И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 960
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Хепи, здрав и много щастлив да е рожденикът!

При нас домашните по мат (а май и не само по мат) са си на самосъзнание. Пуска им и лесни, и по-хубави задачи. Не ги проверява, който има въпроси я пита и тя пуска решения. За мен този подход е ок. В крайна сметка това са големи деца и вече осъзнават, че каквото правят го правят за себе си. Ако искат да научат ще решават, ще питат; ако са решили, че не искат, са с ясното съзнание, че ще затъват в материята и това не ги притеснява. Вчера се зачетох в седмокласната и съм доста озадъчена, но няма да задълбавам. Оспамих им темата, вместо да гледам Джулето с роклята на Бисето.
И на мен тази ваканция ми дойде супер. За първи път не работих толкова дни. Изчетох 3 книжки, играхме много игри, помечтахме за дестинации, порешавахме задачи... от всичко по малко.

# 271
  • София
Happy, честито да е наборчето и всичко с лекота да му се случва Simple Smile

# 272
Сигурно и при нашите са на самосъзнание...
Кафява рокля на бели точки може да се намери само в някакъв винтидж вариант. А при Джулия е много ефирна, изглежда супер удобна и лека.

# 273
  • Бургас
Добре, че открих темата, да ви попрочета и да се успокоя малко. Честита Нова Година! Да има здраве за всички!

Вчера я прибрах (от началото на ваканцията се изнесе при родителите ми) и голямо скитосване е било. Същата работа: не е направила нищо! Ни книга е прочела, ни задачите е решила. Но най-ме вбеси как ме лъже в очите!!! Това моето е истински малък дявол ви казвам! Стандартно вечер в 9  й прибирам телефона и напоследък забелязах, че сама доброволно идва и ми го носи. Захванах се да й подреждам гардероба, в който е паднала БОМБА и това е МОМИЧЕ и на какво мислите се натъкнах из хаоса от намачкани дрехи: на стар телефон на баща й, а там, където й стоят банските на стария таблет на брат й. Значи преспива ни едно хубаво и после кой като нея. И вчера много, ама много вбесена я питам: книгата прочела ли си поне? И тя: да. Да, ама ви казвам супер убедително, неподлежащо на съмнение "да". Аз вбесена: кога по-точно? И сега ще паднете: ами миналата година съм я чела....!!!!
Теглихме й с баща й една лекция и тя толкова се отегчи, че заспа в 19,30. Още не е станала! Сега ще сменя паролата на wi-fi у нас, за да няма още някой стар телефон скрит и почва затворът! Ще я  взимам с мен на работа и ще учи пред мен, не ме интересува. Кой каквото ще да ми разправя, това ДО е иде ми-дойде ми! Наредила едни шестици гледам в Школо: тя учебник не е отворила, е, хайде да не падам от Марс?!  Кой лъжем? Мен няма нужда да ме лъже, аз съм си завършила, работя си и се оправям сама. Изобщо не съм оценкаджийка, хич не ми дреме колко има, но то си е за нея. Кух човек не искам да става. Да я виждам, че полага поне по 2 часа усилия на ден, ОК, но да ме баламосва, не на мен тези. И всички преписват да ви кажа. Имат някакви групи и взаимно си помагат: един-двама от класа решават задачите, нашата им пише и изпраща есета, изобщо пълна анархия.
Та такива неща при нас.... Мария, аз за жалост все още на мога да разчитам на осъзнаване при моята дъщеря.
Хепи, да ти е здраво детето.

Абе хора, защо такива заглавия слагате на темата? От къде дойде тази мода? Много трудно се намира така. И аз по погрешка вчера влязох в седмокласната, търсейки ви. И се бях озадачила защо само непознати пишат, а то: влязла съм в грешната тема.
Намрънках се, не се успокоих де, отивам да я вдигам да става,  та да продължа с нея....

# 274
  • Велико Търново
Ех, LaDiDa, Краска е оправна, но тя и Божка не лъже!

Хепи, честит да е рожденика!Пожелавам му да е щастлив!Весел празник!

# 275
Happy, честит рожден ден на момчето ти. Да ти е жив и здрав и много да те радва!
Младежът решава само малко задачи по математика през ваканцията. Основно непълни квадратни уравнения. Това били взели последно. Снощи реши няколко за вектори. За тях му бучах отдавна, защото са му по-трудни и трябва да си ги припомни заради класното. По математика изобщо не им дават домашни. Нямат нищо извън учебника и ако не съм аз да купя сборници и да го карам да решава, нищо няма да научи. А уж е математическа паралелка.
От утре поне минават отново на часове от по 40 минути. Яд ме е за английския. Учителят му е много строг, добре обяснява, много изискващ, но при присъствено обучение, а те учиха така само един месец тази година Sad Сега правят упражнения, четат, но няма изпитвания на думи, няма диктовки. Явно учителят му не е много на "ти" с всички възможни на онлайн технологиите или смята, че е губене на време да ги изпитва онлайн. Според детето и проблеми с нета явно има. Не знам. Почти съм решила, че ще търся и аз някой курс по английски през лятото. Имах големи надежди за обучението по английски тази година, но ще си останат напразни явно. Изобщо не вярвам и че ще се върнат въобще в училище, а и честно казано ми стана вече безразлично. Щом аз се чувствам така, представям си на децата какво им е.

# 276
  • София
Да е честит рожденикът на Хепи! 😍
А всъщност 14-ти или 15-ти рожден ден празнувате днес? Второто звучи много сериозно. Сега си давам сметка, че това ни чака тази година.😊

# 277
  • София
Хепи, да ти е здраво и щастливо момчето!
Моят не знам колко и какво е писал, но не е чел нищо, а се надявах да му остане малко време за това. Опитах се да намекна, че брат му ми се струва, че много лежерно го раздава и не го виждам да учи, и малкото веднага ме сряза да оставя брат му на мира. Братска солидарност. Поне си отспа, не е станал преди 10ч., но и последен си ляга.
Ред, на мен такъв обем писане по книга ми се струва огромен. Похвално!  Не виждам моят ако трябва да го прави да напише повече от 2 страници.
Вчера резервирахме  едно апартаментче в Пловдив за Хилс оф рок, че миналата година нали го отложиха, та ще стискаме палци тази да се осъществи, а и големият да успее да си дойде за тогава, че ще му започва сесията, а искам двамата да си ходят на концерта, а ние с ММ да скитаме из града. В противен случай ще ходим с дребното на концерт, а ММ ще стои сам 3 дена.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 10:43 от liani

# 278
  • Варна
Хепи, честит да ти е рожденника и весел празник!
У дома също се наваксва през уикенда с домашните. Днес влиза при нас развеселена, домашното по немски е накаква кримка и явно е доста забавна, щом дойде да разказва.

# 279
  • София
Хепи, да ти е жив и здрав рожденника! Много успехи и верни приятели!
Ние сега се излюпваме, вчера се прибрахме от ски и днес ще се учи.

# 280
Хепи, честит празник! Да ти е живо и здраво момчето! Да сбъдва мечтите си с лекота!

# 281
Хепи, да ти е живо и здраво момчето! С лекота да върви по пътя си и да среща винаги подкрепа! BalloonFlowers Four Leaf Clover

Моят младеж за първи път се наслади на ваканция. След миналогодишния зор съм му обещала повече спокойствие тази година. Баща му му даде някакви задачи да програмира, но това си е тяхна работа, там не се бъркам. Важното е, че ги прави с желание и интерес. И задобрява. Доволна съм. Останалите домашни сам си ги направи, без някой да му виси на главата. Имаме си уговорка за по-малко гърч тази учебна година. 😁

# 282
  • Между гори и планини
Happy, честит празник! Да ти е живо и здраво порасналото момче! Пожелавам му попътен вятър и нови хоризонти!
Моя успя между търкалянето от компютъра до телевизора, всеки ден да чете поне 2 глави от книгата си (скучна му стана , но докато не я свърши не иска нова), всеки ден поне час разхожда кучето, направи и предаде всички домашни. Почти всеки ден имаше уроци по математика и домашни към тях. Сега пак има около 15 задачи, ако седне да се концентрира, ще ги опатках бързо. Трябва и да почете малко по философия, че много заряза тоя предмет, а очаквам да им пусне контролно още утре.
Намери време и приятел да идва, да играем на игри, да гледаме филми...
Но! Не си починах. Времето просто излетя, като пясък между пръстите мина. Толкова я чаках тая ваканция! Така се получи и с лятната. Явно вече психически съм толкова уморена, че ми трябва по-дълъг срок за възстановяване.

# 283
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Хепи, честит празник! Да е здраво детето и да му се сбъдват мечтите!

И моят е от оправните 🤣, нищичко не е пипнал и още спи 🤣..За сметка на това, изкара 10 дни почти постоянно навън с приятели и каране....Снощи даже не знаеше какви домашни имат 🤣..Според Админплюс успехът му е отличен....Но и аз не съм се притеснила, де..Ваканцията си е ваканция..Абсолютно съм сигурна, че вече има написани домашни от някой 🤣...Гледам с надсмешка вече - такова им обучението, така ще отговарят децата...А съм сигурна, че и когато почнат присъствено пак ще се оправят...Пък и в крайна сметка наистина са големи вече, да си носят отговорността...
Предстой ми трудна задача - ще преговарям за смъкване на цената на набелязаното колело! Стискайте палци!

# 284
  • София
Честит празник на Хепи! Много здраве, успехи и късмет! 🍀🎉 Birthday
Спах до преди малко, децата и те. За първи път почивам толкова покрай празниците - 5 дни около Коледа, сега 3. Да ви кажа хареса ми, нищо че има ограничения и тн. Съня никой не може да ми забрани 😄 За ученето същата работа и при нас. Имат класно по мат на 5.01, само 1 ден го натиснах да решава задачи. Домашните си ги следи сам, не мога да го мисля и това. Ако се издъни, за него си е. Имаше си уроците през ваканцията по мат, онлайн, поне там нещо да се занимава. Започвам вече да се замислям, че ни чака втория срок втора смяна и не знам как ще му стига времето за учене, какъвто е поспалив и той като мен...

Общи условия

Активация на акаунт