Избор на сушилня - Тема 17

• 27 876
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Пиоле, много пъти сме казвали, че броя на филтрите не е фактор. Важно е как са проектирани. Моето AEG няма долу нищо. Горе има два като две кошнечки една в друга. Почти 3 години вече, не ми е затлачен. След всяко сушене ги чистя, а долу самия кондензатор всяка неделя го чистя с прахосмукачка.

Е кажи ти тогава. Какво е това АЕГ с тези кошнички и без филтър?

# 241
  • Велики Преслав
Всички АЕГЕТА  са така.

# 242
Ами то и на жената AEG то е било с две кошнички, ама каза че 4 пъти е ходила в сервиз за почистване.
Имам наблюдения над сушилни Samsung и Miele.
Филтрите на Miele са по лесни за чистене има и 3ти филтър гъба долу пред кондензатора.
Gorenje тук много ги хвалят предполагам са добри.
Аз предпочитам да са в комплект от една и съща марка пералнята и сушилнята. Не знам високият клас пералня Gorenje как се държи. Сушилните им са добри.
Ако сте доволни от AEG все пак погледнете 7-8 серии трябва да ви свършат работа и за пералня и за сушилня.
Самсунг пералня и сушилня не препоръчвам особено, най-новите им модели (2019-2020) не изплакват много добре.
Извинявам се че намесвам и перални в темата. Просто ако гледа за комплект всяка марка си има плюсове и минуси.
За мен Miele > AEG > Bosch ( на тях не съм им фен) > Samsung. Така подреждам марките според моите наблюдения.

# 243
  • при моите любими
Моето Горене е с долен филтър с дунапрен и мрежичка. Чистя го след 3-5 сушилни. Тогава изхвърлям и контейнера с водата. Голям е и не се налага да го правя след всяко сушене. Филтърът на вратата го почиствам след всяко пускане, но той е елементарен, става за секунда. Към момента не съм имала неизсушено пране. Редовно суша на микс. Защото слагам дънки заедно с тениски и горнища. Изсушават се за 1.35 Мин идеално. Моята е с капацитет 9 кг, а пералнята ми е 8. Понеже барабанът е наистина много голям дрехите вътре винаги са само на половина на барабана. Излизат не намачкани. Смалих няколко долнища на дъщеря ми на Бебешка, но според мен е от материите. Големи боклуци, ама тийнейджърката е на такава мода и само от там пазарува напоследък. Пухените якета които се коментираха по-нагоре суша на програма за Пух, но когато приключи не са готови напълно и пускам програма за време още 30 Мин и е готово. Но пета и суша всеки брой по отделно. Ползвам я 3-4 месеца вече и съм доволна. Дано така си остане още дълго време.

# 244
Здравейте. Споделям към дамата която питаше за еднакви пералня и сушилня. Това са нашите на горение вече на година и двете са за 9 кг. За сега нямам оплаквания. Според мен горение са среден клас уреди. Но като цена и качество към онзи момент ни устройваха, също и 5 годишната гаранция.

# 245
Вера,отговаря ли сушилнята на критериите,за които писах?

# 246
  • Велики Преслав
Горение държат много добро качество зъпреки че са Китайски вече. Но държавата на произход не бива да е критериий при збора според мен, защото вавсякъде се правят от роботи. По важно е за коя държава е направен уреда. Горение спрециално много добре си правят пералните. Тежки, стабилни, тихи, с барабан от дебел материал, хубави носачи и други. Това се отнася и за сушилните, слагат компресори на Данфос, или АЦЦ. Нормално количество фреон, краен дехидрататор. И други много добре измислени неща.

# 247
Вера,отговаря ли сушилнята на критериите,за които писах?
За мен отговарят. Лесно се чистят филтрите този на вратата и този при кондезатора. За изушаване много рядко остава нещо с лека влага предимно ластика на дебел анцуг.

# 248
  • при моите любими
Аз като купувах ми казаха, че е произведена в Словения/ Словакия?? Не помня какво казаха. Къде мога да проверя. Дали пише някъде на уреда?

# 249
Аз като купувах ми казаха, че е произведена в Словения/ Словакия?? Не помня какво казаха. Къде мога да проверя. Дали пише някъде на уреда?
И на моите пише Словения. Има стикер като се отвори люка и на пералнята и на сушилнята

# 250
  • София
Скрит текст:
Обзавеждам нов апартамент и ще купувам нови уреди. ...
Аз бих се спряла на Самсунг или АЕГ.

Дай ми повече инфо за Самсунг-ползвала ли си им сушилните? Интересува ме колко пипкаво е почистването на втория филтър, излизат ли напълно сухи дрехите, смалява ли и в каква степен дрехите? С настоящето АЕГ 90% от дрехите са готови за обличане прясно извадени от сушилнята. Единствените дрехи, които се смаляват са разни детски памучни дрехи, които са много боклучави.
Сушилня не, защото когато купувах преи години моята, тяхните още ги нямаше по нашите магазини. Но редвид, че имам пералня (старата я дадох на други хора, още работи на 14г. и си купих нова от лиготия честно казано, заради новите екстри) и съм много доволна, не е вярно, че не плакнат добре, освен това са изключително гъвкави - може да се добавят/намалят плакнения и температури, според личните предпочитания. Имам и други уреди на марката от които също съм много доволна, за сушилните само съм чуваа, че се справят добре. Даже тук във форума в старите теми е писано, че са ок не смаляват. За филтъра, мисля, че няма "гъба", но не знам дали на всички модели е така. Моята АЕГ също няма и не ми е проблем, чистя я рядко и лесно (с четка и прахосмукачката).

# 251
  • Велики Преслав
Афродита, Quick Drive, наистина плакне лошо ако не се добави допълнително такова.

# 252
  • София
Quick Drive е технология, която съкраща времето за пране, вероятно от там някои хора имат проблем с изплакването.

# 253
Offtopic
При Quick Drive прането беше добро, но изплакването потресаващо. Лично съм я ползвал и това беше причината да я сменя.
Проблема не е в моя начин на ползване - едни и същи препарати и количество при различни перални. Разликата беше осезаема.
Другите модели Samsung плакнат прилично.

# 254
  • Sofia
Цитат на: Vera Vasileva 630217 link=topic=1283520.msg42110048#msg42110048 ad te=1610269239
И на моите пише Словения. Има стикер като се отвори люка и на пералнята и на сушилнята
И на моята пише така и на найлона с които пристигна пишеше Словения. При якетата с пух слагате ли топки, а слагалили сте завивки с пух, на същата програма или на тази за бельо ги сушите?

Общи условия

Активация на акаунт