Избор на сушилня - Тема 17

• 27 754
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Велики Преслав
А тука за мен е важно класа на кондензация. Особено ако например уреда ще се намира в остъкление.

# 406
  • до най-прекрасния мъж
Назад писах, отворете си директивите и четете. 10-20 мл некондензирана влага  едва ли е фатално, дори за остъклена тераса. Аз я имам в обитаема, но неотопляема спалнята. Влага НЕ се усеща и НЕ се вижда. 100 пъти го писах. След сън има влага, след сушилня - не.

# 407
  • Велики Преслав
Аз пък като имах сушилня клас На кондензация Б имах мухъл в килера където е тя. Сега с тази нямам.

# 408
Назад писах, отворете си директивите и четете. 10-20 мл некондензирана влага  едва ли е фатално, дори за остъклена тераса. Аз я имам в обитаема, но неотопляема спалнята. Влага НЕ се усеща и НЕ се вижда. 100 пъти го писах. След сън има влага, след сушилня - не.
Аз много внимателно ти прочетох поста тогава., а директивите ги остави (те са за нахендряне на потребителя). Хубави изчисления направи, но заключенията, които също направи тогава и сега, важат единствено за условията в твоя дом.

# 409
  • до най-прекрасния мъж
С това казваш, че едва ли не само аз нямам проблем със сушилня с клас на кондензация В? И хиляди други домакинства имат мухъл в дома си? Силно не ми се вярва!
Пиша за последно - клас А кондензира над 91 % от влагата, а клас В - между 81 и 90 % от влагата. По никакъв начин не можеш да ме убедиш, че между 5 и 50 мл влага повече ще ти предизвика мухъл в дома. Проблемът е друг, повярвай ми. Клас А също не кондензира 100 % от влагата. Разликата е толкова минимална, че е пренебрежително малка. Отново търговски трик за още 300-400 лв отгоре.

# 410
  • Велики Преслав
Така мислиш ти. Пък аз и Петя мислим на опъки. И тази разлика не е вярна. Разликата между двата класа е коло 80 лева

# 411
Проблема с влагата е много различен и зависи и от помещението в което е сушилнята .
Моята сушилня Бош е с клас на кондензация В (когато я купих не знах , че има различни класове) . Стои в спалнята и влага и топлина няма от нея .
В детската , където няма уреди , има климатик , там когато е студено , в долния край на стъклото има малко влага сутрин , след като станат децата .

# 412
  • Велики Преслав
Вярно е ама някои хора не могат да го осъзнаят.

# 413
  • до най-прекрасния мъж
Вярно е ама някои хора не могат да го осъзнаят.
Е, аз пиша същото, което и Диляна Рангелова. Май не съм само аз без мухъл и влага, ама вие си знаете А, та А Stuck Out Tongue Winking Eye

# 414
  • Велики Преслав
Не но сега например имам килер с външна стена. Когато имах сушилня клас на кондензация Б имах мног мухъл. Сега с тая клас на кондензация А нямам.

# 415
  • до най-прекрасния мъж
Не но сега например имам килер с външна стена. Когато имах сушилня клас на кондензация Б имах мног мухъл. Сега с тая клас на кондензация А нямам.
Помисли какво друго се е променило за това време. Зимите не са това, което бяха. А знаем от къде идва конденза.

# 416
  • Велики Преслав
Айде пак то беше преди две години

# 417
С това казваш, че едва ли не само аз нямам проблем със сушилня с клас на кондензация В? И хиляди други домакинства имат мухъл в дома си? Силно не ми се вярва!
Пиша за последно - клас А кондензира над 91 % от влагата, а клас В - между 81 и 90 % от влагата. По никакъв начин не можеш да ме убедиш, че между 5 и 50 мл влага повече ще ти предизвика мухъл в дома. Проблемът е друг, повярвай ми. Клас А също не кондензира 100 % от влагата. Разликата е толкова минимална, че е пренебрежително малка. Отново търговски трик за още 300-400 лв отгоре.
Ти казваш, не ми обобщавай написаното от мен, като ти си го разбираш.
Това за мухълът са си твои интерпретации, аз не съм го споменала, но като повдигна темата искам да ти кажа, че в населени места с висока относителна влажност, точно тези 8-10 % могат да изиграят ключова роля.
И да, стоя зад думите си, че това че ти нямаш проблеми, не означава, че други нямат.

# 418
  • до най-прекрасния мъж
Борила съм се с мухъл в кухнята. Беше първата година с нова дограма, без аспиратор, с 10 дни мъгли. На втората година нямах мухъл при същите условия, но без мъглите. Кой ми е виновен? Печката ли или други условия, в случая - мъгливо време първата година.
И 8-10 % влажност на въздуха нямат нищо общо с 10 % по-ниска кондензация. Обемът на влагата, която излиза във въздуха от сушилнята не повишава със същите проценти влагата в помещението. Това зависи от много фактори. Като, например, наличието/липсата на строителна влагата в нов/стар апартамент, нова/стара дограма, наличие/липса на топлоизолация, наличие/липса на отопление, наличие/липса на обща влага във въздуха от външни атмосферни условия, пък ако щеш и колко хора живеят в жилището, общия му обем и много други фактори.
Дразня се от това, че много държите на клас А, а често това е ненужно и е излишен разход за много хора. Затова постоянно вмятам, че това не е от водещо значение. Както и да е, темата е обширна, да не разводняваме. Като имат хората парички, да си ги дават за ненужни екстри. Правото си е тяхно.

# 419
  • Велики Преслав
Ми пък ние се дразним че не сържиш на него🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт