Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 44 501
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Мими, дано всичко мине бързо, пожелавам ти сила, ще полежиш сега, после ще тичаш на воля зад бебешока.

И аз не мисля в началото бебето да е в детската. Основно заради съня на голямото дете. Не е ок да я събуждаме по няколко пъти на нощ, че освен с бебе, да се занимавам и с нея. Отделно, тя ще е ученичка и трябва да си спи, за да става за училище. Пък и ми е по-лесно да стана на 2 крачки, да го нахраня и да си легна, вместо да бродя из апартамента. Първото дете си спеше спокойно в кошарката в спалнята до към 3 годишна възраст. После купихме новото жилище, където вече имаше детска и без драми и с радост се премести. Това мисля, живот и здраве, към 2 годинки, ако е като кака си спящо по цяла нощ, да се насели при нея 😊

# 121
Благодаря ви за отзивите. И аз си го представям по-скоро да е в спалнята на легло-кошара. Идеята за двуетажно легло ми хареса. Мисля, че и каката ще се радва на ново легло. Не знам какво ще правим по въпроса с ревнуването. Засега 6 годишната ми дъщеря много се вълнува, гордее се че става по-голяма кака и обещава да помага с бебето Simple Smile

Бързо възстановяване Мими. Бъди колкото се може спокойна и мисли позитивно. Хубава музика и хубава книга винаги ми помага в тежки моменти, да не се фокусирам върху проблемите.

# 122
Ох, Мими, тегаво... Вземи си нещо да се разнообразяваш - лаптоп с мнооого филми ако обичаш да гледаш, слушай музика, играй игри, чети книга - всичко, което би занимавало ума ти. Аз веднъж лежах в болница и така ми беше по-леко. Мисли за бъдещите щастливи моменти. Дано това да е за последно!

За стаите, на пролет ще преоборудваме детската, за да я подготвим за бебка. След раждането няма да ни едо това. Sweat Smile Но като всички останали, в началото няма да са заедно дечицата. Няма смисъл да се буди каката излишно. Ние освен детската и спалнята имаме още 1 стая, която я ползваме за гости, а тази година - основно за кабинет. Планът е първите няколко (колкото трябва) месеца бебката да е там. Каката си беше отделно от началото и мисля и сега да действаме така. Реално и в тази стая има легло, така че ако ни писне да ходим насам-натам, може някой от нас да спи и там на моменти.

# 123
  • София
Ние направихме детска за децата, каката досега спеше в стая с нас. Само че ние се преместихме в малка стая, няма да има място за легло и по-скоро мисля да будувам аз в хола с бебето или каката да я пратя да спи с баща си, а аз да се заселя в детската. Живот и здраве, ще го мислим в движение Simple Smile Но може, ако е по-спокойно бебе да е и при каката 🤷🏻♀

# 124
  • София
Момичета, мина амниоцентезата ми днес. Основната гадост е свързана с това, че ти навлизат в най-личното пространство - в онова, което най-много искаш да опазиш. Упойка няма, болката е поносима към слаба (за моите стандарти). Докторът беше много внимателен и бях що-годе спокойна.

Сега чакам. Много, много се надявам да ме зарадват с добър резултат. Днес изглеждаше много мило на екрана малкото зверче, което легна ли, решава да дивее.

Мими, вярвам, че е за добро това, което преживяваш. Изключително неприятно е да лежиш по болници, вместо да си си у дома, но стискам всички палци да се стабилизираш бързо и остатъкът от бременността да е възможно най-спокоен Flowers Sunflower

# 125
Мими, стиснати палци! Аз миналата бременност лежах всеки месец за по няколко дни в болница, там ми беше по-спокойно и ми харесваше. Разсейването е много трудно, и за много кратко. Исврн филми и книги, на мен ми помагаше да пиша, понеже много ми се ревеше, си водех една тетрадка и си пишех как се чувствам, какво изпитвам, какво ме плаши, какво си представям след няколко месеца... Много рев пада, но понякога помага.

Вие се чудите дали децата да сав една стая, а аз се чудя как ще събера и бебето и батко то на спалнята ми. На мен ми беше много лесно и хубаво да спя с бебето в началото, фен съм на привързаното родителство. Ама сина ми така се е лепнал за мен напоследък, че изобщо не иска да при пари до леглото си. Та ще видя кой как ще спи, много ми е объркано. А и той р на 4, ама още има нощи в които се буди, а няма ли ме в леглото...

# 126
Мими, стиснати палци! Аз миналата бременност лежах всеки месец за по няколко дни в болница, там ми беше по-спокойно и ми харесваше. Разсейването е много трудно, и за много кратко. Исврн филми и книги, на мен ми помагаше да пиша, понеже много ми се ревеше, си водех една тетрадка и си пишех как се чувствам, какво изпитвам, какво ме плаши, какво си представям след няколко месеца... Много рев пада, но понякога помага.

Вие се чудите дали децата да сав една стая, а аз се чудя как ще събера и бебето и батко то на спалнята ми. На мен ми беше много лесно и хубаво да спя с бебето в началото, фен съм на привързаното родителство. Ама сина ми така се е лепнал за мен напоследък, че изобщо не иска да при пари до леглото си. Та ще видя кой как ще спи, много ми е объркано. А и той р на 4, ама още има нощи в които се буди, а няма ли ме в леглото...

