С какво ви дразнят мъжете /тема №6/

• 48 903
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ви, момичета.
Всъщност днес цял ден ми е криво, ММ се прибра от работа, поговорихме, разбрахме се.
Не е, че не вярва в мене. По природа е стиснат, пестелив човек, та просто не му се влизало в разходи (имам пари, не съм му искала!), та там е цялата работа. Счетоводител е, дай му да с
прави сметка на моите пари.
Само че, съм влязла в едни коловози, знаете, зима, пандемия, работа (в Англия майчинството е девет месеца и работя нощни смени) и нищо друго, абсолютно нищо друго, а страшно ми се иска да започна нещо ново, да променя нещо, а в момента даже прическата не мога.
Затова ме е треснала депресията и очевидно той е дразнител. Няма амбиции за абсолютно никакви промени в живота си, щастлив бил и така.

# 601
Отвращава ме с песимизма си, просто не вярва във мене. Например искам да изкарам курсове по шофиране, не аз не ставам, най-много да се блъсна някъде. Или пък искам да уча - само пари съм щяла да харча.
Даже не усеща как ме губи, проявявайки тази си хубава черта от характера. Няма мечти, за него аз съм безплодна фантазьорка. Ето защо, щом мечтите ми все пак се сбъднат, той ще отпадне.
Тия приказки и аз съм ги чувала преди години. Ако зависеше от него, сега сигурно щях да работя като продавачка в кварталния магазин. И шофьорския курс изкарах, и висше завърших, сега и магистратура завършвам. Опита се веднъж да ми се бърка като напусках работа с мотива, че камъкът си тежал на мястото, че нямало да се получи на новата работа, но аз му казах, че това не е моето място, затова напускам и дори и нищо да не се получи, поне ще знам, че съм опитала, а не после цял живот да съжалявам за пропуснати възможности. Това е характер, такъв си е - черноглед, първо винаги мисли за най-лошото. Наскоро една колежка, млада жена с три деца, която се записа да учи, след много проблеми от страна на мъжа си, ме пита: "Мъжът ти как те пусна да учиш?" Да ме пуска?! Не съм му искала разрешение, взела съм решението сама и съм го уведомила. Приемат се съвети, но решението е мое. Утре може да не съм с него, но образованието и шофьорската книжка ще ми останат. Та така, моето момиче, действай и това е! Ще помрънка, ще помрънка и ще свикне.

# 602
  • София

Затова ме е треснала депресията и очевидно той е дразнител. Няма амбиции за абсолютно никакви промени в живота си, щастлив бил и така.

Ами, ако има амбиции за промени, нямаше да се ожени за теб и дете да ти направи, а щеше да си обзаведе ергенска квартира.......
Не е лошо в едно семейство единият да е по- стабилен и доволен от постигнатото, докато другият порасне достатъчно и постигне нещата, които е искал, но зарязал заради брака.
Ако и двамата хукнат да си постигат лични желания, ще завият набързо в различни посоки.

# 603
Не е добър съпруг със сигурност и няма да е добър баща. Пиша от личен опит. Това са токсични хора. Майка ми се държеше по същия начин с баща ми и с мен. Нашите успехи са нищо работа, неуспехите - значи наистина за нищо не ставаме, все нещо иска, все недоволна, все... После чакай ти детето ти да има самочувствие, а ти да цъфтиш. Ясно е, че от дълга връзка, че и с малко дете в картинката няма как да си вдигнеш шапката и да си заминеш. Но при първа възможност наистина трябва да е аут. 
За закъсняващата половинка - изобщо не вярвам, че е работохолик и чак толкова ангажиран. Ако се обаждаше - бих го допуснала, но поведението му показва пълно неуважение към жена му. И да не кръшка, и да е на бира с приятели, и да е на спорт - няма значение. Да си помисли жената как ще я карат. Аз не бих се унижавала със следене, бих поговорила открито. Ако не помогне - да мисли за живот отделно. Лошото е, че сигурно и там има някое малко дете.
А това, че на детето му било скучно - аз не знам защо в днешно време се очаква всяка минута на детето да е като цирк, да им се прави нещо интересно. Нямам спомен като дете да съм окупирала цялото внимание на родителите си. Говорила съм с много връстници, че и по-малки - и при тях е било същото. Положително е, че таткото е имал желание да се занимава с детето, а не си зяпа телефона след работа на леглото, че е много уморен, докато жената лепи и реже фигурки с детето, докато наглежда печката и чака пералнята да се извърти, че и да простре дрехите после. Че и такива сме ги чели.. Трябва да се поощрява тази връзка, не да се мрънка, че "аз можех и по-добре".

# 604
  • някъде в орбита...
Нормално ли е всеки ден да се остава след работа по час два?
Не.

# 605
  • София
Понякога работа е повече, но за счетоводител, няма причина да не я прави от къщи. Само лаптоп с инсталиран софтуер му трябва.

# 606
То това остава само. Да си донесат работата и в къщи и денонощно да са на практика отсъстващи.
Нищо му няма на човека. По добре да закъснее, отколкото и в къщи да е забит в бумагите.
    По мои наблюдения като дойде ред за данъчните декларации, поне в Гърция, работят до посред нощите.

# 607
Счетоводителите които познавам са натоварени много в определени дни от месеца и тогава работят до много късно. През останалото време нямат кой знае какво за правене, а някои дни - нищо. Семействата им знаят да не ги пипат през тези няколко дни и после си наваксват през другите.

# 608
Понякога работа е повече, но за счетоводител, няма причина да не я прави от къщи. Само лаптоп с инсталиран софтуер му трябва.

И да, и не. Боря се от години всичко да е в електронен вариант, но не може. Има си бумащина, която не можеш непрекъснато да разнасяш, особено ако става въпрос за много ЮЛ, а не счетоводител на 1 фирма. От март 2020 работим дистанционно, но без ходене в офис и проверка на хартиите не става. Сроковете далеч не свършват с едното ДДС.
Дали е нормално да закъснява всяка вечер зависи от обема на работата, не от професията, та не е добре да се обобщава така за всички счетоводители

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 09:14 от Kiki.mora

# 609
Интересно. Много дами тука мислят по начина :" Решила съм и съм го уведомила. Решението е мое. " Способността да се вземат решения не е за подценяване, но къде в цялата ситуация остава семейството ?
Мисълта как това ще повлияе на партньора и децата къде е ? Къде е неговото мнение по въпроса и изобщо взема ли се в предвид ? Дали е възможно да стане ( не , че няма невъзможни неща ) , но каква ще е "цената" която ще се плати ?
Много въпроси възникват. Не казвам, че хората които са заедно нямат право на лично пространство и желания, но къде в цялата картинка остава партньора, онзи човек на който сте обеснявали колко се обичате и т.н. ? Ако е брак/връзка по сметка - нещата са ясни.
Казвам всичко това, защото за съжаление виждам доста бракове, които се разпаднаха след години именно, защото единия от партньорите е тръгнал да преследва мечтите си, без да го интересува какво мисли другия. Няма да казвам как се е отразило на децата и те как се чувстват.
Да не казвам, че ситуацията със самостоятелните решения и уведомяването на околните повдига един друг сериозен въпрос - след като можете да се справяте със всичко сами, да постигате целите си, защо изобщо ви е необходим партньор и семейство ?
Но това са само въпроси, с които явно мъжете дразнят жените ... 

# 610
Благодаря ви, момичета.
Всъщност днес цял ден ми е криво, ММ се прибра от работа, поговорихме, разбрахме се.
Не е, че не вярва в мене. По природа е стиснат, пестелив човек, та просто не му се влизало в разходи (имам пари, не съм му искала!), та там е цялата работа. Счетоводител е, дай му да с
прави сметка на моите пари.
Само че, съм влязла в едни коловози, знаете, зима, пандемия, работа (в Англия майчинството е девет месеца и работя нощни смени) и нищо друго, абсолютно нищо друго, а страшно ми се иска да започна нещо ново, да променя нещо, а в момента даже прическата не мога.

Леле, как издържаш нощем на работа, а денем да гледаш детето? Нощният труд сам по себе си е голямо изпитание за организма, а ако не можеш и след това да си починеш, не знам. Но сигурно е добре, че имаш доходи, ако отношенията с мъжа ти са обтегнати

А относно това за игрането с детето и колко хубаво било, като е оставил таткото детето на самотек, докато той самият се забавлява с детски игри сам, без въпросното дете, няма особена разлика дали реже и лепи разни детски книжки, играе на CS или гледа "Малката булка". Детето е оставено без надзор и внимание, това не е игра с детето

# 611
  • София
За да изкараш книжка не ти трябва одо рение от партньора. За учене трябва да се съгласува с времето за децата напр.

# 612
За да изкараш книжка не ти трябва одо рение от партньора. За учене трябва да се съгласува с времето за децата напр.

Ама ако партньорър наистина е някакъв голям ръб и го помилиш днес по изключение да вземе децата от училище, защото курсът се е изместил, по всяка вероятност той ще каже "А, нали много го искаше това. Оправяй се сама."

# 613
  • София
В  моята среда и балон, час-два след работа е нормално. И за мен, и за мъжа ми, за повечето ми близки също. Така че не бих била категорична за тоя мъж.
Родителите ми имаха счетоводна къща, работата е адски много, да. Покрай ДДСта и приключвания и уикендите ги е нямало по цели дни.

# 614
  • София
Децата не би трябвало да са задължение само за единия родител. Шофьорският курс е лесен. Кратко е. Следването е по-сложно без подкрепа, защото е дългосрочен ангажимент.

Общи условия

Активация на акаунт