И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 962
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Честит празник, Хепи, да ти е жив и здрав!
Ние имахме по бел разказ или стихотворение, четни и нечетни номера. И есе върху тема от Антигона. Други домашни май не.

# 286
  • София
И аз малко се изненадах от това стихотворение. Сега пише нещо за китарата Simple Smile Като чета тук колко сериозни количества домашни дават на някои... Би било хубаво да ги натискат повече 🤔

# 287
  • гр.София
Хепи,честит празник на младежа!

Нашите нямат да четат книга на АЕ. Щерката би се затруднила с подобна задача,според мен.

Рисува по някакво задание по изобразително. Изкоментирах,че рисунката е като за дете от детската градина. Никак не се трогна, а спокойно ми отвърна-Такива са ми възможностите.-)

# 288
  • sofia
Blanc, цветовете отговарят на тези в реалността и дървото е по- високо от къщата. В детската градина не е така😉 Рисунките много говорят за характера - изключително изчистено и с правилни форми!
   Домашното на моя младеж по рисуване, поне един час мирна и беше пълна тишина:

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 13:43 от googlish

# 289
  • София
Ох, с ужас чакам тези часове втория срок. Много е зле положението с рисуването. От малък хич го няма, не знам защо. Помня даже, че се чудех дали да не ходим по разни психолози. Нали казват, че детето изразява себе си чрез рисунките. Малкият правеше едни красоти, ако беше първи той, още повече щях да се притеснявам, като ги сравнявам. Наборът - нищо, най-много в центъра на листа да направи едно нещо, по темата, която са им дали. Или няма никаква фантазия, или просто няма желание. Може би и двете. Аз обичах да рисувам като дете, баща му не знам. Преди да затворят всичко, ходех с колежки на тези, дето се водят рисуване с вино. Много приятно и отпускащо е, даже се запалих и си купувам платна и бои да рисувам вкъщи. Не правя нищо оригинално, крада идеи от ателиетата, някой път и хич не се получава добре, но ми действа много успокояващо и ми харесва. Явно не всички се чувстват така от този вид изкуство.

# 290
Във фуч-а и в клуба по рисуване във фег какви деца има! Скриват ми шапката. Така прекрасно рисуват! Това дали се учи или е талант? Защото за кандидатстване с рисуване зная, че ги учат и не е нужно да имат талант, което за мен е загадка как така могат да те научат. В стария клас Ники на Айла рисуваше страхотно, нейното мисля си е само талант, не е споменавала за уроци. Бъркам ли, Айла?
Може ли някъде да те научат на рисуване, ама не за изпит, а за кеф? И за големи, не за малки деца. Включително и уроци с тези графични таблети?

# 291
Моето рисува. Със сигурност по- добре от мене, но не мога да преценя как е спрямо другите деца. Не е изявявал желание за уроци, рисува някакви неща за кеф. Харесват ми, но не изключвам като майка да не съм обективна. Пък и аз хич не мога да рисувам
В преписването виждам нещо положително- амбиция да се представиш добре, по някакъв начин ти е важно училището и оценяването. По- лошо е изобщо да не ти пука...

# 292
  • Между гори и планини
Моя рисува криво ляво. Аз съм кандидатствала с рисуване и имах желание да го уча на техники, щрихи, светлина, обаче моя не ще.
По мои критерии има талант, но не го работи. Рисува много детайлно, повече на техничен чертеж прилича. Ако може ще е с линия 🤣
Прадядо ми е бил художник на каруци, баба ми рисуваше много хубаво, майка ми също рисува. Според мен е наследствено.

Това от преди две години, не намирам по нови, освен учебни такива.

# 293
  • София
Не е така, Мария.
Никога не могат да те научат да рисуваш, ако не ти иде отвътре.
Може да заучиш учебни рисунки евентуално и да вържеш оценка колкото да те приемат между последните, но нищо повече.
То и не виждам смисъл човек да отиде да учи в художествена гимназия, ако няма талант.
Дъщеря ми рисува много хубаво и все разни неординерни идеи има още от много малка. Де факто е много по-талантлива от мене, дето се водех супер художник като дете.
Покрай НВО по едно време даже се чудех дали не сбъркахме като не я насърчихме в тази посока.
Но пък сега я гледам, че лети с този английски. А талантът ѝ да рисува е по-скоро в областта на разни графични и цветни композиции, не живопис например. Та затова си мисля, че има много пътища пред нея, които биха били свързани с тези умения без да са в сферата на чистото изкуство.