И ние с моя син спяхме до скоро заедно на спалнята, но в един прекрасен ден реших да му обясня че е вече голям и трябва да спи сам вече и че ще е батко. И така сам реши да се отдели, което не вярвах че ще стане и то толкова лесно. Сега си спи сам и няма проблем. Опитайте се да говорите и да му обясните☺️☺️

# 127
И аз отсега съм в тиха паника как ще стане със спането.Синът ми е много привързан към мен,все още спи при нас макар и в неговото си легло.Има нощи в който се буди и иска да дойде в нашето легло.Имаме още две стаи,като едната е планирана за детска,и ми се върти в главата с баща му да спят в нея когато се роди бебето,но проблема е,че баща му веднъж заспал и бомба да падне не може да го събуди,камо ли малкия.
 Въобще ми е много притеснено как ще стане.

# 128
Ние с каката още си спи двете. Спим в спалнята, мъжа ми спи отделно. Планирам бебето да спи при нас и очаквам, че дъщеря ми сама ще реши да си отиде в стаята или при баща си. Не ме притеснява, всяка вечер говорим дали и кога ще спи в нейното легло - един или два пъти е проявила интерес и спа. Когато реши - тогава.

Btw часът е 4:30, аз съм будна, а навън току що запопна бой между лисици 🦊 😂 Ужасен звук издават и по някаква причина дойдоха точно на нашата морава.

П.с 2, както и предния път, така и сега - следя и английски групи с моя термин. Много ми е интересно колко сме различни и колко различни неща се дискутират. Там основно се качват неща, които са купили. Доста от детските стаи вече са готови, а гардеробите преливат. 😂

# 129

П.с 2, както и предния път, така и сега - следя и английски групи с моя термин. Много ми е интересно колко сме различни и колко различни неща се дискутират. Там основно се качват неща, които са купили. Доста от детските стаи вече са готови, а гардеробите преливат. 😂

Много ми харесва още от сега да се настроим за бебчето вкъщи, но просто аз не мога. Все си се притеснявам, все още ми се гади и повръщам, не съм го виждала от 1 месец и се чудя дали расте. Изобщо не ми личат 16-те седмици, даже дънките са ми и широки. Много ме притеснява, че не съм качила нищо, даже 4-те свалени кг си седят. В общи линии, нямам търпение да ми дойде часът и да го видя, че всичко е нормално. 🙏😍

# 130

Много ми харесва още от сега да се настроим за бебчето вкъщи, но просто аз не мога. Все си се притеснявам, все още ми се гади и повръщам, не съм го виждала от 1 месец и се чудя дали расте. Изобщо не ми личат 16-те седмици, даже дънките са ми и широки. Много ме притеснява, че не съм качила нищо, даже 4-те свалени кг си седят. В общи линии, нямам търпение да ми дойде часът и да го видя, че всичко е нормално. 🙏😍

Същата работа съм и аз, ни без повръщането. Аз пък нямам никакви симптоми и съм малко във филма. Отделно като ви гледам тумбаците във фб и виждам, че моя не е мръднал и се чудя дали расте малкото човече. Може би плацентата ми се е вдигнала (беше предна, ниско разположена) и както си го усещах от рано вече почти нищо не усещам. Днес влизам в 15 г.с., а съм качила около килограм. Та и това ме притеснява, не трябва ли вече да започна да качвам. Не че държа пак да кача 20кг, като предишната ми бременност, че не можах да ги сваля всичките, но... Моя приятелка казва, че само си търся поводи за притеснение, ама двете загуби ми повлияха на психиката...

# 131
Шефмама, и аз усещах бебето от рано, а напоследък много рядко и съвсем слабо и това ме побърква. 17+4 съм  с предна плацента, която беше ниска, а вчера при АГ се оказа, че е доста високо вече, явно се е вдигнала. Надявам се това да е причината.
Бебето най-вероятно ще спи при мен, подобно на батко си. Даже се замислям дали изобщо да слагаме легло за него. Баткото го кърмих до годинката, спеше с нас, а леглото му го използвах в началото за красота, а после беше кош за изпрано пране. 😂
Това бебе също ще кърмя и имам намерение да бъда спокойна, наспана и красива мама, за което ще си плащам цената - спане при нас. Ще си се гушкаме. Simple Smile
Гледам и аз за покупки, сърбят ме ръцете за рокли, обаче страхът е по-силен. Ще започна с покупките може би около 7-ми месец.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 08:36 от Mrs. Cherry

# 132
Чери, малко ме поуспокои, че твоята плацента се е вдигнала и явно за това не го усещаш мъничето. Аз кърмих дъщеря ми до година и половина. Първите 9 месеца ставах, не я взимах при нас. Умората си каза думата, обаче и просто залепихме нейното легло до спалнята и махнахме решетките. Така и аз се наспивах, а и тя си спеше в нейното легло, че иначе ни беше тясно- тя си опъва краката и ръцете и за нас място нямаше. Аз също мисля за пазар след като вляза в 7ми месец.

Вие, момичета, ходите ли на работа? Мен ме притеснява предстоящия грипен сезон- работя в банка, която приема плащания към агенцията по вписванията и само на моето бюро на ден сядат около 100 човека +/-.

# 133
Ziggy, всички ти стискаме палци резултати резултатите от амниоцентезата да са прекрасни и да се успокоиш напълно и всички притеснения за останат зад гърба ти 🤗
Чери и Шеф мама, видях, че и вие сте били с ниски плаценти- при вдигането им имаше ли прокървяване? Аз съм с превия и онзи ден на прегледа Сигридов потвъри, че си е все така и не се е преместила въобще. Много се надявам да се вдигне следващите седмици заради рисковете, които крие превията в по-късни седмици, най-вече кръвоизливи и преждевременно раждане...

# 134
Шели, аз не съм имала прокървяване въобще, въпреки, че АГ ме предупреди, че може да прокървя, заради ниската плацента. Нямам потвърждение, че се е вдигнала, на преглед съм на 18ти, иначе само аз си предполагам, че се е вдигнала. Ще стискам палци да се вдигне твоята Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт