Избор на телевизор

• 68 280
  • 464
  •   1
Отговори
# 420
Като отиде в магазина консултантите масово препоръчват Самсунг и Lg. Лесно се сервизират извън гаранционно - има части. Преди време брах ядове с една марка strong дето после нямаше резервна част точно след гаранцията. може да погледне и нещо с андроид, но пак известна марка.

# 421
Не съветвам никой да купува Самсунг. Всеки сам решава за себе си, но ако искате да го имате по-дълго време, пропуснете тази марка. Преди десетина години бяха много надеждни, но сега са  на едно от последните места по качество на матриците.
 Китайските телевизори нямат никаква следгаранционна подръжка, защото са направени да работят колкото издържат. Те не са предвидени за ремонт изобщо.

# 422
Препоръчвам LG. Филипс отдавна не са това което бяха, прекалено китайски станаха и нямат нищо общо с нидерландската марка. Това е евтин телевизор с голямо име. В Турция също правят "Филипс", който си е на 100% Vestel.
Samsung от няколко години имат масови проблеми с матриците, които все още не са решени, което ме кара да мисля, че това е политика на фирмата.
Panasonic също са добри, но това важи само за произведените в Чехия, произведените в Турция са 1:1 с Vestel, само табелката е сменена.

Матриците се произвеждат само от 3 производителя....OLED са на LG ,SAMSUNG....LED/LCD съответно от TCL.
OLED матриците на SAMSUNG се използват и отSONY,а PANASONIC използва LG и SAMSUNG разбира се няма никакви проблеми с матриците..повече от кой да е производител..

Ето препоръките на rtings подредени по най-препоръчвано,където LG,SAMSUNG,HISENCEи TCL са най-напред.Няма лошо и в SONY....с изключение на цените

https://www.rtings.com/tv/reviews

Забележка...Ако искате LG трябва да е OLED.Техните LCD .IPS..матрици(даже ги пропуснах по-горе )имат много нисък контраст и са само за силно осветено помещение...може и спорт,но не и за кино.
https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 19:17 от Honor

# 423
Те не са предвидени за ремонт изобщо.
А LG каква след гаранционна поддръжка имат? Замяна с нов може би.

# 424
Те не са предвидени за ремонт изобщо.
А LG каква след гаранционна поддръжка имат? Замяна с нов може би.

Гаранционата подръжка е все тая.И LG си имат,както и китайските.HISENCE например от много време е собственик на GORENIE и тв-те им се поддържат там-във фирмения сервиз на GORENIE.
HAIER(те по-скоро не са тв марка) са собсвеници на CANDY.
А ако преминем към колите JEELY от 2010 год. са собственици на VOLVO и заедно с MERCEDES произвеждат SMART.
Почти всичко за цените които търсим е произведено в Китай.Информация от вчера-SONY се предаде при gsm-те

https://mobilebulgaria.com/news/sony-promenya-strategiyata-si-pri-smartfonite

# 425
Китайските конкуренти принудиха Samsung и LG да намалят цените на телевизорите. Новина отпреди една седмица. Иначе TCL miniled въобще не е зле като картина. Самсунг слага особено в ниския клас евтини и недотам качествени матрици - а матриците се правят от няколко фирми по света. Lg ако е олед - те са пионери и най напред в тази технология.

# 426
благодаря на отзовалите се. За марка вече клоня към TCL или LG. Май първата. За операционна система има ли нещо специфично да гледам или Android и Google TV са ок ?

# 427
Ползвал съм и андроид и гугъл тв. няма проблем можете да инсталирате приложения от магазина (можете и апк файлове да инсталирате напр. smart tube за видеоклипове без реклами) - има малко разлика в изгледа на двете системи. lg e WEB OS пак се поддържа основните приложения

# 428
Здравейте,

Предстои ми покупка на 3 телевизора;
-   65-инчов за хол, който ще е най-ползвания телевизор в жилището;
-   55-инчов за трапезария;
-   43-инчов за спалня.

Изчетох темата и съм се насочил към LG или SONY с OLED матрица.

И трите телевизора ще се ползват предимно за гледане на кабелна телевизия на А1 (основно новини, филми и музикални програми, рядко спорт), HBO и NETFLIX. Няма да се ползват за игри или като монитор за компютър.

Най-важното изискване е качеството на картината и по-възможност и прилично качество на звука.

И трите телевизора ще бъдат на „крачета“ и няма да са монтирани на стена.

По възможност бих желал да ги видя на живо и да ги купя от едно място (Техномаркет, Технополис).

Ориентировъчния бюджет общо за трите телефизора е около 10 000 лева, но горната граница не е твърдо фиксирана.