# 294
  • Между гори и планини
Аз наскоро се сетих, че като малка по улиците рисувах все къщи , тоест стаи, коридори мебели. После ми стана професия. И не съм учила, просто рисуването ми помогна. В крайна сметка се научих да чертая, както се казва занаят се краде, а не се дава. А аз имах късмет от малка да попадна на хора които искат да ме учат. Усещането за цветови комбинации и светлина също помогна. Така, че рисуването има много форми, не е задължително да е на платно в галерия.

# 295
  • София
Ох, чакайте, че се сетих за един великолепен свой портрет, който милата ми беше нарисувала в първи клас. Май си го ползвах по едно време и за профилна снимка във ФБ. Съвсем детска рисунка, ама много я обичам.
Скрит текст:

# 296
  • Между гори и планини
Ами това е прекрасен портрет! Има око за детайли и цветове!
Аз имам такъв в анфас, от художник на 4г с едно синьо и едно кафяво око, леко разногледа 😜
В детската градина, имаха занимания с художничка, страхотни картини има за възрастта 4-5, че и комбинирани техники.
Вчера от фб на градината вадих негови снимки.... Много мило ми стана
Тук е максимум на 5г.

# 297
  • София
Хахаха, Доня, а аз всъщност не съм със сини очи, а с кафяви. 😁

# 298
  • София
В стария клас Ники на Айла рисуваше страхотно, нейното мисля си е само талант, не е споменавала за уроци. Бъркам ли, Айла?
Може ли някъде да те научат на рисуване, ама не за изпит, а за кеф? И за големи, не за малки деца. Включително и уроци с тези графични таблети?
Ники рисува прилично, основно сама се опитва и учи на някакви неща. Към 4-5 клас мисля, в съседният вход беше 4-5 пъти на уроци с учител по рисуване заедно с другите ми дъщери през лятото. Съчетавахме лятна занималня с рисуване. За графичният таблет със сигурност има уроци, дори и онлайн, но отказва да ги гледа. За рисуване на ръка съм и подарила поне няколко дебели книги, където има описани точно подобни неща за щрихи или перспектива или как се рисуват лица, които спомена Доня, но и от тях не иска да гледа и да се упражнява.
Аз съм от 16-ти отпуска и пак не успях да ги усетя, кога минаха тези дни. Децата както винаги се мотаха с домашните, особено малката и съответно досега виках. Сега съм им взела и на трите телефоните и съм спряла нета в детската. Обясних, че като дойдат и ми покажат всичко написано за следващият ден и ги изпитам по разказвателните тогава ще позволя устройства. Никога досега не съм ги следила по този начин или изпитвала, надали ще издържа повече от няколко дни, но съм много ядосана. В момента Елена е на 7- ми сезон на 100-те, но по мат в учебната тетрадка се оказа ,че има 16 ненаписани урока. Ники е на 6-ти сезон, но домашното по английски и немски не е готово. Ваня ме изпревари и е на девети сезон на Мистериите на инспектор Мърдок. Как да не побеснееш.
Аз пък се оказа, че нямам резервни лещи и сега точно по празниците бях с една леща, което много ме натовари, тъй като съм -10 диоптера. Затова изкарах резервните очила, с които виждам и се чувствам ужасно. За пръв път излязох навън с очила и маска и едвам виждах къде вървя заради изпотяването. Ужасно е, добре че не ми се налага да съм постоянно с тях.

# 299
Red, страхотен е:heart:
Скоро намерих папка с рисунки на малкото дете от детската градина  и така ме беше нарисувал:grinning:
Той хич не може да рисува, това му е нелюбим предмет в училище, но много мило ми стана за многото сърца

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 18:01 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт