 да пудря само талк  или бебешка пудра , да не мия и мажа гърдата и подмишницата с абсолютно нищо, т.е без химий , да пудря 2 пъти на ден без отмиване преди процедурата , талка не им пречи на процедурите,
иначе останалите части на тялото както обикновенно  с каквото ползваме, за там няма проблем,
А облъчваните места да се пазят от химии и мазила и парфюми  защото кожата ставала по чувствителна и може да се получат  изгаряния и мехури  т,е да си навредим .
Не ми дават да използвам дори бебешки шампоан/душ гел  5.5 PH.....Ниииииищооооо  :о)

Мен също ме вълнува дали мога да използвам нещо за да предотвратя  потъмняването  и загрубяването  на кожата......примерно кокосово масло за мекота и примерно кисело мляко или кефир  ( аз си правя домашен)  против потъмняване .

Муци и аз за мазните продукти чух, че не са препоръчителни, защото оставят филм върху кожата. Визирам кокосовото масло. Може би трябва специално да питаш за него. За пудрата нищо не са ми казвали.

# 317
  • Варна
Аз се редактирах  мила , имах в предвид след лъчето , виж ми поста ако искаш , добавих за сутиените и стегнатите материи .....за да има минимални поражения на кожата  пускаш  сиситата да се лашкат свободно  :о)

# 318
  • Русе
Моят док. ми каза да мажа с Бепантен, но е важно за святкането кожата да е чистя. И с бебешки сапун да се къпя. Така правих, нямам поражения.

Спекох се. Имам нужда от рамо или ритник Sad

Днес ходих на профилактична ехография и в здравата гърда имам нетипична киста и увеличен ЛВ. Не били кой знае колко притеснителни на пръв поглед, ама трябва да се следи. Мамка му Crossing Arms

# 319
  • Варна
Рени, поздравления за резултата!
Чукове на съдбата, как си след вливката?
При мен лъчетерапевтите бяха категорични никакво мазане с каквото и да е, ако се налагало ще ми изпишат. Измиване с бебешки шампоан. Моята кожа е ужасно, ужасно суха. Към 20 - тата процедура ми се позачерви кожата и те ми изписаха антиалергично което да мажа след процедура с условие да е идеално чиста кожата при следваща такава. Когато приключих с лъчето имах зачервена кожа и сърбеж, даже бях писала тук за съвети /но аз и от слънцето правя такава реакция/. Взех си Bioderma Cicabio restor, но не е моя крем, стои като филм върху кожата не попива. Ползвах си моите си стандартни кремове за тяло. Сега 3 месеца след лъчето кожата ми е възстановена, освен няколко малки лунички по силна пигментация нямам.
Ели, една голяма прегръдка от мен. Heart Ако трябва се консултирай с още някой.

# 320
Ели Дечкин,
 колко химеотерапии направи? Предоперативна ли бяха или след операция? Тази профилактична ехография лекари ли я назначиха?
Тази болест те прави луд параноик, поне при мен е така.🙂
Дебнеме се с квартиранта,

# 321
  • Русе
6 след.
Наблюдващият ме онколог каза, че диспансера не отменя ехографските прегледи и да си ги правя редовно както досега. Другият месец съм на диспансер и ще искам пак преглед, за по-сигурно.

Определено ще стана параноичка. Тъкмо се бях успокоила.
Не искам никакви квартиранти повече!

# 322
Ели Дечкин,
дано всичко да е наред! Така трябва да бъде. Препоръчвам ти,след като всичко до сега е успешно да си вземеш профилактично и за твое спокойствие Мукодифенс или някоя витална гъба Рейши, Майтаке или друго и да си ги пиеш постоянно. Аз това бих направила. Взимаш ги превантивно, а ако има нещо недай си боже го тушираш с тях. Давам ти само идея, не съм специалист, а искам да ти дам действена подкрепа.
,❤️

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 21:02 от gary

# 323
  • Plovdiv, Bulgaria
Шушито, при Илчев  Няма начин да не го знаеш- дето ходеше с маска и  ръкавици, още преди вируса......
А, аз мажа- и хепароид и троксерутин......и нощем слагам компреси с риванол. Препоръчаха ми е Ентан- утре ще го взема и него да го пробвам.
Олее, знам го, още преди 8-9 години ходеше с маска и ръкавици из Онкото, преди Нова година като бях на мамограф във  втора база го видях, все същия смешник. Дано ти поомекнат вените и мине възпалението.

# 324
  • София
Ели Дечкин,
 колко химеотерапии направи? Предоперативна ли бяха или след операция? Тази профилактична ехография лекари ли я назначиха?
Тази болест те прави луд параноик, поне при мен е така.🙂
Дебнеме се с квартиранта,
Дебнем се и ние от 28 години !!! Параноята не ме е хванала още.
Има защо, продължавайте с дебненето.

# 325
Ели, кой те гледа на ехограф ?
Отиди на друг лекар.
При мен на предпоследния диспансерен докторката с ехографа ме притесни.
Виждала нещо, ама не знаела какво е .
Малко било. Май е от операцията.
Но нищо не е записала в документите.
Там пише- всичко е ОК.
Отивам след 6м при друга, защото тази е в отпуска.
Обяснявам на жената... гледа, мисли, цъка...
Вика аз виждам само лимфа от операцията 5 мм. В документацията нищо не пише и не знам какво да следя 🙄😵
Та има лекари дето са.... абе айде няма да казвам

# 326
  • София
И аз съм пила Микодифенс,особено по време на ХТ  .

Рени,радвам се,че резултатите са добри.То всеки май има нещо за следене,ма важното е,че не е гадината.На мен на ЯМР са ми писали пък ендометриоза ма аз нещо не им вярвам много.

# 327
  • Русе
ДЗ, хирурга, който ме кълца. Имам й доверие на 99%

Ще гледам другият месец да мина още едно мнение. Утре съм на гинеколог. И там трябва следене...

# 328
Аз вчера бях на вливка. Мога да се похваля с перфектна ПКК за първи път от две години, без да правя нищо по въпроса. Обяснявам си го със спирането на таблетките химиотерапия - от три месеца съм само на Херцептин и Перджета.
   Пуснах си и туморен маркер самосиндикално, защото очаквах да ме насочат към ПЕТ скенер и имах готовност след вливката да отскоча до Сити. Маркерът излезе 31,7 при граници 0-31. Добре е, според мен. Всъщност откакто го меря, никога не е бил толкова малко над горната граница.
    Накрая се оказа, че скенерът ще го правя в Надежда през февруари. Според  д-р Мила  Петрова (не знам защо, но от жените в Надежда нея я харесвам най-много) няма смисъл сега да правя ПЕТ скенер, след като предходните ми два ПЕТ скенера и още един обикновен при тях са били добри, т.е. към момента нищо обезпокоително не следим. Като се замислих, има логика в това, тъй като трябва да правя образни изследвания на всеки 6 вливки, т.е. приблизително на всеки 4 месеца. Ако всеки път е ПЕТ скенер, много облъчване ще ми дойде.

# 329
Супер за перфектната ПКК, Нушка, все така и занапред!

Момичета, онколозите ви назначават ли ви колоноскопия профилактично на някакъв период? В една американска фейсбук група за тройнопозитивен РМЖ коментираха, че има връзка между РМЖ и рак на дебелото черво и е препоръчително да се прави изследването.

Общи условия

Активация на акаунт