65-инчовия телевизор за хола ще се гледа от разстояние около 3,5 метра, от диван с дължина 3 метра разположен фронтално срещу телефизора. Ще се гледа вечер, както и през деня в уикендите. Ще се гледа както в седнало, така и в легнало положение. По принцип ще се гледа на светло, но филмите обичайно се гледат на тъмно.

55-инчовия телевизор за трапезарията ще се гледа от трапезната маса от разстояние между 2 и 3 метра. Ще се гледа основно по време на вечеря (предимно новини), винаги в седнало положение. Помещението е силно осветено.

43-инчовия телевизор за спалнята ще се гледа от разстояние около 2,5 метра. Ще се гледа предимно в легнало положение и приглушена светлина. 

Ще се радвам, ако може да ми препоръчате конкретни модели, така че да ида в (един) магазин, да попитам за тях и да ги видя на място.

# 429
LG OLED evo 55G43 - около 2700лв,  LG OLED evo 65G43LS - около 3500лв,
LG OLED evo 42C51LA - около 2400лв. Цените са взети от ЕМАГ, но предполагам и от големите вериги да ги вземете, ще се съберете в бюджета. Големите 55 и 65 инча трябва да завършват на LS. Те са със стойки(крачета). Ако завършват на LW, значи са за монтаж на стена и се предлагат без стойки. G4 са топ моделите на 2024г и са прекрасни телевизори.
Съответните модели от 2025г са LG OLED evo 65/55G53LS, но само двата са около 10000лв, т.е бюджетът няма да стигне за третия. Аз лично не мога да намеря разлика между миналогодишния модел(имаме го в къщи) и новият. Ако се гледат спецификациите моделите от 2025г са май с малко по-добър процесор.
Погледнете в https://techmart.bg/product/product/index/category/542/filter/35 … 6278/47177/lang/1 Те са нещо като официални представители на LG и цените им са добри, можете да ги видите на живо и да прецените кой ви харесва най-много.
Моделите С4 също са много добри. Преимуществото на G4 моделите за мен е основно в по-доброто охлаждане и заради него си позволяват да сложат по-мощен хардуер и са с една идея по-добра яркост от С4. Имаме и 55С-серията от няколко години и за него мога да дам много добри отзиви.
Ще си позволя да дам и един непоискан съвет - грехота е да се гледа голям хубав телевизор, без вързан към него читав саунд бар Simple Smile Ако се спрете на миналогодишните модели G4 за големите телевизори и 42C5 за малкия, за 100тина лева над бюджета, ще можете да оборудвате големите телевизори с по един такъв саундбар https://www.technomarket.bg/kino/jbl-bar-2-1-deep-bass-mk2-soundbar-09213325
Повярвайте, удоволствието си заслужава.

# 430
LG OLED evo 55G43 - около 2700лв,  LG OLED evo 65G43LS - около 3500лв,
LG OLED evo 42C51LA - около 2400лв.

Благодаря!

# 431
Smulan, следвайки препоръката ти погледнах в Техмарт и изведнъж се озовах пред цели 4 QNED LG телевизора https://techmart.bg/product/product/index/category/542/filter/17 … 78/241667/lang/1/
Търся 43" LG  за спалня, на стойка.  Гледаме кабелна от A1- филми, публицистика, спорт. Единственото важно е да превъртаме рекламите, но това май няма нищо общо с телевизора. Добре са описани предимствата на всеки, ама като не разбирам какво означават? Та - какви са плюсовете/недостатъците, заради които  да  похарчим 300-400 лв повече?

# 432
Smulan, следвайки препоръката ти погледнах в Техмарт и изведнъж се озовах пред цели 4 QNED LG телевизора https://techmart.bg/product/product/index/category/542/filter/17 … 78/241667/lang/1/
Търся 43" LG  за спалня, на стойка.  Гледаме кабелна от A1- филми, публицистика, спорт. Единственото важно е да превъртаме рекламите, но това май няма нищо общо с телевизора. Добре са описани предимствата на всеки, ама като не разбирам какво означават? Та - какви са плюсовете/недостатъците, заради които  да  похарчим 300-400 лв повече?
В посочените телевизори разликата е в процесори, аудиочипове, година на производство. Общо взето който и да изберете, ще ви свърши работа за целта. Погледнете и този https://techmart.bg/televizor-lg-led-43nano80a3b
Това е еволюция на добрите стари IPS панели, на които съм им голям фен, въпреки, че там има леки ппроблеми с черното, което не е съвсем черно, но за мен те са по-близо до естествените цветове от QNED технологията. А за мен цветове, максимално близки до естествените е едно от първите неща, които търся в един телевизор. Разгледайте ги на живо и изберете този, който най-много ви допада.

# 433
Благодаря!

# 434
Някой може ли да обясни накратко каква е разликата между LED и OLED/ QLED, че хич не съм наясно

Общи условия

Активация на акаунт