С какво ви дразнят мъжете /тема №6/

• 48 906
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
За да изкараш книжка не ти трябва одо рение от партньора. За учене трябва да се съгласува с времето за децата напр.

Ама ако партньорър наистина е някакъв голям ръб и го помилиш днес по изключение да вземе децата от училище, защото курсът се е изместил, по всяка вероятност той ще каже "А, нали много го искаше това. Оправяй се сама."

Ако се е стигнало до открита враждебност и отмъщение, значи ми е враг, а не партньор.

# 616
  • София
От вчера си го мисля и ще го кажа- на Елизабет проблемът й не е , че той не вярва в нея, а че я е оставил да бачка нощни смени и да гледа детето през деня.
Че той може да почне на второ място, вместо да я кара да работи нелегално по нощите.

# 617
  • Sofia
Къде прочетохте, че става въпрос за нелегална работа? И откъде знаете, че и той не бачка на второ място?

# 618
Интересно. Много дами тука мислят по начина :" Решила съм и съм го уведомила. Решението е мое. " Способността да се вземат решения не е за подценяване, но къде в цялата ситуация остава семейството ?
Мисълта как това ще повлияе на партньора и децата къде е ? Къде е неговото мнение по въпроса и изобщо взема ли се в предвид ? Дали е възможно да стане ( не , че няма невъзможни неща ) , но каква ще е "цената" която ще се плати ?
Много въпроси възникват. Не казвам, че хората които са заедно нямат право на лично пространство и желания, но къде в цялата картинка остава партньора, онзи човек на който сте обеснявали колко се обичате и т.н. ? Ако е брак/връзка по сметка - нещата са ясни.
Казвам всичко това, защото за съжаление виждам доста бракове, които се разпаднаха след години именно, защото единия от партньорите е тръгнал да преследва мечтите си, без да го интересува какво мисли другия. Няма да казвам как се е отразило на децата и те как се чувстват.
Да не казвам, че ситуацията със самостоятелните решения и уведомяването на околните повдига един друг сериозен въпрос - след като можете да се справяте със всичко сами, да постигате целите си, защо изобщо ви е необходим партньор и семейство ?
Но това са само въпроси, с които явно мъжете дразнят жените ... 
Добре значи. В такъв случай щом сме имали глупостта да се оженим, значи край... Трябва да спрем да живеем и да забравим за индивидуалните си потребности. Щото както стана ясно, някой партньори само криле умеят да режат, но не и да подкрепят половинката си.
Седнал пинтията да мисли че пари щяло да струва. Шофьорския и обучението.
Да беше писала, че кънки иска да си купува, бих го разбрала. Или супер дупер палто от норки. Ама за неща, които ще са в полза за професионалното и израстване... Че и на нейни пари сметка ще държи...
Понякога и на партньора трябва да му се показва къде му е мястото, че да не ти се качи на главата без да иска Joy
Най важната роля на партньора е да подкрепя, не да реже крила.
И аз на времето имах един такъв (не съпруг) , дето се интересуваше и подкрепяше само собствения си задник.
Аз чета за изпит, а той ми прави изречения как заради това учене съм си занемарила домашните задължения.
 Реакцията ми беше - Квооо??? Dizzy Face
На другия ден дим да ме няма. Да си намери друга за задълженията. Мене не ме е наемал за камериерка Angry
Разбира се когато има брак и семейство, на първо място трябва да се потърси начин да се оправят нещата, ако е възможно. Никого не съветвам да къса и да хвърля. Просто давам пример как понякога чашата прелива.

# 619
Стиснатост и ниско самочувствие, което го кара да ти ги налага и на теб, за да се чувства той комфортно. Иначе може да се чувства застрашен и по-малко от теб, ако решиш да направиш нещо ново, различно, недай Боже, повече от него. Децата, работата и ти стига – това му дава стабилност на него, не се чувства застрашен. Това за мъжа на Елизабет.  Типична егоистична реакция, показваща чувство за малоценност – затова ти повтаря, че нищо няма да направиш. Моят съвет е – не е нужно да се разделяш с него, ако се разбирате. Просто се научи да игнорираш брътвежите му и да вярваш на себе си, действай и пробвай. Не е нужно всеки път да ти се получава. И друго – да осъзнаваш, че тези приказки са по-скоро негови притеснения, а не касаят теб като човек, който не става за това и онова. Ако и това не го накара да те приема с желанията ти и че можеш и искаш друго, освен деца, работа, продължи да ти подрязва крилата (той те поддържа в една постоянна фрустрация де факто), чак тогава се разделяй с него.

# 620
Къде прочетохте, че става въпрос за нелегална работа? И откъде знаете, че и той не бачка на второ място?
До колкото знам - по закон, майки на деца до 3г не карат нощни смени. Поне така е при нас. Вярно колежките се натоварват да вземат и техните нощни... Понякога има дрязги.
   Та за това е съмнението за легалната работа.

# 621
  • София
Тя го написа-  отпускът по майчинство там е няколко месеца и затова работи нощем, а денем е с детето.
Може и да не съм права, че работи нелегално, но имам спомен, че тук нощните смени за майки с деца до 3 години бяха забранени.
Някога, а сега не знам как са го направили.

# 622
  • Sofia
До колкото знам - по закон, майки на деца до 3г не карат нощни смени. Поне така е при нас. Вярно колежките се натоварват да вземат и техните нощни... Понякога има дрязги.
Та за това е съмнението за легалната работа.
Тя го написа-  отпускът по майчинство там е няколко месеца и затова работи нощем, а денем е с детето.
Може и да не съм права, че работи нелегално, но имам спомен, че тук нощните смени за майки с деца до 3 години бяха забранени.
Някога, а сега не знам как са го направили.

