Модни консултации - 51

• 55 504
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Може да погледнете и Kensol,  русенска фирма са, имат и онлайн магазин. Купувала съм няколко неща от тях, но много отдавна, имат офис визия, но и разчупват.

# 556
Мацки, знаете ли дали има код за отстъпка във Фешън дейс?

# 557
  • В полите на Пирин планина
Ефреа са доста еднотипни, но аз все успявам да си харесам нещо. 😀

Обаче манекенката им е ужасТ. Обезобрази се това момиче, а иначе беше много хубаво, без надути устни...

# 558
  • в Кошера
Скрит текст:
От Ефреа пазарувам от 2014 година. Таблицата им с размери е много точна, лесно се поръчва, връща, възстановяват пари експедитивно или може да приспаднеш от следващата поръчка. Имат много намаления, вкл. и индивидуални карти с отстъпка. Дрехите са качествени и добре изработени. 👍
Хубаво е, че са толкова коректни. Разгледах им дрехите, ами не са моите, твърде офисни ми идват. Сега като се замисля, не мога да се сетя да имам любима българска фирма за дрехи. Сякаш им е много трудно да са в крак с актуалните тенденции и не мога да си обясня на какво се дължи това.

Така таргетират, не само те. Имат клиенти, явно и дългогодишни такива. Доволни са, споделят, връщат се. Така се прави. Малък лейбъл, особено български, няма как да си позволи авторска конфекция, задоволяваща всички вкусове. Или си офисно-елегантно насочен, или си в кежуъл нишата.
Имат си лична визия за продуктите, следват я. Няма лошо.
Единствено и аз недоумявам защо, аджеба, шаранестата девойка, имаща за идол Николета (явно е!), презентира нещата им. Визията и е пълен разрез с концепцията на дрехите, които предлагат.
Аз не бих! Но, разбира се, това си е лично мое виждане. Peace

# 559
Може да погледнете и Kensol,  русенска фирма са, имат и онлайн магазин. Купувала съм няколко неща от тях, но много отдавна, имат офис визия, но и разчупват.
Съгласна за Kensol, 2-3 лета поред си купувах интересни и добре направени техни неща.

Капаска също ми бяха много любими за офисни, но изчезнаха от Витошка!

# 560
Няма лошо да са офисно насочени, но моделите им ми се струват някак застинали във времето. Гледам им роклите и приличат на рокли, които се продаваха и преди 10 години. Едно време, преди може би 15 години, много се заплесвах по дрехите на Дика, сега дори не знам съществуват ли още.

# 561
Е, за да си в крак с модните тенденции се налага дизайнер технолог да прекроява дори съвсем класически модели да за ги направи съответстващи на тенденцията - дължина, височина на талията, етц и на най-простата пола, да не говорим за саката (ако приемем, че пола/панталон и сако са класическите офисни атрибути) А това струва пари, които една малка фирма може би не винаги може да си позволи. Изобщо не говоря за разработване (или копиране) на нещо ново дори.

За идеята (и понеже имам още малко кафе) ще плесна няколко офисни визии от последните 20-30 год Simple Smile

https://www.vogue.fr/fashion/galerie/how-to-dress-for-the-office … f9cbfef0008de6e74

visual-therapy.com
https://www.whowhatwear.com/spring-fashion-trends-for-work

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 16:30 от Agent Provocateur

# 562
Аз изобщо не харесвам повечето ,,модни тенденции" и нося само класически, изчистени дрехи. Мразя скъсани дънки, разни кичове, кабси, потници до пъпа и т.н.
Любимата ми марка е Хюго Бос и имам няколко рокли, ризи и сака от тях, всички са класически ,,офисни", много изчистени. Не мога да си позволя всичко да ми е от там, защото имам апетит и към количеството дрехи. :Д Харесвам също Масимо Дути и Халлхубер, Лилисилк, Tiger of Sweden (когато роклите им са в намаление), Макс и Ко, Томи Хилфигер, Комма. От евтините Трендиол, Страдивариус, Манго. НО и Дика, Дафне и като цяло всичко, което е в този ,,офисен", класически и изчистен, втален стил. Харесвам сатенирани, копринени неща, релефен жакард (като роклите на Дафне!), студена вълна. Цената няма значение за мен, само моделът и качеството, но често се случва точно най-изчистените, класически неща да са по-скъпи. В сайта на Ефреа има няколко рокли, които с голямо удоволствие бих носила, ако са от хубава материя. Мисля да поръчам.

В Зара и други ,,модни" магазини заобикалям всичко ново и се концентрирам върху базови неща като блузки и т.н. Най-омразната ми дреха са скъсани дънки, последвани от гуменки на платформа, дрехи с кабс(зи, не знам как се пише дори :Д) и блузи с принтове.

# 563
  • София
И навсякъде ли ходиш в офисни тоалети?

# 564
  • Lost in a fairytale ...
За мен не толкова кройката, колкото десените и платовете придават това усещане един вид за леко демоде, за насоченост към по-възрастното поколение. Разгледах и трите сайта. Харесах няколко модела, но цветовете и десените не са моето.
Това харесвам в Зара, примерно - дори класическите им дрехи и костюми имат модерно излъчване, без ексцесии в кройката и дори в класически черен цвят.

# 565
В свободното си време не съм с офисни, т.е. не с костюм, но предпочитам също класическа и елегантна визия. Офисните материи са често по-плътни, затова ако е рокля-в свободното време залагам на по-меки материи, но пак вталени, до коляното, класически. Еентуално и по-смели цветове нося като светла розова рокля, тюркоазена светла рокля-което за работа би било често прекалено. Ефирни, плажни рокли...са само за плажа при мен.
Дънки: изчистени и евентуално бели сникери, тесни спортно-елегантни панталони от плат, през зимата повече пуловери, през лятото по-смели или разголени топове и блузки. Но да, и там залагам на класически визиии и много от роклите за работа бих си ги облякла и като излизам през уикенда с мъжа ми или с приятелка. Поли тип молив за мен са универсални и ако не се носят със сако, могат да изглеждат и по-лежерно. Не съм фен на носенето само на дънки. Лятото нося къси панталонки само в най-големите жеги и на плажа.

# 566
  • Някъде там
Такъв тип дънки съчетавате ли ги със сако?
Какво сака са по подходящи вталено или по свободни?

# 567
  • София
Явно съм те разбрала погрешно. Останах с впечатлението, че под класически разбираш офисни тоалети. 👍

Тези дънки си плачат за сако просто. А какво да е зависи от фигурата ти, от това колко опъното ти стоят,  с какви обувки си.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 23:39 от Спунк

# 568
Такъв тип дънки съчетавате ли ги със сако?
Какво сака са по подходящи вталено или по свободни?

Предимно със сако ги нося. Отдолу бяла тениска и бели кожени сникърси. Обикновено ги подгъвам отдолу. Нося ги и с оксфордки и лоуфъри също. Повечето ми сака са черни, но имам и едно карирано, едно лимонено жълто също, но не са ми от любимите. Кройката според фигурата, но ти си слаба и всяка кройка би ти отивала.

И да ви питам коя е кройката при мъжките дънки, отговаряща на дамските mom jeans? Carrot? Моят ме изяде за дънки като моите.

# 569
  • Благоевград
Здравейте!
Въпросът ми е насочен към обувките и по-конкретно за елегантните обувки на ток.
Обожавам ги, но трудно намирам модел, който да ми пасне на крака, да не ми сплесква пръстите, или да не ми хлопа на петите, същевременно да са с удобна извивка на ходилото.
По какви критерии избирате подобен тип обувки, че да може да изкарате с тях 8-часов работен ден, но не напълно зад бюрото, а придружено с ходене.
Имам предвид това

Общи условия

Активация на акаунт