Ясно, това за България не го знаех, но тя написа, че е в UK – там малко се съмнявам да има такова изискване, щом майчинството е само 6 месеца.
Аз по друг начин я разбрах – че просто защото този 6-месечен период е изтекъл, тя е била принудена да се върне на работа, за да допринася към семейния бюджет. И съвсем естествено се е насочила към нощен труд, за да може, когато тя е на работа, мъжът ѝ да гледа детето, а през деня ролите им да се обръщат. Но нека тя си поясни, може да съм в грешка. Simple Smile

# 623
Мъжът е счетоводител, при това не в първа младост, т.е. предполага се с достатъчно трудов стаж и опит, че да не е на минималното заплащане в сферата. Не е са мие чинии почасово. Със сигурност смята, че тя трябва да допринася за семейния бюджет, като в същото време гледа детето, но не съм останала с впечатлението, че ако тя не тръгне на работа с няколкомесечно бебе, те няма да могат да свържат двата края. Подозирам, че той е от хората, които спестяват усърдно, не за семейството, а защото ги кефи да спестяват, и ако тя не работи, просто той ще харчи повече пари, не че ще умрат от гла, вместо да си ги кътка. Те живвят страшно скромно, няма никакви ейстравантности. Даже не мога да си представя как се гледа дете, което прохожда или вече ходи, от майка, която сигурно е полиприпаднала от умора и безсъние и честно казано, аз този и само за това бих го зарязала, ако знам, че като семейство имаме достатъчно пари, ама настоява да допринасям за семейния бюджет с цената на неглижирано, оставено на самотек дете и майка, полумъртва от изтощение.

# 624
  • София
Нека само не впрягаме фантазиите си, че ще стигнем пак дотам,  жената да се разглежда като жертва на мъжа.
Да гледаш прохождащо дете, е нещо съвсем нормално, което една здрава, права и млада жена, спокойно понася.
Да, уморява се, ама всичките тия апокалиптични картини "оставено на самотек дете и майка, полумъртва от изтощение." дори на някоя, нямаща деца и наплашена от лигави излияния по форумите, не й отива.

# 625
  • София
Нека само не впрягаме фантазиите си, че ще стигнем пак дотам,  жената да се разглежда като жертва на мъжа.
Да гледаш прохождащо дете, е нещо съвсем нормално, което една здрава, права и млада жена, спокойно понася.
Да, уморява се, ама всичките тия апокалиптични картини "оставено на самотек дете и майка, полумъртва от изтощение." дори на някоя, нямаща деца и наплашена от лигави излияния по форумите, не й отива.
След нощна смяна?

# 626
  • София
Скрит текст:
След нощна смяна?

За нощната смяна съм написала какво ми е мнението.
Ако не се лъжа, първо аз обърнах внимание на факта.

Но, тъй като не беше ясно, на кого е отговор поста, реагирах на чистия текст.

# 627
Цитат
Добре значи. В такъв случай щом сме имали глупостта да се оженим, значи край... Трябва да спрем да живеем и да забравим за индивидуалните си потребности. Щото както стана ясно, някой партньори само криле умеят да режат, но не и да подкрепят половинката си.
Седнал пинтията да мисли че пари щяло да струва. Шофьорския и обучението.
Да беше писала, че кънки иска да си купува, бих го разбрала. Или супер дупер палто от норки. Ама за неща, които ще са в полза за професионалното и израстване... Че и на нейни пари сметка ще държи...
Понякога и на партньора трябва да му се показва къде му е мястото, че да не ти се качи на главата без да иска Joy
Най важната роля на партньора е да подкрепя, не да реже крила.
И аз на времето имах един такъв (не съпруг) , дето се интересуваше и подкрепяше само собствения си задник.
Аз чета за изпит, а той ми прави изречения как заради това учене съм си занемарила домашните задължения.
 Реакцията ми беше - Квооо??? Dizzy Face
На другия ден дим да ме няма. Да си намери друга за задълженията. Мене не ме е наемал за камериерка Angry
Разбира се когато има брак и семейство, на първо място трябва да се потърси начин да се оправят нещата, ако е възможно. Никого не съветвам да къса и да хвърля. Просто давам пример как понякога чашата прелива.
И аз за това питам, ама нещо не отговаряте Simple Smile
Омъжили сте се, подили са се децата и почнали проблемите. А преди това ? Какво ставаше докато не бяхте омъжени и не бяха родени децата, какви бяха отношенията ?
Колкото за парите в семйството - това е една съвсем отделна тема дали трябва да са общи или всеки си държи своята кесия. Има много теми по този въпрос.
Няма как да покажеш на партньора къде му е мястото - не е куче Wink
Нещата не са едностранни. Семейството се състои от двама но много хора не го разбират и всеки гледа своя г@з без да го интересува другия. Е, ако това е удобно за двамата - имаме някаква форма на съжителство на която също са посветени много теми. НО това не е семейство !

# 628
  • Mediterraneo
.

Но през нощта спиш заедно с прохождащото дете, не работиш нощни смени. Колкото да си здрава, права и млада, такъв ритъм в един момент ще те съсипе.

# 629
  • Най-красивата страна
Да,съвсем нормално е една майка да гледа прохождащото си дете.
Но не е нормално тази майка да работи и нощна смяна.
И да,в случая майката е изтощена,а детето занемарено,защото след нощната смяна тя няма никаква възможност да си почине .
Мунчо е виновен-да.И тя сама си е виновна,че търпи.

Общи условия

Активация на акаунт